ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έρχεται Παρασκευή στα Γιάννινα ο Εραμούσπε

Ο 30χρονος αμυντικός Ροντρίγκο Εραμούσπε είναι ο αργεντινός ποδοσφαιριστής που έκλεισε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Την Παρασκευή αναμένεται στα Γιάννινα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μπελγκράνο (ομάδα Β΄Κατηγορίας της Αργεντινής) και ετοιμάζει βαλίτσες για τα Γιάννινα, με σκοπό να συνεχίσει την καλή παράδοση των συμπατριωτών του στην ομάδα του ΠΑΣ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, η μεταγραφή θεωρείται κλεισμένη.
Ο Ροντρίγκο Νάχουελ Εραμούσπε, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 3 Μαίου 1990 στη Λα Πλάτα. Έχει ύψος 1.91 μ. Και παίζει στο κέντρο της άμυνας, δεξιά και αριστερά, αλλά και ως δεξιός αμυντικός. Στην Ατλέτικο Μπελγκράνο είχε συμβόλαιο μέχρι 30/6/2022 αλλά το έλυσε πρόσφατα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τον ΠΑΣ.
Το 2010 σε ηλικία 20 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στη Λανούς, από τις καλές ομάδες στην Αργεντινή. Αγωνίστηκε στη συνέχεια ως δανεικός σε Ουνιόν Σάντα Φε, Ουρακάν (δις), Ατλέτικο Ραφαέλα, Κουίτο και Τίγκρε. Στη συνέχεια γύρισε στην Ουνιόν Σάντα Φε και ακολούθησαν οι Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, Νασιονάλ, Μπλούμινγκ και Μπελγκράνο. Στην τελευταία είχε οκτώ συμμετοχές. Η 20χρονη καριέρα του είναι σε ομάδες της Αργεντινής. Είναι η πρώτη έξοδος στην Ευρώπη και στον ΠΑΣ Γιάννινα, αν όλα πάνε καλά μέχρι τέλος. Στην ομάδα που πριν από 49 χρόνια, αγωνίστηκαν οι πρώτοι Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές που πάτησαν πόδι στη χώρα μας.

Επιχειρησιακός διευθυντής ο Νιαρχάκος

Την επιστροφή του Δημήτρη Νιαρχάκου στην ομάδα από το πόστο του επιχειρησιακού διευθυντή ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τα καθήκοντα που θα έχει, μιας και πρώτη φορά καθιερώνεται τέτοιο πόστο στην ομάδα. Πάντως, δε θα είναι τεχνικός διευθυντής ή διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος. Κάτι που σημαίνει ότι δε θα έχει άμεση σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά θα έχει έναν ρόλο συντονιστή στον μηχανισμό της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ασχολούμενος περισσότερο με διοικητικής φύσεως καθήκοντα. Η σχετική ανακοίνωση: “Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον κ. Δημήτρη Νιαρχάκο, ο οποίος και θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του από το πόστο του Επιχειρησιακού Διευθυντή της Π.Α.Ε”.
Ο Νιαρχάκος ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, συνεργαζόμενος με πολλούς προπονητές. Πέρσι αποχώρησε καθώς ανέλαβε τιμ μάνατζερ στον Άρη Θεσσαλονίκης. Τώρα επιστρέφει στον ΠΑΣ από άλλο πόστο. Μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Ντάσιο, δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής ή διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος στην τοπική ομάδα. Και ενδεχομένως να μην καλυφθεί το κενό.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος