Αθλητικά

Το μέλλον του ελληνικού τένις στα Γιάννενα

Με θεαματικά παιχνίδια συνεχίζεται το 4ο ITF Cup, που φιλοξενείται μέχρι και τις 13 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων, στο Πάρκο Πυρσινέλλα.

Στο διεθνές πρωτάθλημα Αντισφαίρισης, που διοργανώνεται με την αρωγή της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών, συμμετέχουν περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες.
Ανάμεσα σε αυτούς και τρία ταλέντα, που είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια με τις επιδόσεις τους τόσο την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, καθώς έχουν βάλει ως στόχο να πετύχουν μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιες διοργανώσεις.
Ο Αλέξανδρος Ρουμπής είναι από τη Χαλκίδα και είναι η τρίτη φορά που συμμετέχει στο ITF των Ιωαννίνων, το οποίο χαρακτήρισε κορυφαία διοργάνωση. «Οι πόντοι που θα κερδίσει ο κάθε αθλητής, είναι σημαντικοί. Για εμένα είναι στόχος να συμμετέχω στο συγκεκριμένο τουρνουά κάθε χρόνο. Τα τουρνουά, άλλωστε, και η συμμετοχή μου σε αυτά, μου εξασφάλισαν πολλά πράγματα και ένα από αυτά είναι και η φοίτησή μου στην Αμερική με υποτροφία, τόνισε.
Η Αθηνά Πίττα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Τουρνουά ITF του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων. Ως νικήτρια του περσινού τουρνουά επέλεξε και φέτος τα Γιάννενα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τη συμμετοχή στο οποίο εξασφάλισε κερδίζοντας την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό.
Τέλος, η Δήμητρα Παύλου αναφέρθηκε στη διοργάνωση και το υψηλό επίπεδο των αθλητών και των αθλητριών που συμμετέχουν. Η Δήμητρα Παύλου, που κέρδισε φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αναχωρεί για το Πανευρωπαϊκό, τόνισε πως πρότυπό της είναι η Μαρία Σάκαρη, με την οποία έχει μάλιστα και συγγενική σχέση, ευχόμενη να ακολουθήσει τα δικά της χνάρια.

Σχετικά άρθρα

Μία ακόμη διοργάνωση τένις στα Γιάννενα

Έκοψε την πίτα και έθεσε νέους στόχους ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων

Απόλυτα επιτυχημένο το 4ο ITF Ioannina Cup