ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μίλησε για τη δύναμη της θέλησης

Μια ξεχωριστή ημέρα χάρισε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Ανατολής η παραολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια σφαιροβολίας Ανθή Λιάγκου, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση –αφιέρωμα στους Παραολυμπιακούς αγώνες, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η επίσκεψη της αθλήτριας έγινε ύστερα από πρόσκληση των υπεύθυνων καθηγητών Φυσικής Αγωγής Βασίλη Τόλη και Γιώργου Θεοχάρη, στο πλαίσιο της δράσης «Σχολικός εκφοβισμός και Φυσική Αγωγή».
Αρχικά, οι μαθήτριες Παναγιώτα Σταύρου και Ελένη Τσιάλιου πραγματοποίησαν μια παρουσίαση των Παραολυμπιακών αθλημάτων, ενώ η Κωνσταντίνα Νίκου παρουσίασε την προσκεκλημένη στους συμμαθητές της και την ευχαρίστησε για την τεράστια συμβολή της στην ενδυνάμωση και σωστή καθοδήγηση των νέων της πόλης μας. «Η Ανθή, με τον συνεχή αγώνα της τα τελευταία χρόνια, μάς δίνει ένα παράδειγμα ζωής και μάς προτρέπει να βγαίνουμε μπροστά, οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν έχουμε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Να μην αφήνουμε καμιά ιδιαιτερότητα να μας σταθεί εμπόδιο. Να μην αφήνουμε κανέναν να μας προσβάλει και να μας μειώνει. Εμείς οι νέοι, που προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να χτίσουμε τη ζωή μας στη σύγχρονη εποχή της σύγχυσης, της μιζέριας και της κοινωνικής απομόνωσης, της αδράνειας και της απάθειας, χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους σαν την Ανθή, να μας δείχνουν το δρόμο. Να μας λένε “Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δε θέλω”», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια, η Ανθή Λιάγκου συνομίλησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Μίλησε για την πορεία της στον αθλητισμό και στον πρωταθλητισμό, για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά που δεν την πτόησαν, για τη δύναμη που όλοι έχουμε μέσα μας και πρέπει να ανακαλύψουμε.
Ο καθηγητής των καλλιτεχνικών Σωτήρης Χρήστου χάρισε στην κ. Λιάγκου το πορτραίτο που ζωγράφισε προς τιμήν της, αποτυπώνοντας τη μοναδική στιγμή λίγο πριν τη ρίψη της σφαίρας, ενώ ο διευθυντής Χρ. Καρατζένης της έδωσε ένα συμβολικό δώρο και την ευχαρίστησε για το μοναδικό μάθημα που παρέδωσε στους μαθητές.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αυλή του σχολείου, όπου οι μαθητές έκαναν σφαιροβολία, με την Ανθή Λιάγκου να παρακολουθεί τις προσπάθειες των παιδιών, ενώ στο τέλος έκανε και η ίδια μία ρίψη.

Σχετικά άρθρα

Ανέδειξαν την έννοια της ευεργεσίας με άξονα τον Ζώη Καπλάνη

Με ξεκάθαρο στόχο την εκλογή βουλευτή

Στο 5o Γυμνάσιο η Ανθή Λιάγκου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ