Αθλητικά

Στο… φτερό θα χτυπήσει αύριο και την ΑΕΚ

Ο ΠΑΣ θα επιδιώξει τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, καθώς έμαθε να τα βάζει στα ίσα και με τις μεγάλες ομάδες.

Βαθμό ή βαθμούς θα επιδιώξει ο ΠΑΣ στην αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ, που θα γίνει στις 20.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ.

Το παιχνίδι είναι κανονικά προγραμματισμένο από τη Σούπερ Λιγκ. Αν αλλάξει κάτι στην εξέλιξη της κρίσης με τον κορωνοϊό στην περιοχή, καθώς σήμερα θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης, τότε θα αποφασιστεί και η τύχη του αγώνα.

Ο ΠΑΣ, που έχει μόνο μια ήττα στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια που αγωνίστηκε, είναι σε καλή κατάσταση, με ανεβασμένο ηθικό και με πιστοποίηση από τις πρόσφατες αναμετρήσεις με Άρη και Ολυμπιακό, ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσα την οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα, όσο ψηλά και αν είναι στη βαθμολογία. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παίζει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, αποφασισμένος για όλα, όποιον αντίπαλο και αν έχει απέναντί του. Η ΑΕΚ, στα παιχνίδια πρωταθλήματος, έδειξε ότι έχει αρκετά αδύναμα σημεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ. Μπορεί να διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, που αν βρεθούν σε καλή βραδιά είναι σε θέση να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους, αλλά και η νεανική κατά βάση ομάδα του Γιαννίκη έχει… άγνοια κινδύνου και δεν υπολογίζει ονόματα, φανέλες, αλλά τα βάζει στα ίσα με όλους. Παράλληλα η ΑΕΚ έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αυτή την εποχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Προχθές έχασε με σκορ 3-0 στην Πορτογαλία από την Μπράγκα, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί στην Αθήνα τη Λέστερ, που πρόπερσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας. Λογικά ο Μάσιμο Καρέρα θα κάνει μια μίνι ανανέωση της ομάδας του στο αυριανό παιχνίδι για να κρατήσει και δυνάμεις για την Ευρώπη.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με προπόνηση που θα γίνει το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο. Ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε πολλές πληροφορίες για τον τρόπο ανάπτυξης της ΑΕΚ και τους επισήμανε τα σημεία που πρέπει να προσέξουν. Αναλόγως πώς θα είναι σήμερα, θα εξαρτηθεί αν θα είναι στην αποστολή ο ισπανός μέσος Χουάν Ντομίνγκεθ, που είχε ένα πρόβλημα στο ισχίο. Για τον λόγο αυτό ήταν εκτός αποστολής στη Ριζούπολη. Εκτιμάται ότι ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο άμυνας τους Παντελάκη, Κάργα, αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Κάστρο, λίγο πιο μπροστά τους Καρτάλη, Νάουμετς και στην επίθεση Κριζμάν και Παμλίδη. Στη διάθεση του κόουτς θα είναι και οι Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Λιάσος, Λώλης, Ελευθεριάδης, Εραμούσπε, Λεό, Μπρένερ, Πήλιος, ίσως και ο Ντομίνγκεθ.

Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας. Βοηθοί του θα είναι οι Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας), Φώτιος Καμπερίδης (Καβάλας). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής). Διαιτητής VAR ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR ο Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαίας). Παρατηρητής η Αντωνία Κόκκοτου (Αργολίδας).

Χθες επέστρεψε η ΑΕΚ

Η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε χθες στις 5 το απόγευμα από την Πορτογαλία και απευθείας πήγε στα Σπάτα για προπόνηση και για τα επιβαλλόμενα τεστ κορωνοϊού. Σήμερα θα γίνει προπόνηση το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα ταξιδέψει για τα Γιάννινα. Το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο, λόγω των λαθών και της βαριάς ήττας με σκορ 3-0 στη Μπράγκα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, έχασε 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ενώ στο ΟΑΚΑ κέρδισε 3-0 τη Λαμία και έφερε ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό αναβλήθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου.

Η προϊστορία με την Ένωση

Η αυριανή αναμέτρηση θα είναι η 23η των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κατηγορίας. Στα προηγούμενα 22 παιχνίδια, ο ΠΑΣ έχει επτά νίκες, πέντε η ΑΕΚ και δέκα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στα Γιάννινα, ήταν την αγωνιστική σεζόν 2018-19 για το πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ. Το ματς έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2019. Ο ΠΑΣ βρέθηκε σε κακή μέρα και συνετρίβη με σκορ 4-0. Μάλιστα η ΑΕκ σημείωσε και τα τέσσερα γκολ στο α’ ημίχρονο με πέναλτι του Μάνταλου, αυτογκόλ του Μιχαήλ και δύο κεφαλιές του Πόνσε στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου. Η ΑΕΚ είχε και τρία δοκάρια!

Πού θα παίξουν οι ομάδες Νέων

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι την ΑΕΚ. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ με ρέφερι την Ειρήνη Πιγγίου του συνδέσμου Θεσπρωτίας.

  • Για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ17, ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 3 το μεσημέρι με τον Άρη στο γήπεδο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης. Διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Παγώνης του συνδέσμου Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος