ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Καβάλα στ’ άλογο και πάλι ο «Άγιαξ της Ηπείρου»

Καβάλα στ’ άλογο μπήκε και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κέρδισε 2-1 στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη και επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά την ήττα, που υπέστη την περασμένη αγωνιστική από τον Λεβαδειακό στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Λεό, που έχει πόδι φαρμάκι. Τρεις φορές βρέθηκε σε θέση βολής, όπου στο 39’ και 51’ πέτυχε τα δύο γκολ και στο 68’ είχε δοκάρι. Ο Εργοτέλης μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 91’ προσπαθώντας να κάνει θρίλερ το τελευταίο δίλεπτο των καθυστερήσεων, χωρίς όμως να καταφέρει τίποτα άλλο εκτός από το γκολ της τιμής. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη νίκη στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη, αφού είχαν προηγηθεί επτά νίκες των Κρητικών σε ισάριθμα παιχνίδια για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής. Η νίκη είναι δίκαια και πολύ σημαντική, απέναντι σε μια ομάδα με καλή επίθεση και ιδιαίτερα ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό. Έτσι, η διαφορά των έξι βαθμών από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης παραμένει, έχοντας τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στο τιμόνι της κούρσας που οδηγεί στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Στο α’ ημίχρονο ο Εργοτέλης ήταν πιο επικίνδυνος και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με τον ΠΑΣ. Σε κάποιες φάσεις, όπως στο 17’ που ο Χουτεσιώτης απέκρουσε κοντινό σουτ του Έφορντ, που ήταν μόνος του, και στο 27’ που ο Μπαράτα σημάδεψε με σουτ το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο πρώτο 20λεπτο κινδύνεψε ο ΠΑΣ να μείνει πίσω στο σκορ, γιατί ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ έγινε στο 22’ με την κεφαλιά του Παμλίδη, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας, ενώ στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι. Ο «Άγιαξ» ευτύχησε να ανοίξει πρώτος το σκορ στο 39’ με τον Λεό, εκμεταλλευόμενος λάθος μεταβίβαση του τερματοφύλακα Καλογεράκη. Ήταν καταπληκτική η εκτέλεση του Λεό στο «Γ» και τραγικό το λάθος του γκολκίπερ. Όμως έτσι είναι και το ποδόσφαιρο, από λάθη έρχονται και τα γκολ.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, πριν προλάβει ο Εργοτέλης να ασκήσει πίεση, αφού έχει πολύ καλή επίθεση, στο 51’ έγινε το 2-0 υπέρ του ΠΑΣ, που ήταν ό,τι έπρεπε για τους Γιαννιώτες και παράλληλα μεγάλη ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους. Από εκεί και μετά, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον ΠΑΣ, που απείλησε για ένα τρίτο γκολ με αντεπιθέσεις. Περισσότερο έριξε το βάρος στο δέσιμο της μεσαίας γραμμής με την αμυντική, με σκοπό να διασφαλίσει το 2-0 και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Είναι αλήθεια ότι ο χρόνος αναλώθηκε με παιχνίδι κέντρου, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Δηλαδή κύλησε έτσι όπως το ήθελε ο ΠΑΣ. Να περνούν τα λεπτά και στο ταμπλό να παραμένει το σκορ 2-0. Με το δοκάρι του Λεό στο 68’ και την ευκαιρία του Παμλίδη στο 81’ δόθηκε η ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ, που θα «κλείδωνε» νωρίτερα το τρίποντο, χωρίς να υπάρξουν κάποια καρδιοχτύπια στο τέλος, όταν στο 91’ ο Εργοτέλης μείωσε σε 2-1 με τον Έφορντ και το ματς ήθελε άλλα δύο λεπτά να τελειώσει. Επειδή στο ποδόσφαιρο έχουν συμβεί πολλά στα τελευταία λεπτά, ακόμη και σε υψηλού επιπέδου παιχνίδια, ήταν λογικό από το πουθενά να μπει πάλι στο παιχνίδι ο Εργοτέλης πιστεύοντας στο θαύμα ενός δεύτερου γκολ. Όμως ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε, κράτησε καλά τις γραμμές του και πήρε αυτό το σπουδαίο τρίποντο.

Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο Λεό με τα δύο γκολ και το δοκάρι που είχε. Πολύ καλός ήταν ο Χουτσειώτης, που έσωσε την ομάδα στο 0-0 σε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη και με τη σταθερότητά του έδινε σιγουριά και στους υπόλοιπους. Φιλότιμος όπως πάντα ο Παμλίδης, που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, δραστήριος ο Μπουκουβάλας, μαχητικοί οι Καρτάλης, Παντελάκης, Σκόνδρας. Από τον Εργοτέλης ξεχώρισαν οι Έφορντ, Ροβύθης, Προβυδάκης.

Τα γκολ

39’: Το γκολ για τον ΠΑΣ με τον Λεό. Η φάση ξεκίνησε από το… πουθενά, όταν ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη προσπάθησε να διώξει την μπάλα, καθώς πήγαινε να τον εμποδίσει ο Παμλίδης, αυτή έφτασε στον Λεό, που απέφυγε τον Μάντζιο και με αριστερό δυνατό σουτ στο «Γ» έκανε το 0-1.

51’: Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ με τον Λεό. Ο Παμλίδης έκανε την τραβέρσα, απέκρουσε με το κεφάλι ο Μπάτζιος, η μπάλα πήγε στον Λεό που με σουτ στη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Λεό, όταν δέχτηκε την μπάλα, ήταν ακάλυπτος και πίσω από τη γραμμή άμυνας του Εργοτέλη, αλλά, επειδή βρήκε την μπάλα με το κεφάλι ο αμυντικός Μπάτζιος, ο επιθετικός του ΠΑΣ δεν θεωρείται ότι ήταν σε θέση οφσάιντ.

90’+1’: Ο Έφορντ πασάρει ωραία στον Ροβίθη, που κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Χουτεσιώτης αποκρούει και στην επαναφορά ο Έφορντ πλασάρει στην κενή εστία από πλάγια θέση δεξιά για το 1-2.

Τα δοκάρια

27’: Σουτ του Μπαράτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

68’: Ο Νάουμετς έδωσε δεξιά την μπάλα στον Μπουκουβάλα που έκανε τη σέντρα, ο Λέο πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και κάνει το πλασέ, απόκρουση του Καλογεράκη και δοκάρι.

Οι φάσεις

6’: Σουτ του Λώλη πάνω από τα δοκάρια του Εργοτέλη.

10’: Συρτό σουτ Μπρους από ύψος περιοχής έφυγε άουτ.

13’: Καλή εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη στην αριστερή γωνία του ΠΑΣ, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

17’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, όταν σε αντεπίθεση ο Έφορντ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, αλλά το σουτ απέκρουσε ψύχραιμα ο Χουτεσιώτης, που ήταν σε καλή θέση για να ακολουθήσει σουτ του Ροβύθη και νέα απόκρουση από τον γκολκίπερ του «Άγιαξ».

22’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν κοντινή κεφαλιά του Παμλίδη εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.

23’: Ακυρώθηκε με υπόδειξη του επόπτη ως οφσάιντ γκολ του Λεό.

32’: Δυνατό σουτ Έφορντ έφυγε άουτ, λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

81′: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Λάθος γύρισμα του Μπαράτα με το κεφάλι, ο Παμλίδης επωφελείται, μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχειρεί σταματά πάνω στον Καλογεράκη.

Η διαιτησία

Πολύ καλός ο διαιτητής Αγγελάκης (Μακεδονίας), που δεν έχασε καμία σημαντική φάση. Καλοί και οι βοηθοί Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Τοροσιάδης (Μακεδονίας) 4ος: Μαρόπουλος (Μακεδονίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπρους, Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Τσέλιος (Εργοτέλη), Λιάσος, Ξύδας, Καρτάλης, Αποστολόπουλος (ΠΑΣ).

Οι συνθέσεις

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καλογεράκης, Προβυδάκης, Σπίριακ, Μπάτζιος, Κοιλιάρας, Μπουτσάκης (56’ Μανουσάκης), Μπρους (46’ Μπουρσέλης), Μπαράτα, Τσέλιος, Έφορντ, Ροβίθης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Καρτάλης, Λιάσος, Λώλης (61’ Νάουμετς), Ξύδας (87’ Ελευθεριάδης), Λέο (79’ Νικολιάς), Παμλίδης

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος