ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Μεγάλη ήταν η συμβολή των τεσσάρων αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου Πρωτέα Ιωαννίνων στην κατάκτηση από την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας της 1ης θέσης στη γενική κατάταξη, μεταξύ 33 χωρών, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon-Do I.T.F. Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών - Νέων Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε στο Κόπερ της Σλοβενίας στις 15-21 Απριλίου.

Η συγκομιδή των Αικατερίνης Παπαδιώτη, Αικατερίνης Ντούκα, Ευανθίας Θωμά και Γεώργιου Ντάκουλα ήταν πέντε χρυσά, τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια.
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία έως 62 κιλά Γυναικών αναδείχθηκε η Αικατερίνη Παπαδιώτη. Αν και τραυματισμένη από την αρχή της προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό, έκανε την υπέρβαση και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ, επίσης κατέκτησε δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο στα ομαδικά αθλήματα και την 5η θέση στις ατομικές τεχνικές.
Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2024 αναδείχθηκε και ο Γεώργιος Ντάκουλας, στην κατηγορία 2 Dan τεχνικές Ανδρών, ο οποίος κέρδισε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στις ομαδικές τεχνικές.
Δευτεραθλήτρια Ευρώπης, κερδίζοντας ασημένιο μετάλλιο, αναδείχθηκε η Αικατερίνη Ντούκα στην κατηγορία Γυναικών έως 58 κιλά. Επίσης κατέκτησε δύο ασημένια και ένα χάλκινο στα ομαδικά αθλήματα.
Δύο χρυσά μετάλλια στις Ομαδικές Τεχνικές και στις ομαδικές εναέριες Τεχνικές κέρδισε η Ευανθία Θωμά, που κατέλαβε επίσης την 5η θέση στις ατομικές τεχνικές.
«Σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάναμε το “όνειρο” πραγματικότητα. Μία μεγάλη προσπάθεια τόσων μηνών, στέφθηκε με επιτυχία. Ένα μεγάλο μπράβο στους πρωταθλητές μας, για τη χαρά και την ικανοποίηση που μας έδωσαν. Αγωνίστηκαν με πάθος μια ολόκληρη εβδομάδα στα αγωνιστικά τερέν για διάκριση και τα κατάφεραν. Περάσαμε πολύ σκληρή προετοιμασία με πολλούς αγώνες, πολλούς τραυματισμούς και πολύ κούραση. Αντέξαμε και τα καταφέραμε. Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια σταθήκαμε δυνατοί και ανεβήκαμε στο βάθρο με τους καλύτερους», αναφέρει σε δήλωσή του ο προπονητής του Πρωτέα Ιωαννίνων Γεώργιος Παπαδιώτης.

Σχετικά άρθρα

Στην κορυφή της Ευρώπης με βοήθεια εξ Ιωαννίνων

Tae Kwon-Do: Πρωτιά για τον Πρωτέα στην κατηγορία Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών

Επτά μετάλλια για τον Α.Σ. Πρωτέας Ιωαννίνων στο Plovdiv