Αθλητικά

Στα Γιάννινα ο Γιαννίκης, έκλεισε ο Ζιούλης

Ο νέος προπονητής έπιασε από χθες δουλειά, ενώ θα ανακοινωθεί και η δεύτερη μεταγραφή του ΠΑΣ

Κινητικότητα υπάρχει στον ΠΑΣ, καθώς από χθες έφτασε στα Γιάννινα για μόνιμη εγκατάσταση ο νέος προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, ενώ έκλεισε και η μεταγραφή του Άγγελου Ζιούλη από τον Κισσαμικό Χανίων.

Ο 39χρονος κόουτς ενημερώθηκε χθες για τα τρέχοντα θέματα της ομάδας από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο, ενώ είχε την πρώτη εικόνα από το στάδιο «Ζωσιμάδες» και τους χώρους προπόνησης της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ. Το απόγευμα αναχώρησε για τα Τρίκαλα, που είναι ο τόπος καταγωγής του, ενώ σήμερα θα επιστρέψει πάλι στα Γιάννινα, όπου θα μείνει μόνιμα. Ήδη είναι στη διάθεσή του οι ατομικοί φάκελοι των ποδοσφαιριστών και παράλληλα, εντός των ημερών, ζήτησε συνάντηση με τους προπονητές των ομάδων Νέων Κ19 και Κ17 σχετικά με το πρόγραμμα προετοιμασίας. Εντός των ημερών θα επισκεφθεί το Καρπενήσι, όπου από 22 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Η παρουσίαση του προπονητή θα γίνει στις 15 Ιουλίου στα Γιάννινα, καθώς μέχρι τότε θα έχει βρει τους συνεργάτες του και θα έχει αναλυτική εικόνα για την ομάδα, οπότε μπορεί να εξωτερικεύσει καλύτερα τις σκέψεις του, για να τον γνωρίσει καλύτερα και ο κόσμος του ΠΑΣ. Είναι νέος σχετικά προπονητής, που μεγάλωσε στη Γερμανία ως παιδί ελλήνων μεταναστών και έχει την ποδοσφαιρική κουλτούρα αυτής της χώρας, κάτι που προσδίδει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι συνεργάτες που θα επιλέξει ο ίδιος για το τεχνικό τιμ.

Θα ανακοινωθεί ο Ζιούλης

Μετά τον γκολκίπερ Μάκη Γιαννίκογλου, η δεύτερη μεταγραφή του ΠΑΣ είναι ο αμυντικός Άγγελος Ζιούλης, που έμεινε ελεύθερος από τον Κισσαμικό Χανίων. Η μεταγραφή είναι κλεισμένη και απομένει η επισημοποίησή της. Ο Ζιούλης γεννήθηκε στις 1/2/1995 στην Αθήνα και ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τη Λακαταμιά, ομάδα Β’ Εθνικής της Κύπρου. Την τελευταία διετία αγωνίστηκε στον Κισσαμικό, με 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής τη σεζόν 2017-18 και 17 συμμετοχές την περασμένη σεζόν 2018-19. Έχει επίσης επτά συμμετοχές και ένα γκολ σε αγώνες Κυπέλλου. Είναι στόπερ, με ύψος 1,86 και δεξί πόδι.

15 Ιουλίου ξεκινά ο ΠΑΣ

Το οργανόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας έδωσε χθες στους υπεύθυνους της ομάδας ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης. Μπορεί να ήρθε χθες για πρώτη φορά στα Γιάννινα, αλλά από τις 8 Ιουνίου, που ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσληψή του, μέχρι τώρα, μελέτησε πολλά πράγματα για την ομάδα του ΠΑΣ. Στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν τα εργομετρικά και οι ιατρικές εξετάσεις των παικτών και στις 17 του μηνός θα γίνει η πρώτη προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Μέχρι τότε θα έχουν γίνει οι περισσότερες μεταγραφές για να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Στις 21 Ιουλίου η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι.

Υπάρχει κορμός 21 παικτών

Μπορεί να αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές μέχρι τώρα από τον ΠΑΣ, αλλά παραμένει ένας κορμός 21 ποδοσφαιριστών, παλιών και νέων, πάνω στον οποίο με τις μεταγραφές που θα γίνουν, ο νέος προπονητής Αργύρης Γιαννίκογλου θα χτίσει τη νέα ομάδα του «Άγιαξ», που θα διεκδικήσει την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Μέχρι τώρα αποχώρησαν για διάφορους λόγους οι Βελλίδης, Αθανασιάδης, Αλέξης Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος, Βιδάλ και Ντόλοβατς, καθώς και οι δανεικοί Μάνος, Ευαγγέλου και Νεόφυτος Μιχαήλ. Ίσως να αποχωρήσουν ακόμη 2-3 παίκτες. Κατά καιρούς γράφτηκαν τα ονόματα των Λίλα, Πάντελιτς και Αποστολόπουλου, ότι είναι στην πόρτα της εξόδου. Όμως, αν δεν πέσουν υπογραφές, τίποτα δεν είναι σίγουρο και πολλές φορές μέχρι τώρα μεταγραφικά σενάρια αλλά και άλλα με αποχωρήσεις παικτών, διαψεύστηκαν εκ των πραγμάτων.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ 21 παίκτες, που καλύπτουν όλες τις θέσεις. Ωστόσο υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνουν 5-6 καλές προσθήκες, κυρίως στον άξονα και στην άμυνα για να γίνει η ομάδα περισσότερο ποιοτική. Κάτω από τα γκολπόστ είναι ο Γιαννίκογλου, που επέστρεψε πάλι στον ΠΑΣ, μετά από πέρασμα που είχε στην ΑΕΚ. Αποθεραπεύτηκε ο Περιστερίδης, που πέρσι δεν είχε καμία συμμετοχή, και η τριάδα των γκολκίπερ συμπληρώνεται από τον 18χρονο Βενετικίδη.

Στην άμυνα υπάρχουν ελλείψεις, αφού μοναδικοί στόπερ είναι ο Σκόνδρας και ο διεθνής με την εθνική νέων Γώγος. Ο τελευταίος μπορεί και να παραχωρηθεί μετά τις καλές εμφανίσεις που έκανε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Θα πάρει οπωσδήποτε ο ΠΑΣ άλλους δύο στόπερ. Σέντερ μπακ μπορεί να παίξει στη Β’ Εθνική και ο Σιόντης, ενώ θα προστεθεί και ο Ζιούλης, που θα είναι η δεύτερη μεταγραφή. Στο δεξιό άκρο της άμυνας είναι οι έμπειροι Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, που μπορούν να παίξουν και σε άλλες θέσεις. Στο αριστερό άκρο είναι ουσιαστικά μόνο ο Σεργκελασβίλι, ενώ εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο νεαρός Πήλιος, που έγινε πέρσι επαγγελματίας. Αμυντικά χαφ είναι οι Λίλα, Κάστρο και ο πολλά υποσχόμενος νεαρός Λιάσος, που μπορεί να παίξει και ως προωθημένο χαφ. Στις υπόλοιπες θέσεις του κέντρου είναι οι Πάντελιτς, Νάουμετς, Νικολιάς, Παπαδόπουλος, Παμλίδης και επιθετικοί οι Λεό, Ξύδας, Κριζμάν.

Αν δεν υπάρξουν άλλες διαρροές, ο ΠΑΣ, με την έλευση του νέου προπονητή, δε θα χτίσει μια νέα ομάδα, αλλά έχοντας 21 παίκτες από πέρσι, έχει μια καλή μαγιά και θα προσπαθήσει να ενισχύσει το ρόστερ με άλλους 6-8 νέους παίκτες, με ποιότητα, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού.

Σχετικά άρθρα

Μέχρι τέλος του μήνα θα έρθει προπονητής

Ηπειρωτικός Αγών

Για τον νέο Γιαννίκη ψάχνει πάλι ο ΠΑΣ

Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης