ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Το (μη) ρεκόρ της Τζένκο και η λανθασμένη χρέωση ευθυνών

Τη δικαιολογημένη αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων Παντελή Κολόκα προκάλεσε η αναφορά της νέας προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα στους λόγους για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκε το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων στον ακοντισμό της Ελίνας Τζένγκο στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η κ. Σακοράφα ισχυρίστηκε ότι αιτία ήταν η μη πιστοποίηση του τομέα ρίψης ακοντίου στους «Ζωσιμάδες», κάτι, βέβαια, που δεν ισχύει, καθώς οι λόγοι της μη αναγνώρισης του ρεκόρ είναι γνωστό ότι είχαν να κάνουν με την ασυνεννοησία μεταξύ ΣΕΓΑΣ και ΕΣΚΑΝ για να υποβληθεί η αθλήτρια σε αντιντόπινγκ κοντρόλ. Ο κ. Αυγενάκης έσπευσε να τη διορθώσει, βέβαια, ωστόσο , ανεξάρτητα από την αντίδραση του κ. Κολόκα στο κομμάτι που τον αφορά, εξηγήσεις οφείλονται και από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Θανάση Χασκή, πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου μέχρι πρότινος, που όφειλε να είχε ενημερώσει την κ. Σακοράφα σε περίπτωση που είχε λανθασμένη ενημέρωση από τρίτους.
Για λανθασμένη αναφορά και προϊόν μιας αποτυχημένης προσπάθειας για αντιπολίτευση, που έπεσε στο κενό, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. «Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη πιστοποίηση του τομέα ρίψης ακοντίου του Σταδίου “Οι Ζωσιμάδες” και να καλυφθεί έτσι το κενό που υπάρχει αναφορικά με την έλλειψη πιστοποίησης στα περισσότερα στάδια της χώρας μας. Μάλιστα, η πιστοποίηση αυτή έγινε με τον καλύτερο και πλέον επίσημο τρόπο, και έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα της ΙΑΑF. Υπενθυμίζω επίσης στην κ. πρόεδρο πως η διοργάνωση του Αυγούστου στα Ιωάννινα πήρε τα εύσημα σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά κυρίως απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των ανθρώπων του στίβου, αθλητών, προπονητών, κριτών και συνοδών, για την άρτια διοργάνωση των αγώνων, μια διοργάνωση που ακόμη και από τα Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Θεωρώ λοιπόν πως η κ. Σακοράφα όφειλε να ενημερωθεί διεξοδικά και αναλυτικά από τους εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ στην Ήπειρο, με τους οποίους εργαστήκαμε μαζί, σκληρά και μεθοδικά, για όλα τα παραπάνω αποτελέσματα, για τους πραγματικούς λόγους που δεν αναγνωρίστηκε το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο, κάτι το οποίο και προφανώς δεν έπραξε, κάνοντας ένα σημαντικό λάθος. Ως πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, οφείλω δημόσια να εκφράσω τη λύπη μου για την λανθασμένη αναφορά της κ. Σακοράφα, η οποία αφενός απέτυχε να αντιπολιτευτεί τη Γ.Γ.Α. και τον υφυπουργό Αθλητισμού, αφετέρου έριξε -προφανώς άθελά της- “λάσπη” προς πολλούς ανθρώπους στα Γιάννενα και στην πόλη που παρ’ όλες τις διαφορετικές παραταξιακές αφετηρίες, εργάστηκαν και εργάζονται συλλογικά τόσο για την επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης όσο και για τη συνεχή αναβάθμιση των συνθηκών προπόνησης των αθλητών του στίβου», αναφέρει ο κ. Κολόκας και δηλώνει πως η πόλη των Ιωαννίνων είναι και πάλι έτοιμη ώστε να φιλοξενήσει, όποτε χρειαστεί, μια αντίστοιχη διοργάνωση και να συνδράμει τα μέγιστα για αγώνες υψηλού επιπέδου. «Αποδεκτή η προσπάθεια αντιπολίτευσης, φίλη η κριτική, φιλτάτη όμως η αλήθεια», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια