ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με αποστολή ανάγκης ο ΠΑΣ στη Λάρισα

Με πολλές ελλείψεις, λόγω των εννέα κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στο τελευταίο 8ήμερο, ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στη Λάρισα, κόντρα στην τοπική ΑΕΛ, για την 7η αγωνιστική των αγώνων πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας.

Στον προχθεσινό έλεγχο βρέθηκαν άλλα δύο κρούσματα στην τοπική ομάδα, συν τα επτά της περασμένης εβδομάδας, γεγονός που είχε ως συνέπεια την αναβολή του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος θα γίνει τελικά την ερχόμενη Τετάρτη στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Για λόγους ασφαλείας, η ομάδα θα ταξιδέψει σήμερα για τη Λάρισα και θα επιστρέψει μετά το τέλος του αγώνα. Μπορεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να πηγαίνει στη Λάρισα με λειψή αποστολή ανάγκης, αλλά όσοι παίκτες είναι διαθέσιμοι, έχουν σφιγμένες γροθιές για να πάρουν νικηφόρο αποτέλεσμα.

Δεν είναι μόνο οι πολλές απουσίες, αφού δεν υπολογίζεται και ο Σιόντης (τραυματίας), που βασανίζουν τον ΠΑΣ, αλλά και η έλλειψη προπονήσεων. Μετά τον αγώνα της Μεγάλης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, δόθηκε άδεια έξι ημερών στους παίκτες λόγω Πάσχα. Αυτές τις ημέρες χάθηκε και ο έλεγχος, με συνέπεια με την επιστροφή να ανιχνευθούν ποδοσφαιριστές θετικοί στον ιό. Στην εβδομάδα της Διακαινησίμου η ομάδα προπονήθηκε μόνο δύο φορές και στη συνέχεια ανεστάλησαν οι προπονήσεις, λόγω των πέντε κρουσμάτων που διαγνώσθηκαν στον προληπτικό έλεγχο δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ενόψει του σημερινού αγώνα με την ΑΕΛ, η ομάδα προπονήθηκε χθες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ, έχοντας για λίγο την ευκαιρία ο Αργύρης Γιαννίκης να «ξεμπουκώσει» τους παίκτες από την αδράνεια του τελευταίου καιρού και να πει λίγα πράγματα για την τακτική που θα ακολουθήσουν σήμερα στο «Αλκαζάρ». Λόγω των ειδικών συνθηκών που θα γίνει το παιχνίδι, θα υπάρξουν και αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΠΑΣ. Βέβαια, και να μην υπήρχαν οι απουσίες, ο Γιαννίκης πάλι θα έκανε αλλαγές, όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια, θέλοντας να δει όλους τους παίκτες.

Το σημερινό παιχνίδι είναι αδιάφορο βαθμολογικά για τον ΠΑΣ. Αν υπάρχει ένας στόχος, είναι η κατάληψη της 2ης θέσης στα πλέι άουτ και η 8η στη γενική κατάταξη. Και επιπλέον οι «κυανόλευκοι» θέλουν να κλείσουν νικηφόρα την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, σφραγίζοντας την πετυχημένη σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που ξέρει να δίνει απαντήσεις μόνο μέσα στα γήπεδα και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και το απόγευμα στη Λάρισα. Σήμερα είναι η τελευταία αγωνιστική των αγώνων, όπου έχουν όλα κριθεί. Για τον ΠΑΣ η χρονιά θα κλείσει την ερχόμενη Τετάρτη στο «Ζωσιμάδες», όπου θα γίνει το αναβληθέν παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής.

Διαιτητής ο Μανούχος

Τον σημερινό αγώνα του «Αλκαζάρ» θα διευθύνει ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας, με βοηθούς τους Ηλία Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) και Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας). Διαιτητής VAR θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), βοηθός AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Βρέσκας (Πιερίας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).

Τέλος εννέα παίκτες στην ΑΕΛ

Σε πλήρες ξεκαθάρισμα του ρόστερ της προχωράει η ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία δε θα περιμένει καν τη διεξαγωγή του αγώνα της με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να λύσει συμβόλαια ποδοσφαιριστών της μετά τον υποβιβασμό της στη Super League 2. Ανάμεσα σ’ εκείνους που αποχωρούν είναι και ο Αλέξης Μιχαήλ. Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα είχε καιρό που είχε απομακρυνθεί από την ομάδα και είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στα Χανιά. Οι παίκτες που θα αποχωρήσουν είναι οι: Τσόσιτς, Μπεν Χατίρα, Νούνιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μουκανζό, Σπαρβ και Μπάγιτς.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος