ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Μέχρι τέλος του μήνα θα έρθει προπονητής

Η αναζήτηση γίνεται στο εξωτερικό μέσω ατόμου που ξέρει την αγορά, για να βρεθεί ο νέος Γιαννίκης

Χωρίς κάτι το ξεχωριστό πέρασε το Σαββατοκύριακο στον ΠΑΣ Γιάννινα. Άλλωστε, δε συμπληρώθηκε ούτε εβδομάδα από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ωστόσο, από τα μέσα της εβδομάδας και μετά θα τρέξουν οι εξελίξεις για το θέμα προπονητή και τις μεταγραφές. Από τους κύκλους της διοίκησης διαρρέεται ότι ο νέος τεχνικός θα είναι κάτι παρόμοιο με τον Γιαννίκη και θα είναι από το εξωτερικό. Όμως τα πράγματα αυτά είναι κυλιόμενα και μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Το θέμα προπονητή χειρίζονται προσωπικά ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης με τον γιό του και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Παναγιώτη Χριστοβασίλη, σε συνεργασία με μάνατζερ που ξέρει καλά την ξένη αγορά. Ήδη υπάρχει προεργασία, καθώς στο διάστημα που δεν απαντούσε για το τι θα κάνει ο Γιαννίκης, στην ΠΑΕ είχαν πλάνα και για το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Μέχρι τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου, θα έχει κλείσει το θέμα προπονητή.

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό και την αναδιάρθρωσή του, όπως τονίσαμε στον «Η.Α.» και στο φύλλο του Σαββάτου, αναμένεται να επεκταθεί ο δανεισμός του Μπρένερ από την Ατλέτικο Τουκαμάν και να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο ο Εραμούσπε. Στα πλάνα είναι επίσης η απόκτηση του Καραχάλιου από τον Λεβαδειακό, του Καραγιάννη από τον Παναθηναϊκό και του Ιατρούδη από την ΑΕΚ. Για τον Ιατρούδη έδειξε ενδιαφέρον να τον πάρει ως δανεικό ο Ιωνικός, που έχει και καλές σχέσεις με την ΑΕΚ, αφού ο Μελισσανίδης ήταν παλιός παράγοντας στη Νίκαια.

Χθες ακούστηκε και το όνομα του Παναγιώτη Τριάδη, σύμφωνα με το sportime.gr, αδελφού του νεαρού Αλέξη Τριάδη, που είναι από το καλοκαίρι στην ομάδα. Ο Παναγιώτης ξεκίνησε την καριέρα του από τη γερμανική Βέχεν Βίζμπαντεν και το 2012 ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει στην Ξάνθη. Εκεί αγωνίστηκε για μία εξαετία, έχοντας σε αυτό το χρονικό διάστημα 80 συμμετοχές. Ακολούθησε ο Απόλλων Σμύρνης και μετά η ινδική Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ. Έχει υπάρξει διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας, αλλά και την Εθνική Νέων.

Θα πάρουν και τεχνικό διευθυντή

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, είναι και η τοποθέτηση πάλι τεχνικού διευθυντή στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ. Το πόστο αυτό για πολλά χρόνια είχε ο Δημήτρης Νιαρχάκος, που είναι σήμερα στον Άρη. Πέρσι, στη Β’ Εθνική, ήταν τεχνικός διευθυντής του ΠΑΣ ο παλιός αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ντάσιος. Όμως, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ντάσιο, ο Αργύρης Γιαννίκης είχε ζητήσει να μην υπάρχει τεχνικός διευθυντής στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι που έγινε δεκτό από τη διοίκηση. Αλλά επειδή έπρεπε να υπάρχει άνθρωπος δίπλα στην ομάδα που να φροντίζει για τη λειτουργία του τμήματος, εκτέλεσε χρέη τιμ μάνατζερ ο υπεύθυνος επικοινωνίας Μπάμπης Καρβέλης.

Όμως τη νέα σεζόν θα υπάρχει κανονικός τεχνικός διευθυντής. Είτε θα αναβαθμιστεί σε αυτόν τον ρόλο ο Μπάμπης Καρβέλης και θα αναλάβει άλλος υπεύθυνος ενημέρωσης (πιθανόν να επιστρέψει πάλι ο Κώστας Πεδιαδιτάκης), είτε θα προσληφθεί νέος τεχνικός διευθυντής. Στα υπόλοιπα θέματα δεν υπήρξαν εξελίξεις.

Επικυρώθηκε η βαθμολογία

Κατά την τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λίγκας, που έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ομόφωνα επικυρώθηκε η βαθμολογία των πλέι οφ, ενώ κατά συντριπτική πλειοψηφία αυτή των πλέι άουτ (12-3 με Ολυμπιακό, Άρη και ΑΕΛ να καταψηφίζουν). Παράλληλα, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λίγκας Κ17 και Κ15 της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Με την επικύρωση και τυπικά ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος με τους ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ να κερδίζουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, την ώρα που οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του Παναιτωλικού στα μπαράζ με αντίπαλο την Ξάνθη, καθώς και ο υποβιβασμός της Λάρισας στη Σούπερ Λίγκα 2 (Β’ Εθνική).

 

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος