Αθλητικά

Γ. Σιόντης: Να στηθεί πάλι η έκθεση φωτογραφιών στο ΠΕΑΚΙ

Η έκθεση – μουσείο αθλητικών ενθυμημάτων, που λειτούργησε με άψογο τρόπο για κάποια χρόνια σε ειδικό χώρο στο ΠΕΑΚΙ, είναι μια πονεμένη ιστορία. Μετά τον θάνατο του Κώστα Κόκκα, παλιού άσσου του «Αβέρωφ» Ιωαννίνων της δεκαετίας του ’50, η έκθεση φωτογραφιών έμεινε για ένα διάστημα κλειστή και στη συνέχεια οι φωτογραφίες μεταφέρθηκαν πακεταρισμένες σε κουτιά στο παράτημα Ιωαννίνων των αρχείων του κράτους.

Για το θέμα αυτό επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «Η.Α» ο ιστορικός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γιώργος Σιόντης, που τόνισε ότι είναι απαράδεκτο οι φωτογραφίες που δείχνουν την ιστορική διαδρομή του γιαννιώτικου ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων, να μην είναι στη διάθεση του κοινού και των Γιαννιωτών.

Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής: «Αυτός ο χώρος στο ΠΕΑΚΙ, για να γίνει το μουσείο, παραχωρήθηκε επί των δικών μου ημερών στην προεδρία του φορέα και μάλιστα, με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κάναμε βελτιώσεις του χώρου. Έχω πληροφορηθεί ότι οι φωτογραφίες είναι στα αρχεία του κράτους από τότε που σταμάτησε η έκθεση να λειτουργεί. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο, γιατί τι έννοια έχουν να είναι εκεί οι παλιές φωτογραφίες από τη στιγμή που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση το κοινό; Δεν είναι μόνο φωτογραφίες από το ποδόσφαιρο και τις παλιές ομάδες των Ιωαννίνων, αλλά φωτογραφίες από τον στίβο, την κωπηλασία, την άρση βαρών. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Καλώ τη νυν διοίκηση του ΠΕΑΚΙ να ζητήσει πίσω τις φωτογραφίες και να φτιαχτεί πάλι η έκθεση εκεί που ήταν πριν. Ο χώρος είναι διαθέσιμος και δεν συγχωρείται καμία άλλη ολιγωρία. Οι φωτογραφίες αυτές συγκεντρώθηκαν με πολύ κόπο και πρέπει πάλι να γίνουν κτήμα όλων των Γιαννιωτών. Και αυτό θα γίνει όταν φτιαχτεί πάλι η έκθεση».

Σχετικά άρθρα

Το ωράριο του ΠΕΑΚΙ τις ημέρες του Πάσχα

Ηπειρωτικός Αγών

Η «Ήπειρος» με τον φακό του Αιμ. Νέου

9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στους χώρους του ΠΕΑΚΙ