ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Tae Kwon-Do: Πρωτιά για τον Πρωτέα στην κατηγορία Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη μεταλλίων στην κατηγορία Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών για το 2023 κατέλαβε ο Αθλητικός Σύλλογος Πρωτέας Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Tae Kwon-Do εφήβων-νεανίδων, νέων ανδρών-νέων γυναικών και ανδρών-γυναικών, με τους αθλητές του να κατακτούν τέσσερα χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια.

Ο Α.Σ. Πρωτέας Ιωαννίνων συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 24 – 26 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με δέκα αθλητές και αθλήτριες, τέσσερις εκ των οποίων εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα για το Πανευρωπαϊκό στο Jesolo της Ιταλίας τον Απρίλιο.
Δύο χρυσά μετάλλια στις μάχες έως 64 κιλά και στις τεχνικές 2 Dan στην κατηγορία Νέων Γυναικών κατέκτησε η Αικατερίνη Παπαδιώτη, ένα χρυσό μετάλλιο στις μάχες έως 64 κιλά και ένα χάλκινο μετάλλιο στις Τεχνικές 2 Dan στην κατηγορία Ανδρών ο Αχιλλέας Μπαντής, ένα χρυσό μετάλλιο στις μάχες έως 69 κιλά στην κατηγορία Νέων Ανδρών ο Μιχαήλ Κασαγιάννης, ένα ασημένιο μετάλλιο στις Τεχνικές 2 Dan στην κατηγορία Ανδρών ο Γεώργιος Ντάκουλας και ένα χάλκινο μετάλλιο στις μάχες έως 58 κιλά στην κατηγορία Νέων Γυναικών η Αικατερίνη Ντούκα. Επίση, η Λαμπρινή Ντοβώνη κατέλαβε την 5η θέση στις τεχνικές 1 Dan στην κατηγορία Νέων Γυναικών, ο Θωμάς Σπύρος επίσης την 5η θέση στην κατηγορία 1 Dan Νέων Ανδρών, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν οι Δημήτριος Σκουλίκας στα 85 κιλά στην κατηγορία Ανδρών και Μαρίνα Λιόντου στην κατηγορία Γυναικών, στην πρώτη της συμμετοχή. Άτυχος στάθηκε ο Παντελής Σκουλίκας, που εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στον πρώτο αγώνα στην κατηγορία 85 κιλά Ανδρών.
«Η μεγάλη προσπάθεια, που καταβάλουμε καθημερινά να κρατήσουμε το αγωνιστικό μας επίπεδο υψηλό, δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Επόμενος σταθμός των πρωταθλητών μας είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ιταλία στις 17-24 Απριλίου. Εύχομαι στους γιαννιώτες αθλητές καλή προετοιμασία, μακριά από τραυματισμούς και καλή επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό του 2023», δήλωσε ο προπονητής του Α.Σ. Πρωτέας Ιωαννίνων Γεώργιος Παπαδιώτης.

Σχετικά άρθρα

Έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης ο Ευάγγελος Πάντος

Πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do για τον Ευάγγελο Πάντο