ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με υποσχέσεις για αδρεναλίνη στο μέγιστο

To 16o Motor Festival, που υπόσχεται εντυπωσιακό θέαμα για τους λάτρεις των δύο αλλά και των τεσσάρων τροχών, έρχεται στην πόλη των Ιωαννίνων για μια ακόμη χρονιά από 21 έως 23 Φεβρουαρίου, στους χώρους του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Σταδίου.

Stuntriders από τις ΗΠΑ, από χώρες των Βαλκανίων αλλά και από την Ελλάδα αναμένεται να «κόψουν την ανάσα» σε επιδείξεις με μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα αλλά και φορτηγά, ενώ στο ΠΕΑΚΙ θα βρεθεί και το ιστορικότερο ακροβατικό της μηχανοκίνησης, ο Γύρος του Θανάτου.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ιωαννιτών, της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων και της ΕΛΕΤΑ Ιωαννίνων, με τους εκπροσώπους τους στην συνέντευξη τύπου να εντάσσουν το φεστιβάλ στις προσπάθειες ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.
«Βλέπουμε ότι αυτό που έρχεται θα είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το Motor Festival συμβάλλει πάρα πολύ στην ανάδειξη του αθλήματος, που πολλές φορές είναι παρεξηγημένο, αλλά είναι πάρα πολύ όμορφο», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Αϊβατίδης πρόσθεσε: «Ο δήμος Ιωαννιτών στέκεται στο πλευρό κάθε προσπάθειας, που αναδεικνύει την αθλητική και πολιτισμική δυναμική της πόλης μας, Οι συμμετέχοντες, τους οποίους καλωσορίζω, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης μας».
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης, αφού δήλωσε τη στήριξη στη διοργάνωση, εστίασε στα οφέλη για την πόλη των Ιωαννίνων. «Το Motor Festival μαζί με το Ηπειρωτικό Ράλι αποτελούν τα μεγαλύτερα events του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πόλη μας. Η πληρότητα για το τριήμερο 21 -23 Φεβρουαρίου είναι πάρα πολύ μεγάλη και σχεδόν πλησιάζουμε το 100%, καθώς θα φιλοξενήσουμε πάρα πολλούς οδηγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα έρθουν και πάρα πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τη βορειοδυτική Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ο αντίκτυπος είναι πάρα πολύ μεγάλος, καθώς μέσω της εκπομπής του κ. Κοντιζά Engine Power, προβάλλεται τους τελευταίους πέντε μήνες η περιοχή μας και η πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τη χαρά του για τη διοργάνωση εκδηλώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πόλη, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΕΤ.Α Χρήστος Σαρηγιαννίδης, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η θέση των Ιωαννίνων στον αθλητικό χάρτη και ταυτόχρονα ενισχύεται η τουριστική της προβολή.
Μια αξέχαστη εμπειρία υποσχέθηκε σε όσους βρεθούν στο φεστιβάλ ο διοργανωτής του Motor Fesival Μιχάλης Κοντιζάς. «Για άλλη μια φορά το θέαμα ξεπερνά τα πανελλαδικά γεωγραφικά σύνορα και κάνει τη διαφορά, με σκοπό να ικανοποιήσει στον απόλυτο βαθμό τους επισκέπτες, που θα ζήσουν από κοντά αυτήν την απόλυτη μηχανοκίνητη περιπέτεια. Θα φέρουμε οδηγούς από την Αμερική, από τα Βαλκάνια, από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στο μέγιστο και να κερδίσουμε ακόμη και τον πιο δύσκολο θεατή, ώστε να του μείνει μια αξέχαστη εμπειρία», υπογράμμισε και ευχαρίστησε την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων και την ΕΛΕΤΑ.
Τα παραπάνω αποτελούν ένα μόνο μέρος του μενού, αφού, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο 16ο Motor Festival των Ιωαννίνων θα διαμορφωθεί για πρώτη φορά Enduro Cross και Motocross off road αρένα, ενώ στην ασφάλτινη αρένα του μεγαλύτερου μηχανοκίνητου πάρκου οι επαγγελματίες οδηγοί του φεστιβάλ θα επιδίδονται σε μοναδικά drift show, moto και auto drag show,4×4 show (τόσο στη χωμάτινη όσο και στην ασφάλτινη αρένα) και truck show.
Οι πύλες του Π.Ε.Α.Κ.Ι. θα ανοίξουν στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, ημέρα που η πόλη των Ιωαννίνων γιορτάζει την απελευθέρωσή της, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή οι πόρτες θα ανοίγουν στις 11 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

Χορταστικό θέαμα στη 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Με υποσχέσεις για θέαμα υψηλού επιπέδου η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Με 25 συμμετοχές η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών