ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Θα εξαντλήσει τα περιθώρια συμμετοχής στην Α2 ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα

Τα περιθώρια συμμετοχής της ομάδας ανδρών του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας , δείχνει διατεθειμένη να εξαντλήσει η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την απόφαση αποχώρησης της διοικούσας επιτροπής του τμήματος.

«Θα κάνουμε μία ύστατη προσπάθεια να συνεχιστεί αυτή η πορεία, ελπίζοντας να έχουμε τη δυνατότητα, μέσω ενός χορηγού, να προχωρήσουμε στη δημιουργία Κ.Α.Ε.», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου, στην οποία γίνεται γνωστό πως μαζί με τη διοικούσα επιτροπή δε θα συνεχιστεί η συνεργασία ούτε με τον κύριο χορηγό, που ήταν ο «Βίκος».
«Τα τελευταία τρία χρόνια που έχουμε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με ανθρώπους και εταιρείες στο τμήμα Μπάσκετ του Σωματείου μας, που ανέπτυξαν το άθλημα και συγχρόνως έδωσαν στις ομάδες μας (ανδρική και γυναικεία) οντότητα, ανεβαίνοντας στα ψηλότερα σκαλοπάτια του ελληνικού μπάσκετ. Το Σωματείο, από την πλευρά του, θέλοντας να βοηθήσει την προσπάθεια αυτή, έκανε τεράστια “θυσία”, αλλάζοντας ουσιαστικά τον σκοπό της ύπαρξής του, με κίνδυνο να εμπλακεί σε νομικά προβλήματα που δεν αρμόζουν, γεγονός που αναγνωρίζεται απ όλους», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, με την οποία εκφράζονται ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και ιδιαίτερα στον πρόεδρό της Γιάννη Μάντζιο για αυτή την κοινή πορεία, ενώ αφήνεται παράθυρο για μελλοντική συνεργασία.

Παρέμβαση από τον Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα

Στην κατάσταση που έχει προκύψει, παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα, μέλη του οποίου συναντήθηκαν και με τις δύο πλευρές, προσπαθώντας να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να προσπελαστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες.
Ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα τονίζει πως από τη στιγμή που η διοικούσα επιτροπή δηλώνει την παραίτηση της, το μπαλάκι πέφτει στον Ερασιτέχνη και ζητά να κινήσει γη και ουρανό ώστε η ομάδα να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία και να μη γραφτεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, αποσύροντας την ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα. «Για εμάς η αγωνιστική τιμή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τον πρωταθλητισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ευχαριστίες τόσο προς τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής Γιάννη Μάντζιο διότι τήρησε στο έπακρο την υπόσχεση που είχε δώσει, λέγοντας ότι μπορεί να αντέξει το βάρος να ανεβάσει την ομάδα ως την Α2, όσο και προς τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και ιδιαίτερα τον κ. Οικονόμου διότι έβαλε το δικό του λιθαράκι ώστε η ομάδα να φτάσει μέχρι εδώ.
Πέραν όμως από τις ευχαριστίες και τις τηρήσεις των υποσχέσεων, σημειώνει ότι υπάρχουν και πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, τίθενται τα ερωτήματα πώς γίνεται να κάνουν πίσω οι άνθρωποι της διοικούσας επιτροπής όταν οι ίδιοι δήλωναν ότι έχει βρεθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του φετινού μπάτζετ και ότι είναι έτοιμοι για να εκτοξεύσουν την ομάδα στην ανώτερη κατηγορία του μπάσκετ, για ποιον λόγο να μη γίνει η μετάβαση του τμήματος σε ΚΑΕ, από τη στιγμή που αυτό δείχνει μονόδρομος χωρίς να υπάρχουν προβλήματα νομικής και οικονομικής φύσεως με τον Ερασιτέχνη ή με τον οποιονδήποτε χορηγό, γιατί δεν επιλέγεται η μείωση του αγωνιστικού μπάτζετ ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτό το ποσό για τη δημιουργία της ΚΑΕ, καθώς και για ποιον λόγο ο μέγας χορηγός, που φέρει και το όνομα του η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν κάλυψε τη διαφορά που απαιτείται για τη δημιουργία ΚΑΕ.

Σχετικά άρθρα

Στον Προμηθέα Πατρών ο Λευτέρης Αποστόλου

Ερασιτέχνης ΠΑΣ- Ένας πρωταθλητής στην προπονητική ομάδα της ξιφασκίας

Στον χάρτη της ξιφασκίας μπαίνουν τα Γιάννενα