Αθλητικά

Ο τεράστιος Λεό στο 94’ χάρισε τη νίκη με 2-1

Νίκη με καρδιοχτύπια για τον ΠΑΣ στη Δράμα επί της Δόξας. Οι κυανόλευκοι μπορούσαν να «καθαρίσουν» από το α’ ημίχρονο.

Πολύτιμη νίκη με σκορ 2-1, απ’ αυτές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία μιας ομάδας, σημείωσε στη Δράμα ο ΠΑΣ.

Παρότι προηγήθηκε στο 21΄1-0 με τον Κριζμάν και μπορούσε να τελειώσει από το α’ ημίχρονο το παιχνίδι που ήταν δύο κλάσεις καλύτερος από τους Δραμινούς, άφησε να πάρουν αέρα στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι και να ισοφαρίσουν 1-1 στο 63’ με τον Κρητικό, που πριν από τέσσερα χρόνια πέρασε και από τα Γιάννινα. Το ματς έγινε στο τέλος ροντέο, με σκληρές μονομαχίες, πολλές κίτρινες κάρτες, πάθος για το αποτέλεσμα, αφού ο ΠΑΣ έψαχνε εναγωνίως το γκολ της νίκης, ενώ οι «μαυραετοί» αμύνονταν για να κόψουν βαθμούς από τους πρωτοπόρους. Τελικά, τη λύση έδωσε ο σπουδαίος άσος Ζαν Μπατίστ Λεό, που κάνει φέτος μια καταπληκτική χρονιά. Στο 74’ πέρασε στο παιχνίδι παίρνοντας τη θέση του Νικολιά, και στο 94’ (στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων από τα 5 που έδειξε ο ρέφερι) σημείωσε το γκολ της νίκης με ένα βολέ μέσα από την περιοχή, που δε θα μπορούσε να πιάσει ούτε ο Γιασίν!

Πολυτιμότατη νίκη απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο, που δεν είχε βαθμολογικά κίνητρα, αλλά έπαιζε με πολύ πάθος. Όμως αυτές τις ορέξεις των γηπεδούχων θα μπορούσε να κόψει ο ΠΑΣ από το α’ ημίχρονο, που είχε τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα να πετύχει ακόμα ένα με δύο γκολ. Στα πρώτα 45 λεπτά δεν υπήρχε Δόξα στο γήπεδο αλλά μόνο ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες, αν πρόσεχαν περισσότερο και αν ήταν πιο σοβαροί, γιατί εκτός από την κούραση είχαν και μια δόση υπεροψίας, θα «καθάριζαν» το ματς από το α’ ημίχρονο. Χάθηκαν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες και σε μια άλλη φάση κακώς ο β’ βοηθός Αναστασάκης ανέκοψε ως οφσάιντ τον Κριζμάν που ήταν μόνος του με τον τερματοφύλακα. Αν έμπαινε έστω ένα δεύτερο γκολ, θα κόβονταν εντελώς τα φτερά των «μαυραετών». Στο β’ μέρος φάνηκε η κούραση στον ΠΑΣ από τα συνεχόμενα παιχνίδια των ίδιων παικτών και από τα ταξίδια σε λίγες μέρες από Γιάννινα σε Χανιά και στη συνέχεια στη Δράμα. Το γκολ του Κρητικού στο 63’ που έγινε 1-1, ενθάρρυνε περισσότερους τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να βρεθεί στα σχοινιά σε ένα ματς που θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολο αν δεν έχανε τις ευκαιρίες του α’ ημιχρόνου. Ο Γιαννίκης ήθελε να ξεκουράσει Κάστρο και Λεό και τους είχε στον πάγκο. Όμως βλέποντας τον κίνδυνο να λήξει το ματς ισόπαλο, τους έριξε στη μάχη. Και δικαιώθηκε για αυτή την επιλογή. Στο 94’, όταν είχαν σπάσει τα θερμόμετρα από αγωνία, ο τεράστιος Λεό έδωσε τη λύση. Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ, απ’ αυτές που κάνουν την διαφορά στη μάχη της ανόδου.

Τα γκολ

21’: Σε εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου, ο Ελευθεριάδης από αριστερή πλάγια θέση έκανε ένα χλιαρό σουτ στη γωνία, απέκρουσε προσωρινά ο τερματοφύλακας της Δόξας Μένκα, στην επαναφορά τη βρήκε ο Κριζμάν που την έσπρωξε στα δίχτυα.

63’: Η Δόξα ισοφαρίζει το σκορ σε 1-1. Σε τραβέρσα του Χάμοντ, ο Κρητικός με κεφαλιά πρόλαβε στην έξοδο τον Χουτεσιώτη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

94’: Το γκολ της νίκης για τον ΠΑΣ με Λεό. Η φάση ξεκίνησε από αριστερά με σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Παντελάκης με το κεφάλι έδωσε τη μπάλα στον Λεό που με αριστερό φαρμακερό σουτ έκανε το 1-2

Οι φάσεις

6’: Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουκόλη στον Κριζμάν, ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση σωστά είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

10’: Σουτ μέσα από την περιοχή του Ελευθεριάδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

20’: Σε κόρνερ από δεξιά του Αποστολόπουλου, ο Παντελάκης έπιασε κεφαλιά στη γωνία που απέκρουσε σε κόρνερ με καλή εκτίναξη ο Μένκα. Από την εκτέλεση αυτού του κόρνερ προήλθε και το γκολ.

24′: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σέντρα Αποστολόπουλου από τα δεξιά, ο Μπουκουβάλας ερχόμενος στην πλάτη του Κουκουλη, παίρνει την κεφαλιά αλλά αστοχεί.

38’: Σε μπαλιά του Λιάσου ο Κριζμάν βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και μόνος του με τον τερματοφύλακα, όμως λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον επόπτη Αναστασάκη.

51′: Ο Κρητικός πλασάρει από αρκετά πλάγια θέση δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χουτεσιώτης πέφτει, αποκρούει με το σώμα και στη συνέχεια μπλοκάρει.

70′: Ο Κρίζμαν γυρίζει και εξαπολύει ένα σουτ κοντά στη γωνία της μεγάλης περιοχής αριστερά, αλλά δε βρίσκει στόχο.

76′: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λέο για τον Κρίζμαν που σουτάρει από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Μένκα αποκρούει σε κόρνερ που περνά ανεκμετάλλευτο.

Η διαιτησία

Με λάθη ο διαιτητής Βλάχος (Ανατολικής Αττικής). Μπορεί με τα σφυρίγματά του να μην αλλοιώθηκε το παιχνίδι, αλλά έκανε κατάχρηση στις κίτρινες κάρτες και λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο του αγώνα. Βοηθοί οι Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), Αναστασάκης (Χανίων) και τέταρτος ο Μαρόπουλος (Μακεδονίας). Ο δεύτερος βοηθός έχασε μια μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ, όταν ανέκοψε ως οφσάιντ τον Κριζμάν που ήταν μόνος του. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κρητικός, Καψάλης, Σαμπανίδης, Ρόβας (Δόξας), Λιάσος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Χουτεσιώτης (ΠΑΣ).

Οι συνθέσεις

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Μένκα, Σιώπης, Κουκόλης, Καψάλης, Παπαργυρίου, Πλέγας, Πινδώνης (81’ Μαρκοπουλιώτης), Κρητικός (90’ Αποστολίδης), Κόντος (59’ Χάμοντ), Ρόβας, Σαμπανίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Λιάσος (74’ Κάστρο), Νικολιάς (74’ Λεό), Ελευθεριάδης(64’ Ξύδας), Παμλίδης, Κρίζμαν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος