Αθλητικά

Ισοπαλία 2-2 που είναι σαν… ήττα για ΠΑΣ

Καταπληκτικό παιχνίδι έγινε χθες το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες», με τέσσερα γκολ, δοκάρι και πολλές φάσεις, που κράτησε μέχρι το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Άργησαν, όμως, να ξυπνήσουν οι γηπεδούχοι, καθώς ο Εργοτέλης προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Το τελικό σκορ 2-2 προκάλεσε διαφορετικά συναισθήματα στους δύο μονομάχους. Πίκρα στον ΠΑΣ, που παραπάτησε στην έδρα του (αυτή η ισοπαλία είναι σαν ήττα), και ικανοποίηση στον Εργοτέλη, που πήρε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, σε μια δύσκολη έδρα και μετά από τις ήττες από Απόλλωνα Σμύρνης και Πλατανιά.

Ο ΠΑΣ ήταν δυσκίνητος στο α’ μέρος, με προβλήματα στην άμυνα και χωρίς κάποιον οργανωτή στη μεσαία γραμμή, έπεσε στην παγίδα των φιλοξενούμενων που του έδιναν χώρο για να βγαίνει ψηλά και τον απείλησαν στην κόντρα επίθεση με τον καταπληκτικό Κούατενγκ, που ήταν ο δημιουργός και των δύο τερμάτων. Οι γρήγοροι μέσοι των Κρητικών δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 0-1 από το 18’ με το γκολ του Έφορντ.

Στην επανάληψη ο Γιαννίκης άλλαξε τον σχηματισμό, έβγαλε τον Γκαρσία και έβαλε δεύτερο επιθετικό τον Λεό. Ο ΠΑΣ έγινε περισσότερο γρήγορος και στο 54’ ισοφάρισε 1-1 με πέναλτι του Παμλίδη, που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Το πάθημα από το πρώτο γκολ δεν έγινε μάθημα στους Γιαννιώτες και έτσι σε μια πανομοιότυπη φάση με αυτή του 18’, στο 58’ ο Εργοτέλης, με δημιουργούς τους Κούατενγκ, Μπούση που συνδυάστηκαν θαυμάσια και εκτελεστή τον Ροβύθη, πέτυχε το 1-2 κάνοντας πιο κρύα την ατμόσφαιρα στο «Ζωσιμάδες». Από εκεί και μετά, ο Εργοτέλης πήγε να διασφαλίσει το αποτέλεσμα, γύρισε πίσω και ο ΠΑΣ πίεζε για την ισοφάριση, την οποία πέτυχε στο 74’ με ένα καταπληκτικό γκολ του Παμλίδη και για την ανατροπή, στην οποία δεν έφτασε ποτέ, γιατί ο αντίπαλος γκολκίπερ έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις, ενώ στο 68’, σε μια φάση διαρκείας, σουτ του Καρτάλη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο σκόρερ Παμλίδης, βοήθησε ο Λιάσος που μπήκε αλλαγή, καλή εμφάνιση έκαναν οι Μπουκουβάλας και Λεό. Από τον Εργοτέλη κορυφαίος ήταν ο Κούατενγκ και καλοί οι Κατσιμήτρος, Μπρους, Έφορντ και Ροβύθης.

Τα γκολ

18’: Σε αντεπίθεση του Εργοτέλη, ο Τσέλιος, από τα καρέ της ομάδος του, έβγαλε σέντρα αριστερά στον Κούατενγκ, ο οποίος απέφυγε τον Μπουκουβάλα, μπήκε μόνος στα καρέ του ΠΑΣ, έστρωσε στον αμαρκάριστο Έφορντ που ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

54’: Σε σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Προβυδάκης έσπρωξε τον Παμλίδη και ο διαιτητής Κουκουλάς καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Παμλίδης κάνοντας το σκορ 1-1.

58’: Ο Κούατενγκ άνοιξε την άμυνα από αριστερά, έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Μπούση, αυτός την έστρωσε στον Ροβύθη, που ψύχραιμα την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το σκορ 1-2.

74’: Σε τραβέρσα του Λιάσου στον Παμλίδη, αυτός στοπάρισε τη μπάλα και βλέποντας τον Κατσιμήτρο να είναι έξω από τα καρέ, με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Το δοκάρι

68’: Σε μια φάση διαρκείας, σε σέντρα του Μπουκουβάλα από αριστερά, ο Παμλίδης έκανε την προβολή και απέκρουσε θαυμάσια ο Κατσιμήτρος, ακολούθησε σουτ του Αποστολόπουλου πάνω στο σώμα του Μπούση, νέο ψηλοκρεμαστό σουτ από τον Καρτάλη στο οριζόντιο δοκάρι του Εργοτέλη.

Οι φάσεις

5’: Ξαφνικό αριστερό σουτ του Καρτάλη, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Εργοτέλη.
10’: Ο Εργοτέλης απείλησε σοβαρά την εστία του ΠΑΣ, όταν καρφωτή κεφαλιά του Τσέλιου (σε σέντρα από δεξιά του Προβυδάκη) απέκρουσε καταπληκτικά σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης.
24’: Δυνατό σουτ του Σιόντη έξω από την περιοχή απέκρουσε την τελευταία στιγμή με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο γκολκίπερ Κατσιμήτρος.
29’: Κοντινή κεφαλιά του Σκόνδρα σε σέντρα του Νικολιά δεν είχε αποτέλεσμα, έφυγε άουτ.
36’: Κοντά στην ισοφάριση έφτασε ο ΠΑΣ, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Νάουμετς εν κινήσει από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ.
51’: Σουτ του Κούατενγκ από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Χουτεσιώτης.
78’: Καλό αριστερό σουτ του Νάουμετς έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των Κρητικών.
92’: Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ, σε σέντρα του Νάουμετς από αριστερά, πρώτη κεφαλιά από τον Σκόνδρα, δεύτερη από κοντά του Λεό μπλόκαρε πάνω στη γραμμή ο Κατσιμήτρος.

Η διαιτησία

Καλός ο διαιτητής ο Κουκουλάς (Λέσβου)με βοηθούς τους Κωτούλα (Κιλκίς), Τυριακίδη (Μακεδονίας). Για το πέναλτι που διαμαρτυρήθηκε ο Εργοτέλης, ήταν μια δύσκολη φάση. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Σιόντης, Λιάσος, Παντελάκης, Καρτάλης – Πριβυδάκης.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Πίτου Γκαρσία (46’ Λεό), Σιόντης (67’ Λιάσος), Νικολιάς (84’ Ξύδας), Καρτάλης, Νάουμετς, Παμλίδης.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης, Σπιράκ, Πέϊος, Γροντής (75’ Μπουτσάκης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (43’ Ροβύθης), Κουατένγκ, Έφορντ (83’ Μπαράτα).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος