ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Η νίκη του Αλέξανδρου Σκορίλα δεν ήταν αρκετή

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας πέτυχε τη μοναδική νίκη για την Εθνική Ομάδα Τένις Ανδρών απέναντι στη Λιθουανία στο World Group IΙ του Davis Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη.

Η Εθνική Ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Αλέξανδρος Σκορίλας, Πέτρος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης και Μάρκος Καλοβελώνης, δεν κατάφερε να κερδίσει τη άνοδο στην 1η κατηγορία του World Group I, καθώς ηττήθηκε με 3-1 από τη Λιθουανία. Καθοριστικός για την ελληνική ομάδα ήταν ο τραυματισμός του Στέφανου Τσιτσιπά στο πέλμα, που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί.
Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε τον Λιθουανό Vilious Gaubas με 2-0 σετ (6-4, 6-4), παίζοντας ένα πολύ καλό αγώνα. Ο γιαννιώτης αθλητής είχε πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι του και κατάφερε να ξεσηκώσει τους θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο, χαρίζοντάς τους χαμόγελα, παρόλο που Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξανδρος Σκορίλας παραμένει αήττητος με την Εθνική, έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Η Εθνική των ανδρών θα αγωνιστεί πάλι το 2022 με στόχο την παραμονή της στην κατηγορία 2 και αμέσως μετά θα διεκδικήσει ξανά την άνοδό της στην 1η κατηγορία του World Group I.

Σχετικά άρθρα

Νέα κλήση στην Εθνική ομάδα Τένις Davis Cup για τον Αλέξανδρο Σκορίλα

Μέρος της πιo ιστορικής στιγμής της εθνικής τένις ο Αλέξανδρος Σκορίλας

Μία ακόμη διοργάνωση τένις στα Γιάννενα