ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος το μετάλλιο στο Τόκιο για την Ανθή Λιάγκου

Με στόχο το μετάλλιο θα συμμετέχει για δεύτερη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες η γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια του Α.Ο. Πύρρος ΑμεΑ Ιωαννίνων Ανθή Λιάγκου, η οποία ετοιμάζει «βαλίτσες» για το Τόκιο, όπου θα διεξαχθεί η διοργάνωση από τις 25 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο ήρθε μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, με την πανδημία να δίνει μια «παράταση χρόνου» λόγω της αναβολής των αγώνων το 2020, συμβάλλοντας στην καλύτερη προετοιμασία της, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλοι οι αθλητές και ειδικά οι αθλητές με αναπηρία, ήταν μεγάλα.
Το εισιτήριο, όμως, αποτελεί μια ηθική αποζημίωση, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο κάθε αθλητή, όπως και της Ανθής Λιάγκου, που συμμετέχει για δεύτερη φορά στους Παραολυμπιακούς, μετά από εκείνους του Ρίο.
«Εννοείται το περίμενα πώς και πώς. Περίμενα πέρυσι, είμαι καλύτερη προετοιμασμένη τώρα και πάμε δυνατά. Ο στόχος πάντα είναι το μετάλλιο, ωστόσο οποιαδήποτε θέση και να έρθει, λόγω της δυσκολίας και της κατάστασης, θα είμαι ευχαριστημένη», σημειώνει, τονίζοντας πως η συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς είναι μια μεγάλη στιγμή για όλους τους αθλητές. «Συναντιόμαστε όλοι οι αθλητές από διάφορα αθλήματα και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε ένα μετάλλιο, που είναι σίγουρα η επιβράβευση του κόπου μας», επισημαίνει.
«Μου αρέσει που εκπροσωπώ όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την πόλη μας, από την οποία ένα άτομο, και μάλιστα με αναπηρία, συμμετέχει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση», τόνισε η Ανθή Λιάγκου, αναφερόμενη και στις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετώπισε η ίδια και ως αθλήτρια αλλά και στην καθημερινότητά της, αφού αποτέλεσε προτεραιότητα η προστασία από τον κορωνοϊό, ώστε να είναι υγιής και να μπορεί να αγωνιστεί.
Με υπερηφάνεια και ικανοποίηση υποδέχθηκε την πρόκριση και ο προπονητής της Ανθής επί σειρά ετών Σταύρος Στραγάλης. «Πάμε για μετάλλιο. Η ουσία του αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες είναι να προσπαθούν για τον καλύτερο εαυτό τους», σημείωσε, προσθέτοντας τις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, αλλά και τους στόχους που βάζει ο ίδιος για τους αθλητές τους. Μάλιστα στην ομάδα προστέθηκε και ο Παναγιώτης Κατσαρός στο ακόντιο, με τον προπονητή να είναι πεπεισμένος πως το 2024, στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού, θα συμμετέχουν και η Ανθή και ο Παναγιώτης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ανάγκη υποδομών άθλησης για τους αθλητές με αναπηρία, ως μία μόνιμη βάση, καθώς πάντα βρίσκεται κοντά και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που έχει παραχωρήσει το γήπεδο εντός της πανεπιστημιούπολης για προπονήσεις. «Ο αθλητισμός είναι κοινωνική ένταξη. Χρειαζόμαστε έναν χώρο. Για εμάς είναι ευχαρίστηση το ότι είχαμε ένα νέο αθλητή 12 χρονών, που αγωνίστηκε στο πανελλήνιο, πήρε το μετάλλιο. Αυτό σημαίνει ότι αξίζει να προσπαθούμε», τόνισε ο κ. Στραγάλης.
Τη συμμετοχή του σε διεθνείς διοργανώσεις αναμένει και ο Παναγιώτης Κατσαρός, με στόχο να κάνουν όλοι περήφανη την περιοχή μας. Ο ίδιος πάντως έχει ως πρότυπο την Ανθή Λιάγκου. «Εγώ έχω εμπνευστεί από την Ανθή για να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, είμαστε όλοι πάρα πολύ περήφανοι που πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο», σημείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Τόκιο θα βρεθεί, επίσης για δεύτερη φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, και ο καταγόμενος από την Αιτωλοακαρνανία αθλητής του συλλόγου Άκμων ΑμεΑ Ιωαννίνων Δημήτρης Μπακοχρήστος, που θα αγωνιστεί στην άρση βαρών σε πάγκο.

Σχετικά άρθρα

Με ξεκάθαρο στόχο την εκλογή βουλευτή

Μίλησε για τη δύναμη της θέλησης

Στο 5o Γυμνάσιο η Ανθή Λιάγκου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ