Αθλητικά

Σε ένα πεντάλεπτο καθάρισε τον Απόλλωνα

Παρά την άσχημη εμφάνιση, ο ΠΑΣ συνήλθε στο τέλος και πήρε τη νίκη με 3-0 πηγαίνοντας με άλλον αέρα στη Ριζούπολη

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Νίκη με πολύ άγχος πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κέρδισε με σκορ 3-0 τον Απόλλωνα Πόντου και πέρασε στη 2η θέση με διαφορά 2 βαθμών από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης.

Την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο σούπερ ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής. Πέντε λεπτά και συγκεκριμένα στο διάστημα 79-84’, ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στους γηπεδούχους και να διώξουν το άγχος και τα πολλά σύννεφα αμφισβήτησης, που είχαν σωρευτεί πάνω από το στάδιο «Ζωσιμάδες», καθώς μέχρι τότε οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο. Όμως τα γκολ των Παμλίδη (79’), Κριζμάν (81’) και Λεό (84’) έκαναν τον γλυκό επίλογο της αναμέτρησης, δίνοντας το τρίποντο στον ΠΑΣ σε μια κακή βραδιά, που θα προσπαθήσει να ξεχάσει όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ο Απόλλων Πόντου ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο, όταν έχασε μια σημαντική ευκαιρία με τον Ολαϊτάν στο 8’, που βρέθηκε ακάλυπτος μετά από λάθος του Νάουμετς, αλλά άργησε να πλασάρει και απέκρουσε με προβολή ο Παντελάκης. Επίσης, στο 42’ είχε δοκάρι με σουτ του Μπρίτο και στην επαναφορά πήρε το ριμπάουντ ο Λουφάκης, αλλά δεν είχε καλή τοποθέτηση το σώμα του και σούταρε άτσαλα πάνω από τα δοκάρια. Στο πρώτο 45λεπτο οι Γιαννιώτες ήταν σε κακή μέρα και στάθηκαν τυχεροί στις προαναφερθείσες φάσεις, που αν σκοράρισαν οι Πόντιοι, τα πράγματα για τους κυανόλευκους θα ήταν πολύ δύσκολα.

Στην επανάληψη, ο Γιαννίκης από τον πάγκο προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, περνώντας σταδιακά στον αγώνα τους Κριζμάν για να ενισχυθεί η επίθεση, τον Πίτου Γκαρσία για τα στημένα και τις καλές επινοήσεις που έχει με έξυπνες μεταβιβάσεις και τον Κάστρο για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Οι αλλαγές ήταν πετυχημένες και βοήθησαν την ομάδα. Ο ΠΑΣ σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί τον Απόλλωνα, που άντεχε στην πίεση και δεν έλεγε να παραδώσει τα όπλα. Όμως, η δίκαιη αποβολή του Πορτουλίδη στο 71’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έκανε δυσκολότερη την αποστολή των φιλοξενουμένων. Ο Πορτουλίδης είχε «κιτρινιστεί» από το 43’ και στο 71’ έπιασε με τα χέρια τον Λεό για να μην μπει στην περιοχή. Σωστά ο ρέφερι Πουλικίδης του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Πίεσε ο ΠΑΣ και έσπασε τα αμυντικά οχυρά στο πεντάλεπτο 79’ έως 84’ που σημείωσε τα τρία γκολ. Από τον ΠΑΣ πολύ καλός ήταν στο α’ μέρος ο Χουτεσιώτης, που έκανε σωτήριες επεμβάσεις, ενώ στην επανάληψη ξεχώρισαν οι τρεις σκόρερ, ο Μπουκουβάλας, ο Γκαρσία και ο Κάστρο. Από τον ουραγό Απόλλωνα διακρίθηκαν οι Σαμαράς, Πολίτης, Κοντοές και ο Μπρίτου που πολλές φορές στην επίθεση πάλευε μόνος του.

Τα γκολ

79’: Ο Μπουκουβάλας έβγαλε από αριστερά σέντρα, ο Παμλίδης στοπάρισε με το στήθος και με αριστερό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού βρήκε και το σώμα του Σαμαρά, αλλάζοντας ελαφρώς πορεία.

81’: Με ατομική προσπάθεια ο Κριζμάν απέφυγε τους Κοντοέ, Σαμαρά και με αριστερό διαγώνιο σουτ στη γωνία έγραψε το 2-0.

84’: Πάλι ο Μπουκουβάλας έβγαλε την ασίστ στον Λεό, αυτός τη σήκωσε λίγο εκεί που ήθελε στο καλό αριστερό του πόδι και με σουτ ξετίναξε τα δίχτυα του Πολίτη.

Οι φάσεις

8’: Ο Νάουμετς γύρισε πίσω τη μπάλα χωρίς να δει τον Ολαϊτάν που ήταν μόνος του, αλλά μόλις πήγε να πλασάρει, με τάκλιν ο Παντελάκης έδιωξε σε κόρνερ και του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

42’: Αριστερό σουτ του Μπρίτο τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ, στην επαναφορά ο Λουφάκης σούταρε από κοντά άτσαλα πάνω από τα δοκάρια.

53’: Ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπουκουβάλα στον Λουφάκη και σωστά έδειξε ο ρέφερι να συνεχιστεί το παιχνίδι, αφού δεν υπήρξε παράβαση.

77’: Με έξυπνη μπαλιά ο Πίτου Γκαρσία έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα τον Κριζμάν, αλλά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα Πολίτη που έκανε έξοδο.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής Πουλικίδης από τη Δράμα τα πήγε πολύ καλά και δεν του ξέφυγε φάση. Το ίδιο καλοί και οι βοηθοί του Κουβαλάκης (Δράμας), Αρμακόλας (Κυκλάδων). Σωστά απέβαλε στο 71’ τον Πορτουλίδη, ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους: 28’ Νάουμετς, 40’ Λιάσο, 82’ Κριζμάν (ΠΑΣ), 43’ Πορτουλίδη (Απόλλωνα).

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (67’ Κάστρο), Παντελάκης, Σιόντης, Λιάσος (56’ Πίτου Γκαρσία), Ξύδας, Νάουμετς (46’ Κριζμάν), Παμλίδης, Λεό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πολίτης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Θεολόγου (34’ Κοντοές), Πουρτουλίδης, Καλογέρης (52’ Καλαϊτζίδης), Λουφάκης (74’ Δόρης), Μπρίτο, Χασομέρης, Ολαϊτάν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος