Σημαντική καριέρα έκανε στη Λατινική Αμερική ο Ροντρίγκο Εραμούσπε
Αθλητικά

Ποιος είναι ο Εραμούσπε, ποια η καριέρα του

Αγωνίστηκε σε πολλά παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής και σε ομάδες Βολιβίας, Ουρουγουάης, Εκουαδόρ και Κολομβίας.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στον ΠΑΣ για την ολοκλήρωση της 5ης στη σειρά μεταγραφής, καθώς αύριο αναμένεται στην Αθήνα ο 30χρονος Αργεντινός Ροντρίγκο Εραμούσπε.

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο με τις πτήσεις ή με τις διαδικασίες που υπάρχουν για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό, ο Εραμπούσπε θα ταξιδέψει αργά το βράδυ στα Γιάννινα, ώστε το Σάββατο να περάσει ιατρικές εξετάσεις, να κάνει εργομετρικά, για να ξέρει και ο Αργύρης Γιαννίκης σε τι κατάσταση βρίσκεται από πλευράς κυρίως φυσικής κατάστασης και πότε μπορεί να τον υπολογίζει.

Ο Εραμούσπε την περασμένη αγωνιστική σεζόν είχε 16 συμμετοχές και ένα γκολ στην Πριμέρα Νασιονάλ (Β΄ επαγγελματική κατηγορία) της Αργεντινής με τη φανέλα της Ατλέτικο Μπελγκράνο. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 16 Μαρτίου στον αγώνα Μπελγκράνο – ΚΑ Πλατένσε 1-1. Επειδή δεν έκανε προετοιμασία με ομάδα, παρά μόνο ατομικές προπονήσεις, θα χρειαστεί λίγο χρόνο να κάνει ατομικό πρόγραμμα με τον ΠΑΣ για να καλύψει το χαμένο έδαφος, όπως γίνεται και με τον ισπανό μέσο Χουάν Ντομίνγκεθ που αποκτήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Ο Εραμούσπε έχει και τα δύο πόδια, οπότε στο κέντρο της άμυνας κινείται από δεξιά και αριστερά, ενώ πολλές φορές έχει αγωνιστεί και δεξιός αμυντικός. Στη δεκαετή καριέρα του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Αργεντινής αγωνίστηκε σε ομάδες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ενώ έκανε και τρεις μεταγραφές σε ομάδες Βολιβίας, Ουρουγουάης, Κολομβίας και Εκουαδόρ. Η πρώτη έξοδός του από τη Λατινική Αμερική, είναι η τωρινή με προορισμό την Ελλάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι κυανόλευκοι πιστεύουν ότι θα έχουν σημαντικές βοήθειες από τον Εραμούσπε. Με την ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής θα κλείσει και το ρόστερ σε ότι αφορά την αμυντική γραμμής, αφού εκεί έγιναν σημαντικές ανακατατάξεις με αποχωρήσεις γνωστών ποδοσφαιριστών, αλλά και ενισχύσεις που έγιναν. Στο δεξιό άκρο της άμυνας υπάρχουν οι Σάλιακας, Οικονομόπουλος, στο αριστερό Πίρσμαν, Πήλιος και στο κέντρο της άμυνας Παντελάκης, Κάργας, Πανουργιάς, ενώ θα προστεθεί και ο Εραμούσπε. Οι υπόλοιπες κινήσεις θα είναι για μέσους και επιθετικούς παίκτες.

Η ταυτότητα του Ροντρίγκο Εραμούσπε

ΘΕΣΗ: Κεντρικός αμυντικός
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: 3/5/1990 στο Μπουένος Άυρες
ΥΨΟΣ: 1.91 μ.
ΚΑΡΙΕΡΑ
2012-13: Λανούς 1 συμμ (Πριμέρα Ντιβιζιόν)
2012-13: Ουρακάν 15 συμμ. 1 γκολ (Πριμέρα Β)
2013-14: Ατλέτικο Ραφαέλα 35 συμ. 1 γκολ (Πριμέρα Ντιβιζιόν)
2014-15: Ουρακάν 19 συμμ. 2 γκολ (Πριμέρα Β)
2014-15: Κίτο 1 συμμ. (Κολομβία)
2015-16: Λανούς 2 συμμ. (Πριμέρα Ντιβιζιόν)
2015-16: Τίγκρε 12 συμμ. (Πριμέρα Ντιβιζιόν)
2016-17: Ουνιόν Σάντα Φε 12 συμμ. 1 γκολ (Πριμέρα Ντιβιζιόν)
2017-18: Ιντεπεντιέντε 13 συμμ. 3 γκολ, (Λίγκα Κολομβίας)
2017-18: Νασιονάλ 23 συμμ. 3 γκολ (Λίγκα Ουρουγουάης)
2018-19: Μπλούμινγκ 16 συμμ. 2 γκολ (Λίγκα Βολιβίας)
2019-20: Ατλέτικο Μελγκράνο 16 συμμ 1 γκολ (Πριμέρα Νασιονάλ)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Πριμέρα Ντιβιζιόν σε αναγωγή με την Ελλάδα είναι το πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής της Αργεντινής και ο Πριμέρα Νασιονάλ Β΄ Εθνικής. Σίγουρα έχει πολύ καλό βιογραφικό και παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία, μιας χώρας που ανέδειξε τους κορυφαίους άσους του πλανήτη. Το λεπτό σημείο αυτής της εν δυνάμει μεταγραφής είναι να προσαρμοστεί στα δεδομένα της χώρας μας, του ελληνικού ποδοσφαίρου και να τον ευχαριστεί το περιβάλλον της ομάδας.

Σήμερα φιλικό με τον Θεσπρωτό

Φιλικό παιχνίδι θα δώσει σήμερα στις 18.15 στο ΠΕΑΚΙ ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποδεχόμενος τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Φουτμπολ Λιγκ με προπονητή τον Χουάν Ρότσα. Ο Γιαννίκης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, καθώς υπάρχει το Σάββατο και φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οπότε ανάλογα θα γίνει και η κατανομή του χρόνου για τους παίκτες που θα αγωνιστούν. Δε θα αγωνιστούν και πάλι οι Κριζμάν και Νάουμετς που είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας. Ίσως για λίγο να αγωνιστεί και ο Ντομίνγκεθ.

Αρνητικά τα τεστ covid στον ΠΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ότι αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που έγιναν στους παίκτες του ΠΑΣ, ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Θεσπρωτό και του μεθαυριανού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα όλων των τεστ covid-19, που πραγματοποιήθηκαν χθες από τον ιατρό της ομάδας κ. Ριστάνη. Οι εξετάσεις έγιναν στα πλαίσια των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή των δύο προγραμματισμένων φιλικών του ΠΑΣ, αύριο με τον Θεσπρωτό στο ΠΕΑΚΙ και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο».

Αύριο η κλήρωση του πρωταθλήματος

Αν οι πέντε άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ (Παναιτωλικός, Λαμία, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Παναθηναϊκός) συμφωνήσουν με τη NOVA, αύριο στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει κανονικά η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 περιόδου 2020-21. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, καίτοι οι ομάδες δεν ψήφισαν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Σε ανακοίνωση η λίγκα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αποφασίστηκε ότι η ηλεκτρονική Κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγων. περιόδου 2020-21 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 7:00 μ.μ. στα Κεντρικά της Super League, υπό την αίρεση της έγκρισης της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγων. περιόδου 2020-21».

Η πρεμιέρα θα γίνει στο τριήμερο 11,12,13 Σεπτεμβρίου 2020. θα γίνουν μόνο σε άλλη ημερομηνία οι αγώνες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, γιατί στις 12 Σεπτεμβρίου θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο φάκελος του ΠΑΣ Γιάννινα

Χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι αδειοδοτούνται οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάρισα και Άρης. Άδεια είχαν ήδη εξασφαλίσει οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Λαμία, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ. Πλέον χωρίς άδεια έχουν μείνει ο Απόλλων Σμύρνης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Βόλος, των οποίων οι υποθέσεις θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος