ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στην κορυφή της Ευρώπης με βοήθεια εξ Ιωαννίνων

Έντεκα μετάλλια - έξι χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα- ήταν η συνεισφορά των τεσσάρων αθλητών του Πρωτέα Ιωαννίνων στην εθνική ομάδα, η οποία επέστρεψε από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών Taekwon-do ITF στο Γεσόλο της Ιταλίας με 47 χρυσά, 30 ασημένια και 39 χάλκινα μετάλλια, κατακτώντας την 1η θέση στη γενική κατάταξη μεταλλίων.

Η ελληνική εθνική ομάδα συμμετείχε στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν από τις 17 έως της 23 Απριλίου, με αποστολή 129 αθλητών, επιτυγχάνοντας τον στόχο της κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο ήταν η συγκομιδή της Αικατερίνης Παπαδιώτη στην κατηγορία Νέων Γυναικών (16-17). Χρυσά μετάλλια κατέκτησε στην κατηγορία -64 κιλά ατομικές μάχες, στην κατηγορία ατομικές τεχνικές (Tul) 2 Dan και στις ομαδικές μάχες, και το ασημένιο στις ομαδικές Τεχνικές (Tul). Με τις επιδόσεις της αυτές αξιολογήθηκε ως η καλύτερη αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2023.
Ένα χρυσό μετάλλιο στις ομαδικές μάχες και ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -69 κιλά ατομικές μάχες χάρισε στην Ελλάδα ο Μιχαήλ-Ελευθέριος Κασαγιάννης στην κατηγορία Νέων Ανδρών (16-17), ενώ στην κατηγορία ανδρών ο Αχιλλέας Μπαντής κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στις ομαδικές εναέριες τεχνικές ανδρών, ένα ασημένιο μετάλλιο στις ατομικές μάχες -64 κιλά και ένα χάλκινο μετάλλιο στις ομαδικές μάχες ανδρών, και ο Γεώργιος Ντάκουλας Γεώργιος ένα χρυσό μετάλλιο στις ομαδικές τεχνικές ανδρών και ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία ατομικές τεχνικές (Tul) 2 Dan.
«Οι τέσσερις αθλητές του Πρωτέα Ιωαννίνων σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικοί, κατακτώντας συνολικά έντεκα μετάλλια. Οι γιαννιώτες αθλητές, για πέντε συνεχόμενες ημέρες, αγωνίστηκαν στα ατομικά τους, αλλά και σε όλα τα ομαδικά αγωνίσματα των κατηγοριών τους, αποδεικνύοντας, για ακόμη μια φόρα, το πόσο ολοκληρωμένοι αθλητές είναι πάνω σε αυτό το άθλημα, αλλά και τη σκληρή δουλειά που γίνεται στον Πρωτέα Ιωαννίνων όλα αυτά τα χρόνια. Ο Πρωτέας Ιωαννίνων συνεχίζει να είναι κορυφαίος και να μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του. Στόχος μας πάντα θα είναι η κορυφή και αυτό δεν αλλάζει όσες επιτυχίες και να έχουμε. Δουλεύουμε σκληρά, συστηματικά με προγραμματισμό και υψηλούς στόχους», αναφέρει σε δήλωσή του ο προπονητής του συλλόγου των Ιωαννίνων και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας Γεώργιος Παπαδιώτης.

Σχετικά άρθρα

Έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

«Εισιτήριο» για το Παγκόσμιο εξασφάλισε ο Ευάγγελος Πάντος

Χάλκινο μετάλλιο για τον Ευ. Πάντο στο Sofia Open G2