ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με ξεκάθαρο στόχο την εκλογή βουλευτή

Την πολιτική δύναμη, που θα απεγκλωβίσει την χώρα από τις «Συμπληγάδες του ελιτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ», επιδιώκει να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, που ξεκίνησε δυναμικά την προεκλογική περίοδο στα Γιάννενα, σε μια πολυπληθή εκδήλωση για την παρουσίαση των επτά υποψηφίων βουλευτών και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Πάρη Κουκουλόπουλου.

Με κυρίαρχη την έννοια την ενότητας, τόσο για τους υποψηφίους όσο και για τα τοπικά και κεντρικά στελέχη, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπή Βασίλης Γαρδίκος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων, η φετινή χρονιά των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων θα είναι η χρονιά της «δημοκρατικής ανατροπής».
«Το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, με τις αρχές και αξίες που διέπουν την παράταξη, θα δώσει αυτή τη μάχη χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, με μόνο στόχο τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα διασφαλίσουν για τον πολίτη μια ζωή με αξιοπρέπεια και με ασφάλεια, σε μια χώρα στον πυρήνα της ΕΕ», τόνισε ο κ. Γαρδίκος.
«Ή σκιαμαχίες για την καρέκλα ή μάχη μέχρις εσχάτων για την πατρίδα και τον λαό της και πάνω από όλα για τη νέα γενιά», είναι το δίλημμα των εκλογών, όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κουκουλόπουλος, μεταφέροντας το μήνυμα του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος στον θάνατο των δύο ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας, για να τονίσει πως το κόμμα, σύμφωνα και με τις αρχές του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, εκτός από δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, είναι πρώτα απ’ όλα πατριωτικό. «Η άμυνα της πατρίδας δεν μπορεί να στηρίζεται σε ξένες δυνάμεις», τόνισε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως οι αμυντικές δαπάνες σε μεγάλο μέρος πρέπει να αναγνωριστούν ως ευρωπαϊκές και η ελληνική βιομηχανία να πάρει ένα σοβαρό κομμάτι από το εξοπλιστικό πρόγραμμα. «Είναι ξεκάθαρη η στρατηγική μας, αλλά δε διαπραγματευόμαστε ότι δε θα πατάμε γερά για να αποκρούσουμε κάθε απειλή. Για άμυνα τα θέλουμε τα όπλα, όχι για επίθεση», σημείωσε.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα, με τη μεν πρώτη να είναι μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας και τον δεύτερο μακριά από το να αναδειχθεί πρώτο κόμμα. «Εμείς τι κάνουμε; Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε σαφέστατη άνοδο από τις προηγούμενες εκλογές και από εκεί πηγάζει το πρόβλημά τους, γι’ αυτό μας χτυπάνε αλύπητα», τόνισε, αναφορικά με τους υπαινιγμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί εκβιασμών για το θέμα των υποκλοπών. «Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ αλλά και η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στο ζήτημα των υποκλοπών δεν επιτρέπει σε κανέναν να μας απευθύνει υπαινιγμούς, εκτός αν κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι υποψήφιοι

Το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα, προκειμένου οι θέσεις του κόμματος να φτάσουν σε κάθε πολίτη και να μπει η «κοινωνία στο προσκήνιο», αλλά και ο νομός Ιωαννίνων να αναδείξει βουλευτή, έστειλαν οι επτά υποψήφιοι βουλευτές των Ιωαννίνων Κωσταντίνος Γάτσιος, Δημήτρης Δημητρίου, Ανθή Λιάγκου, Θανάσης Μανταλόβας, Βάλια Μήτσιου, Ντίνα Μπακόλα και Ιωάννης Τσίμαρης.
«Είναι μεγάλη μου τιμή να αγωνίζομαι με όλες και όλους εσάς για την πολιτική ανόρθωση και την εκλογική ανάταξη του Κινήματός μας, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για μία Ελλάδα με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, με εθνική αξιοπρέπεια, με ανάπτυξη και ευημερία για όλους και όχι για τους λίγους, με κοινωνική δικαιοσύνη και, κυρίως, με ένα ελπιδοφόρο μέλλον, ιδιαίτερα για τις νέες και τους νέους μας. Σας σφίγγω το χέρι και σας καλώ να δώσουμε όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, με πάθος και ορμή, τον ωραίο αγώνα για τα Γιάννινα της ανάπτυξης και της προόδου σε μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, σε μία Ελλάδα δημιουργική και παραγωγική», τόνισε ο κ. Γάτσιος στο μήνυμά του.
«Πρέπει όλοι μαζί να τιμήσουμε αυτό το άξιο ψηφοδέλτιο και είναι τιμή μου που συμμετέχω μαζί με όλους τους συναδέλφους, για να βγάλουμε τα Γιάννενα από την αφάνεια, για να βγάλουμε τα Γιάννενα από την ανυπαρξία. Η εκλογή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα θα φέρει αέρα αλλαγής και παρουσίας στα κοινά και τη Βουλή των Ελλήνων», υπογράμμισε ο Δ. Δημητρίου.
Τιμή για το πρόσωπό της χαρακτήρισε την απόφαση του προέδρου και του κόμματος να την επιλέξουν για το ψηφοδέλτιο η Ανθή Λιάγκου. «Το ΠΑΣΟΚ στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τα ΑμεΑ, και πρέπει να είμαστε ενεργοί και με λόγο στην κοινωνία», σημείωσε η κ. Λιάγκου.
«Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε αγωνιστεί και έχουμε αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα, μπορούμε αν πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις να το ξανακάνουμε. Σας καλώ όλοι μαζί να γυρίσουμε χωριό χωριό, σπίτι σπίτι, όλο τον νομό Ιωαννίνων και να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα δικαιωθούμε. ΤΟ ΠΑΣΟΚ θα το φέρουμε ξανά στο προσκήνιο, η ελληνική κοινωνία θα ξαναέρθει στο προσκήνιο, ο νομός Ιωαννίνων θα αποκτήσει ξανά μια ισχυρή πολιτική φωνή», τόνισε, με τη σειρά του, ο Θανάσης Μανταλόβας.
«Ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης έχει χαράξει τον δρόμο, η κοινωνία πρέπει να είναι στο προσκήνιο. Είμαστε όλοι εδώ γι’ αυτό. Θα πρέπει υποψήφιοι και μη να ενώσουμε τη φωνή μας για να ακουστεί παντού και να γνωρίσουν όλοι την δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ που ήταν, είναι και θα παραμείνει παρούσα. Το ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος, μόνο αυτό μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική συνοχή», ανέφερε από την πλευρά της η Βάλια Μήτσιου.
«Αυτές τις εκλογές θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια, με δύναμη και με ένα μεγάλο σκοπό. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ένα μεγάλο κόμμα. Το δικό μου μήνυμα είναι ένα: δυνατός αγώνας από όλους μας ώστε να ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ ψηλά», τόνισε η κ. Μπακόλα.
«Η επιτυχία έρχεται μόνο με ένα σύνθημα, που ηχούσε κάποτε και θα ηχήσει και τώρα και έφερε τις ανατροπές. Το σύνθημα του δημιουργού του ΕΣΥ Γ. Γεννηματά: αγώνας, αγώνας, αγώνας», ανέφερε ο Ιωάννης Τσίμαρης, κλείνοντας τον κύκλο των παρουσιάσεων των υποψηφίων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και τον κ. Κουκουλόπουλο, με το πρώτο κομμάτι να παραλαμβάνει για το κόμμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλης Αργύρης, ως ο μακροβιότερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα.

Σχετικά άρθρα

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση

Κενό χρηματοδότησης και πληροφόρησης για τα ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

Κ. Γάτσιος: «Το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα κίνημα ενεργών πολιτών με ελεύθερη συνείδηση»