Με ερωτηματικό η συμμετοχή του Εραμούσπε στο παιχνίδι με ΟΦΗ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν, ο ψυχωμένος ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 3-2 τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ, με ηγέτη και δύο φορές εκτελεστή τον κορυφαίο του αγώνα Γιώργο Παμλίδη.

Με τη νίκη αυτή ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος. Συνεχίζει να αναπνέει, να είναι πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, με παίκτες-καμικάζι που συνεχώς είχαν το μαχαίρι στο στόμα και το χέρι στην σκανδάλη. Έβγαλαν απίστευτο πάθος σε ένα ματς με πολλές διακυμάνσεις και κοντράστ συναισθημάτων. Προηγήθηκε ο ΠΑΣ 1-0 στο 14’ με τον Παμλίδη, ισοφάρισε 1-1 στο 24’ ο Χουάνπι, για να κάνει την ανατροπή σε 1-2 στο 56’ ο Καρέλης. Στο 62’ οι καρδιές πήγαν να σπάσουν όταν εκτέλεσε πέναλτι ο Εραμούσπε του ΠΑΣ, απέκρουσε ο Ανέστης, ακολούθησαν δύο σουτ από κοντά πάνω στον γκολκίπερ του Παναιτωλικού, αλλά την τρίτη φορά η μπάλα πήγε στον Παμλίδη που με σουτ ψηλά στη γωνία ισοφάρισε 2-2. Ο ΠΑΣ γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη 3-2 στο 79’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε. Τέτοιες ανατροπές και διακυμάνσεις του σκορ σε παιχνίδι φωτιά, είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Υπήρχαν διαστήματα που η αγωνία χτύπησε κόκκινο, ο χρόνος φαινόταν σαν να είχε σταματήσει, ειδικά όταν στο τέλος παιζόταν οι καθυστερήσεις των επτά λεπτών. Και το κάθε δευτερόλεπτο έμοιαζε με…χρόνο!
Τελικά, τέλος καλό, όλα καλά. Ο ΠΑΣ επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεισήμισι περίπου μήνες. Είχε να κερδίσει από τις 7 Ιανουαρίου 2023, όταν είχε πατήσει στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό με σκορ 3-1. Έστω και τώρα, παραμονές της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, μεγάλη η Χάρη Του, ήρθε αυτή η νίκη για να δώσει ανάσες ζωής στην τοπική ομάδα. Κέρδισε μια πολύ κρίσιμη μάχη ο ΠΑΣ, αλλά όχι τον πόλεμο. Η υπόθεση παραμονής στην κατηγορία παραμένει ακόμα ανοιχτή. Έχει άλλους τρεις «τελικούς» μέχρι να πατήσει στην κορυφή του βουνού. Θα παίξει κατά σειρά στη Νίκαια με τον Ιωνικό, στα Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης και στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό. Η σημερινή νίκη επί του Παναιτωλικού δίνει ανάσες ζωής, ανοίγει ορίζοντες αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Καλό είναι όλοι να πορευτούν σεμνά και ταπεινά, γιατί μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα αν δεν κλειδώσει και μαθηματικά ο στόχος, καθώς αδύναμες όλη τη χρονιά ομάδες που κινδυνεύουν μεταμορφώνονται στο τέλος σε….Μπαρτσελόνες. Χαμηλά το κεφάλι και όχι πολλές κουβέντες και βαθυστόχαστες αναλύσεις. «Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι» όπως λέει ο σοφός λαός.
Απ’ ότι φαίνεται και στη βαθμολογία, πάμε για ένα θρίλερ που θα κρατήσει μέχρι το τέλος. Θα ήταν άδικο αν δεν κέρδιζε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Γιατί ο Παναιτωλικός χωρίς να κάνει ούτε καν υποψία ευκαιρίας πέτυχε δύο γκολ από το πουθενά και λίγο έλειψε η πιο αδύναμη ομάδα των πλέι άουτ να κλείσει το σπίτι της τοπικής ομάδας. Αντίθετα, ο ΠΑΣ, εκτός από τα τρία γκολ είχε άλλες δύο με τρεις καλές ευκαιρίες, δοκάρι με τον Εραμούσπε και δεν άφησε τον Παναιτωλικό να πάρει ανάσα. Και αν κάποιος….πονηρός μιλήσει για τα δύο πέναλτι, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ήταν πεντακάθαρα, έβγαζαν μάτια! Και ένας τυφλός θα τα έβλεπε. Οι φάσεις τσεκαρίστηκαν από το VAR. Το βίντεο ως αδιάψευστος μάρτυρας αποδεικνύει τις παραβάσεις. Τι να κάνουμε, αυτοί είναι οι κανονισμοί, αυτοί εφαρμόζονται.

Ο αρχηγός του ΠΑΣ με τη φανέλα που έχει το όνομα του Δημήτρη που δίνει τον δικό του αγώνα

Συγκλονιστικός και ο κόσμος του ΠΑΣ. Όπως γράψαμε και άλλη φορά, ΠΑΣ Γιάννινα σημαίνει Ήπειρος, κόσμος, Ιστορία. Είναι πολύ βαριά αυτή η φανέλα. Ο κόσμος πάντα στα δύσκολα βάζει πλάτη. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό υπήρχε παλμός στις εξέδρες. Ακόμα και όταν ο Παναιτωλικός γύρισε το ματς από 1-0 σε 1-2, ο κόσμος έδινε ενέργεια στους παίκτες με τις θερμές και πολιτισμένες εκδηλώσεις του. Υπήρχε και ένα πανό για τον Δημήτρη που δίνει τη δική του μάχη. Μάλιστα στο πρώτο γκολ, ο Παντελάκης πήρε τη φανέλα με το νούμερο 10 που έγραφε το όνομα του Δημήτρη και την σήκωσε στον αγωνιστικό χώρο υπό τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.
Δεν θα μπούμε σε άλλες λεπτομέρειες του αγώνα. Σε τέτοια ματς φωτιά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Τα συστήματα, τα στατιστικά, η κατοχή μπάλας και οι αριθμοί έχουν δευτερεύουσα σημασία. Ασφαλώς ο προπονητής με τους παίκτες είναι υποχρεωμένοι να δουν και τα λάθη τους, τι πήγε και τι δεν πήγε καλά. Για τον κόσμο και την ομάδα γενικότερα έχει αξία αυτό που έγραψε ο φωτεινός πίνακας του σταδίου: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-2.
Κορυφαίος του ΠΑΣ και του αγώνα ο Γιώργος Παμλίδης. Έκανε αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα ματς με τη φανέλα της τοπικής ομάδας. Σημείωσε δύο καταπληκτικά γκολ για να μπαίνουν στα σήματα των αθλητικών εκπομπών. Από εκεί και μετά όλοι οι παίκτες έβγαλαν πάθος, πότισαν με ιδρώτα τη φανέλα και πέτυχαν μετά από καιρό τρία γκολ που ισοδυναμούν με τρεις βαθμούς. Λίγο στην άμυνα θα πρέπει να ψαχτούν περισσότερο, γιατί σε δύο φάσεις από το πουθενά ο Παναιτωλικός σημείωσε δύο γκολ.
Αρκετά καλή η διαιτησία του Κατοίκου (Αθηνών). Πήγε να το τραβήξει λίγο με τις κίτρινες κάρτες του ΠΑΣ, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για διαιτησία σε αυτό το παιχνίδι.

TA ΓΚΟΛ

14’: Ο Πήλιος τη σέντρα από αριστερά, ο Ροσέρο με το στήθος στρώνει την μπάλα στον Παμλίδη, που με ωραίο σουτ εκτός περιοχής νικά τον Ανέστη για το 1-0.

24’: Ο Χουάνπι με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσιντώτα και 1-1.

56’: Ο Χουάνπι εκτελεί φάουλ από αριστερά, αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ ο Καρέλης με κοντινή προβολή στην κίνηση σημειώνει το 1-2.

62’: Καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ σε χέρι του Μπλάντεν μέσα στην περιοχή. Ο Εραμούσπε εκτελεί το πέναλτι και ο Ανέστης αποκρούει στη δεξιά του γωνία, ωστόσο η μπάλα δεν απομακρύνεται από την περιοχή των Αγρινιωτών και ο Παμλίδης με ένα δυνατό σουτ βρίσκει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα για το 2-2.

78’: Σε κόρνερ του Σόρια απέκρουσε με το χέρι ο Μάρτενσον. Ο διαιτητής μετά την επισκόπηση της φάσης στο VAR έδειξε πέναλτι που το εκτέλεσε εύστοχα αυτή τη φορά ο Εραμούσπε κάνοντας το 3-2.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

74′: Ο Εραμούσπε το κοντινό σουτ από αριστερά και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παναιτωλικού.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8′: Σουτ του Παμλίδη στην κίνηση από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, πέφτει και μπλοκάρει ο Ανέστης.

11′: Ο Τζίνο το σουτ από θέση μέσα αριστερά, στην αγκαλιά του Ανέστη η μπάλα.

39′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ωραία μπαλιά του Μορέιρα στον Παμλίδη, που κάνει το συρτό διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά, η μπάλα περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Κατοίκος (Αθηνών). Βοηθοί του οι Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων), Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Θανάσης Τζήλος (Λάρισας). Στο VAR o Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και βοηθός AVAR ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας). Κίτρινες: 53′ Μπιλμπάο, 54′ Σόρια, 60′ Μλάντεν, 69′ Αναστασόπουλος, 77′ Αποστολάκης, 90+1 Παμλίδης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Ροσέρο (87′ Μπορταγκαράι), Λιάσος (50′ Μπιλμπάο), Τζίνο, Μορέιρα (82′ Τζίμας), Παμλίδης, Μπαλάν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (68′ Αναστασόπουλος), Ντίας, Μάρτενσον (84′ Μπουζούκης), Ξενιτίδης (71′ Ντουάρτε), Χουάνπι (84′ Πέδρο), Κολοβός (84′ Σενγκέλια), Καρέλης.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-2
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-2
Λαμία – Ατρόμητος 1-0

ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
(4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Λαμία 9
ΟΦΗ 8
Ιωνικός 7
Λεβαδειακός 6
Ατρόμητος 5
Αστέρας Τρίπολης 4
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Παναιτωλικός 0

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+4 Αγώνες)

Ατρόμητος 34
ΟΦΗ 34
Αστέρας Τρίπολης 29
Παναιτωλικός 29
ΠΑΣ Γιάννινα 27
Λαμία 26
——————————————————–
Ιωνικός 25
Λεβαδειακός 23
ΣΗΜ: Από τη γενική βαθμολογία του συνόλου των αγώνων πρωταθλήματος και πλέι άουτ οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (Ώρα 19.15)
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία
Ατρόμητος – ΟΦΗ
Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός – Λεβαδειακός

Η ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (34 βαθμοί, 29-32 τα γκολ): ΟΦΗ (εντός), Παναιτωλικός (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εκτός).
8.ΟΦΗ (34 βαθμοί, 30-37 τα γκολ): Ατρόμητος (εκτός), Ιωνικός (εντός), Παναιτωλικός (εκτός).
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (29 βαθμοί, 22-34 τα γκολ): Λαμία (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Ατρόμητος (εντός).
10. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (29 βαθμοί, 30-47 τα γκολ): Λεβαδειακός (εντός), Ατρόμητος (εκτός), ΟΦΗ (εντός).
11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (27 βαθμοί, 28-47 τα γκολ): Ιωνικός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός), Λεβαδειακός (εκτός).
12. ΛΑΜΙΑ (26 βαθμοί, 20-50 τα γκολ): Αστέρας Τρίπολης (εκτός), Λεβαδειακός (εντός), Ιωνικός (εκτός).
13. ΙΩΝΙΚΟΣ (25 βαθμοί, 20-46 τα γκολ): ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Λαμία (εντός).
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (23 βαθμοί, 19-42 τα γκολ): Παναιτωλικός (εκτός), Λαμία (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος