Πανηγυρισμοί για το γκολ του Σάλιακα επί της Λαμίας στο περσινό παιχνίδι που έγινε στον Βόλο. Παρόμοιες στιγμές θέλουν να ζήσουν και φέτος οι κυανόλευκοι
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πέταξε ψηλά ο “Άγιαξ” κοντά σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό!

Πολύτιμη νίκη επί της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό με γκολ του Μανώλη Σάλιακα. Αναλυτικό ρεπορτάζ και δηλώσεις των προπονητών

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Σήμερα το βράδυ κέρδισε με σκορ 1-0 στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου τη Λαμία και σκαρφάλωσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 19 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ. Επειδή ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 στην Τούμπα, κατατάσσεται αυτός τρίτος και τέταρτος ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρουμε πόσες φορές στο παρελθόν έτυχε να είναι κατά την 12η αγωνιστική τρίτος στην βαθμολογία, στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ δείχνει τα δόντια του όποια ομάδα και αν έχει απέναντί του, έχει τον τελευταίο καιρό μια σταθερά καλή απόδοση, γεγονός που τον έφερε ψηλά στη βαθμολογία. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημειώθηκε στο 54’ με ένα καταπληκτικό βολέ του Σάλιακα λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ Γκαραβέλη.
Σε ένα μέτριο γενικά παιχνίδι, με λιγοστές φάσεις και χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε δίκαια και πήρε το χρυσό τρίποντο που του χάρισε την 3η θέση. Το ματς έγινε στον Βόλο λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος». Και ο κόουτς των τυπικά γηπεδούχων Μιχάλης Γρηγορίου παραδέχτηκε ότι δίκαια έχασε η ομάδα του. Αυτή είναι και η πραγματικότητα. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, με δεμένες τις γραμμές και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Μεγάλες φάσεις δεν έβγαλαν και οι δύο ομάδες, αλλά ο «Άγιαξ» ήταν περισσότερο επικίνδυνος και ανταγωνιστικός, πατώντας πολλές φορές στα καρέ της Λαμίας. Είχε δύο καλές στιγμές για γκολ, στο 3’ με τον Μορέιρα που δεν βρήκε καλά τη μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα και στο 24’ με το πλασέ του Σνάιντερ μέσα από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο Γκαραβέλης. Επίσης στην επανάληψη πολλές φορές οι παίκτες του Μεταξά επισκέφθηκαν τα καρέ των γηπεδούχων, που αναστάτωσαν την άμυνα χωρίς να έχουν καλά τελειώματα.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Ρούμελης που στο α’ ημίχρονο δεν είχε καμία τελική προσπάθεια και η πρώτη καλή φάση που δημιούργησε ήταν ένα σουτ στο 80’ του Μπεχαράνο χωρίς στόχο. Και η στατιστική απεικόνιση του αγώνα δείχνει την ανωτερότητα των Γιαννιωτών. Ο ΠΑΣ είχε 8 τελικές προσπάθειες έναντι 2 της Λαμίας, ενώ στις τελικές προς την εστία ο ΠΑΣ είχε 4 και καμία η Λαμία. Μόνο η κατοχή μπάλας ήταν 54%-46% μεταξύ των μονομάχων, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Αφορά την άκαρπη και ανούσια κατοχή μπάλας που είχε η Λαμία στο πρώτο ημίωρο όπου δεν είχε απειλήσει ούτε μία φορά τον Λοντίγκιν.
Και σήμερα στον Βόλο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έδειξε ότι είναι δουλεμένη ομάδα, έβγαινε καλά στην κόντρα επίθεση, οι παίκτες έκαναν κινήσεις με πυξίδα και όχι όπου καπνίσει στον καθένα. Σωστή και χθες η τακτική Μεταξά με καλή αμυντική οργάνωση και γρήγορες αντεπιθέσεις βγαίνοντας οι παίκτες σαν βεντάλια σε όλους τους χώρους. Έτσι βγήκε και το γκολ με τον Σάλιακα, βάζοντας και ο διεθνής αμυντικός το αποτύπωμά του με το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε. Ο Σάλιακας και ο Καραχάλιος είναι οι κορυφαίοι σε απόδοση παίκτες του ΠΑΣ αρκετά πάνω από τους άλλους. Καλός ήταν ο Πίρσμαν, όπως και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Κάργας και Εραμούσπε. Βοήθησαν με τα τρεξίματα οι Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ. Ο Περέα χθες δεν ήταν τόσο καλός, δεν του βγήκαν κάποιες φάσεις παρά τους τόνους ιδρώτα που έχυσε, καθώς είναι μαχητής και πολύ φιλότιμος παίκτης. Από τη Λαμία λίγοι επέπλευσαν από τη μετριότητα, παρά την προσπάθεια του Γρηγορίου με τις πέντε αλλαγές να ανακατέψει την τράπουλα. Οι Γκέντσογλου, Μπεχαράνο και Τζανετόπουλος ήταν οι καλύτεροι.
Ο Παπαπέτρου έχασε κάποιες φάσεις, αλλά κράτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, που γενικά ήταν ήσυχο και με τους παίκτες των ομάδων πειθαρχημένους. Ήταν καλή η διαιτησία, όπως και των βοηθών του.

ΤΟ ΓΚΟΛ

54’: Φοβερό γκολ του ΠΑΣ με τον Σάλιακα. Ο Καραχάλιος έκανε βαθιά μπαλιά, ο Σάλιακας έκλεψε τη μπάλα από τον Ρόμανιτς, έκανε το σουτ δύο μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα στη δεξιά γωνία της Λαμίας.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3′: Ο Σάλιακας κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, δεν βρίσκει καλά την μπάλα υπό πίεση ο Μορέιρα από το ύψος του πέναλτι και λίγο πιο κοντά, η μπάλα άουτ.

24’: Καλό δυνατό σουτ του Καραχάλιου αρκετά μέτρα έξω από περιοχή δεν βρήκε στόχο.

27’: Συρτό σουτ Μπρένερ λίγο έξω από μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

32’: Κοντά στο γκολ έφτασε ο ΠΑΣ όταν ο Σάλιακας κατέβασε τη μπάλα από δεξιά, έδωσε την πάσα στον Σνάιντερ που με ελιγμό απέφυγε Αντέτζο, Τζανετόπουλο, έκανε το σουτ που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Γκαραβέλης.

80’: Σουτ Μπεχαράνο μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν.

81’: Καλό δυνατό αριστερό σουτ Λώλη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαμίας.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών). Βοηθοί: Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). 4ος: Περράκης (Αθηνών). VAR: Μανούχος (Αργολίδας). AVAR: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Τζανετόπουλος (38΄), Σαραμαντάς (84’) – Καραχάλιος (69’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (79’ Σκόνδρας), Άνχελ Μαρτίνεθ (79’ Σαραμαντάς), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Γκέντσογλου, Μπεχαράνο, Νούνιες (59’ Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς, Τιρόνε (66’ Μανουσάκης), Τσούκαλος (59’ Αραμπούλι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (72’ Λώλης), Μορέιρα, Σνάιντερ, Περέα (90’ Λιάσος).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Στο τέλος του αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: Περιμέναμε ότι θα είχαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το προηγούμενο της ΑΕΚ. Καλά κάναμε και κρατήσαμε την ηρεμία μας, δεν ανοιχτήκαμε πολύ και όταν παίζεις έτσι, σου αρκεί και ένα γκολ για να κερδίσεις. Δεν ξέρω αν ήταν πλεονέκτημα που παίξαμε στον Βόλο και όχι στη Λαμία. Αυτό που ξέρω είναι ότι το καλό γήπεδο μας βοηθά για να παίξουμε μπάλα».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε κάτι ιδιαίτερο. Ήταν πολύ καλά οργανωμένη η ομάδα των Ιωαννίνων. Εμείς δεν μπορέσαμε σε κανένα χρονικό διάστημα του παιχνιδιού να κάνουμε σημαντικές φάσεις με την ανούσια κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας. Νομίζω ότι είναι δίκαια η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 4-1
Βόλος – Παναιτωλικός 1-2
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3
Ιωνικός – ΠΑΟΚ 3-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(12η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 32
ΑΕΚ 26
ΠΑΣ Γιάννινα 19
ΠΑΟΚ 19
ΟΦΗ 18
Άρης 17
———————————————————
Παναθηναϊκός 17
Βόλος 14
Αστέρας Τρίπολης 13
Ιωνικός 13
Παναιτωλικός 11
Λαμία 10
Ατρόμητος 9
Απόλλων Σμύρνης 7

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Άρης λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -6 το πρωτάθλημα.
-Ομάδες στις θέσεις 1-6 θα δώσουν αγώνες πλέι οφ από τους οποίους θα προκύψει ο πρωταθλητής.
-Οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ. Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.
-Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν 2022-23. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ Κόνφερενς.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.15 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (COSMOTEsport)
17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος (NOVAsports)
19.30 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (NOVAsports)
19.30 Παναιτωλικός – Ιωνικός (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
15.00 Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ (COSMOTEsport)
17.15 ΠΑΟΚ – Λαμία (NOVAsports)
19.30 Ολυμπιακός – Άρης (NOVAsports)             

 

Σχετικά άρθρα

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Βαγγέλης Γυφτόπουλος