Αθλητικά

Με καθαρό μυαλό στο Ηράκλειο ο «Άγιαξ»

Ημέρα ξεκούρασης ήταν η χτεσινή για τους παίκτες του ΠΑΣ, καθώς ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε σε όλους ρεπό για να πάρουν ανάσες και να ετοιμαστούν για το κρίσιμο παιχνίδι, που θα γίνει την Κυριακή στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη.

Πρόγραμμα αποκατάστασης έκαναν μόνο οι τραυματίες Κάστρο, Σιόντης, Ελευθεριάδης, Σεργκελασβίλι, Ζιούλης. Οι Κάστρο και Σιόντης, που η απουσία τους ήταν αισθητή στο ατυχές παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, δεν είναι ακόμη εντελώς καλά, παρά τις προσπάθειες που έγιναν και θα περιμένουν και αύριο πώς θα είναι, για να ξέρει και ο Γιαννίκης αν μπορεί να τους υπολογίζει για τη μάχη της Κρήτης. Βέβαια αν δεν είναι εντελώς καλά θα μείνουν εκτός αποστολής για να μη ρισκάρουν στον κίνδυνο υποτροπής που θα τους φέρει πολύ πίσω. Ερωτηματικό υπάρχει και με τον Πίτου Γκαρσία, ο οποίος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ, λέγοντας συγχρόνως και αντίο στα γήπεδα. Επειδή ακόμη δεν λύθηκε το συμβόλαιο, αν κριθεί ότι μπορεί να βοηθήσει, κάνοντας την τελευταία εμφάνιση, θα μπει στο αεροπλάνο για την Κρήτη.

Σήμερα θα γίνει κανονικά προπόνηση και η προετοιμασία θα μπει στην τελική ευθεία. Οι κυανόλευκοι προσπαθούν να ξεπεράσουν την ήττα από τον Λεβαδειακό με 1-0 στις καθυστερήσεις, για να πάνε με καθαρό μυαλό και καλή ψυχολογία στο Ηράκλειο. Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη θέλει πολλή προσοχή, γιατί και η κρητική ομάδα είναι ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πρέπει να επιστρέψει πάλι στις επιτυχίες. Δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία θα φέρει την τοπική ομάδα πάλι σε δύσκολη θέση, αφού θα την πλησιάσουν οι διώκτες της και θα παίζει στη συνέχεια με μεγαλύτερο άγχος. Η αποστολή θα αναχωρήσει Σάββατο πρωί για Αθήνα και στη συνέχεια για το Ηράκλειο. Το ματς του α’ γύρου στα Γιάννινα έληξε ισόπαλο 2-2.

Παίρνει τον πρεβεζιάνο Νάτσιο;

Μέχρι πρότινος δεν είχαν στο πρόγραμμα να κάνουν κάποια μεταγραφή στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Όμως, μετά την αποχώρηση του Γκαρσία και ενδεχομένως και κάποιου άλλου παίκτη, όπως φημολογείται, αλλάζουν τα πλάνα και θα γίνουν δύο μεταγραφές. Φημολογείται το όνομα του 22χρονου μέσου Σπύρου Νάτσιου, που θα λύσει το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο. Κατάγεται από την Πρέβεζα και η ομάδα του Περιστερίου τον πήρε από τις ακαδημίες σε μικρή ηλικία. Φέτος έχει εννέα συμμετοχές με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο.

Χρηματικό πρόστιμο

Με χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για συμπεριφορά των φιλάθλων στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητής ο Αγγελάκης

Ο διαιτητής Άγγελος Αγγελάκης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει τον αγώνα Εργοτέλης – ΠΑΣ, που θα γίνει την Κυριακή και ώρα 17.00 στο Ηράκλειο με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ 3. Βοηθοί του θα είναι οι Ηλίας Παπαδόπουλος, Νίκος Τοροσίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Μαρόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Πέτρος Κόνιαρης (Ανατολικής Αττικής). Ο Αγγελάκης είχε διευθύνει και τον αγώνα Λεβαδειακός – ΠΑΣ 1-2. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα οι ρέφερι που ορίστηκαν είναι: Κισσαμικός – Πλατανιάς Γρατσάνης (Τρικάλων), Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας Βουρνέλης (Μακεδονίας), Απόλλων Πόντου – Απόλλων Σμύρνης Ωραιόπουλος (Δωδεκανήσου), ΑΟΚ Κέρκυρα – Λεβαδειακός Μαυρίδης (Πέλλας), Καραϊσκάκης Άρτας – Παναχαϊκή Περράκης (Αθηνών). Ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν κατέβηκε σε δύο παιχνίδια να αγωνιστεί. Για να αποβληθεί μια ομάδα από το πρωτάθλημα, χρειάζεται να μην κατεβεί σε τρία παιχνίδια. Γι’ αυτό η ΕΠΟ όρισε διαιτητές για το κυριακάτικο παιχνίδι Καλαμαριά – Απόλλων Σμύρνης. Αν δεν κατεβούν στο γήπεδο οι γηπεδούχοι, τότε θα αποβληθούν οριστικά από το πρωτάθλημα.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό