Αθλητικά

Ο ΠΑΣ 1-0 την Παναχαϊκή με γκολάρα του Λεό

Με ένα καταπληκτικό γκολ στο 42’ του Λεό, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 την Παναχαϊκή και συνεχίζει την προέλαση για την Α’ Εθνική Κατηγορία.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Τα πολλά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό, αφού υπάρχουν υποχρεώσεις και στο Κύπελλο, ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και οι συχνές διακοπές του παιχνιδιού, είτε από σφυρίγματα του ρέφερι, είτε από διακοπές λόγω τραυματισμού παικτών, ήταν παράγοντες που συνετέλεσαν στο να μη γίνει καλό παιχνίδι. Για τον ΠΑΣ, αυτό που μετρά περισσότερο είναι η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες και από αύριο θα ξεχαστούν. Το ματς ήταν δύσκολο για τον ΠΑΣ, καθώς η Παναχαϊκή έπαιζε με πάθος και δύναμη, αποφασισμένη να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Μάλιστα από το 25’ και μετά, άρχισαν οι Πατρινοί τις σκόπιμες καθυστερήσεις και ξεκίνησαν οι διακοπές λόγω τραυματισμών. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι είχαν ταμπουρωθεί στην άμυνα με βασικό στόχο να μην επιστρέψουν στους κυανόλευκους να βρουν διάδρομο για τα δίχτυα. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε αυτό τον ρυθμό. Με τον ΠΑΣ να έχει κατοχή μπάλας, αλλά να υστερεί στην τελική προσπάθεια. Η μεγάλη ανατροπή των δεδομένων έγινε στο 42’, όταν σε μπαλιά του Κριζμάν, ο Λεό απέφυγε δύο παίκτες της Παναχαϊκής και με σουτ στο «Γ» έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό ήταν ό,τι έπρεπε για τους Γιαννιώτες, καθώς έφυγε το άγχος, ενώ παράλληλα οι Πατρινοί στην επανάληψη ήταν υποχρεωμένοι να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο με καθυστερήσεις.

Οι Γιαννιώτες στο β’ ημίχρονο ήθελαν ένα γρήγορο γκολ, για να «κλειδώσουν» τη νίκη και να αντιληφθούν οι φιλοξενούμενοι ότι δεν έχουν καμία τύχη στα Γιάννινα. Όμως αυτό δεν έγινε και έτσι μετά το 70’ ο Γιαννίκης ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή με σκοπό, αν δεν έρθει το δεύτερο γκολ, να κρατηθεί το 1-0. Είχε κάποιες στιγμές ο ΠΑΣ για να κάνει το 2-0, αλλά και η Παναχαϊκή σε δύο περιπτώσεις φάνηκε απειλητική. Τελικά οι γηπεδούχοι, έστω και με αγωνία προς το τέλος, αφού το σκορ 1-0 ήταν εύθραυστο, κατάφεραν να πάρουν μια δίκαια νίκη, που τους κρατά στην κορυφή και με διαφορά επτά βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης, που ακολουθεί. Ο «Άγιαξ» έχει το μυαλό του τώρα στο επαναληπτικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 17.15 στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδος.  Για τον λόγο αυτό ο Γιαννίκης έκανε διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, αφήνοντας στον πάγκο τους Παμλίδη και Αποστολόπουλο.

Από τον ΠΑΣ διακρίθηκαν οι Μπουκουβάλας, Λεό, Οικονομόπουλος, Κριζμάν. Από την Παναχαϊκή οι Μωραΐτης, Σταμόπουλος και Ιντζόγλου.

Το γκολ

42’: Ο Κρίζμαν από την άμυνα δίνει πάσα στον Λεό, εκείνος φεύγει στην επίθεση, κάνει τις προσποιήσεις, φτάνει μέχρι την περιοχή όπου εξαπολύει έναν κεραυνό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καπούταγλη για το 1-0.

 

Οι φάσεις

61′: Πρώτη φάση για την Παναχαϊκή βαθιά μπαλιά στον Μωραΐτη, έγκαιρα βγαίνει ο Χουτεσιώτης και “καθαρίζει” τη φάση.
81′: Πολύ ωραίο σουτ του Νάουμετς έξω από την περιοχή ο Καπούταγλης μπλοκάρει τη μπάλα.
86′: Ατομική προσπάθεια του Λεό από τα αριστερά, ταλαιπωρεί την άμυνα της Παναχαϊκής, αλλά ο Καπούταγλης σταματά την προσπάθειά του.
90′: Ωραία προσπάθεια και σουτ του Μωραΐτη, ο Χουτεσιώτης μπλοκάρει σταθερά.

Η διαιτησία

Διαιτητής ο Μπακογιάννης (Αθηνών), που έκανε κάποια λάθη, αλλά όχι απ’ αυτά που επηρεάζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Βοηθοί: Κολλιάκος (Αθηνών), Οικονόμου (Δυτικής Αττικής), 4ος: Αθανασίου (Άρτας). Κίτρινες: 38’ Σκόνδρας, 52’ Οικονομόπουλος, 76’ Χουτεσιώτης – 22’ Πολίμος, 45+2’ Ιντζόγλου, 68’ Σιατραβάνης

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Λιάσος (72’ Παμλίδης), Νικολιάς (56’ Καρτάλης), Νάουμετς, Λεό, Κρίζμαν (83’ Αποστολόπουλος).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Απόστολος Μακρίδης): Καπούταγλης, Πολίμος (58’ Πατάπης), Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Τσελεπίδης, Παπατόλιος (58’ Μουστακόπουλος), Ιντζόγλου, Μαυριάς (46’ Μυτίδης), Σιατραβάνης, Μωραΐτης, Κυνηγόπουλος.

Το πρόγραμμα

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Εργοτέλης – Απόλλων Σμύρνης 0-2
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναχαϊκή 1-0
Καραϊσκάκης Άρτας – Δόξα Δράμας 2-2
Χανιά – Απόλλων Πόντου 3-0 (α.α)
Κέρκυρα – Απόλλων Λάρισας 1-3
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Λεβαδειακός – Πλατανιάς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΠΑΣ Γιάννινα 30
Απόλλων Σμύρνης 23
Α.Ε. Καραϊσκάκης 21
Κισσαμικός Χανίων 20
Απόλλων Λάρισας 20
Εργοτέλης 19
———————————————
Πλατανιάς 17
Λεβαδειακός 17
Παναχαϊκή 16
Δόξα Δράμας 14
Κέρκυρα -3
Απόλλων Πόντου -3
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες με την βαθμολογία του πρωταθλήματος θα παίξουν αγώνες πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή και δευτεραθλητή και οι έξι τελευταίες ομάδες θα παίξουν αγώνες πλέι άουτ για την παραμονή στην Κατηγορία. Ο πρωταθλητής ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 1 και ο δευτεραθλητής θα δώσει αγώνες μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13η)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.30 Πλατανιάς – Εργοτέλης (ΕΡΤ SPORTS)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 Απόλλων Λάρισας – Α. Ε. Καραϊσκάκης
15.00 Απόλλων Σμύρνης – Κισσαμικός
15.00 Παναχαϊκή – Κέρκυρα
19.30 Δόξα Δράμας – Απόλλων Πόντου (ΕΡΤ SPORTS)
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός (ΕΡΤ SPORTS)

   

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος