ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Για τον νέο Γιαννίκη ψάχνει πάλι ο ΠΑΣ

Από το εξωτερικό θα είναι ο κόουτς που θα αναλάβει την ομάδα, χωρίς να έχει δουλέψει άλλη φορά στην Ελλάδα.

Τον αντικαταστάτη του Αργύρη Γιαννίκη για την τεχνική ηγεσία αναζητά ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Δύσκολο το εγχείρημα, καθώς ο Γιαννίκης έκανε σημαντική δουλειά, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη με το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε φέτος η τοπική ομάδα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όμως και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης έδειξε ότι έχει την εμπειρία να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και να κάνει σημαντικές επιλογές προπονητών. Άλλωστε και ο Γιαννίκης ήταν δική του επιλογή, πριν από δύο χρόνια, χωρίς τότε ο εν λόγω κόουτς να είναι γνωστός στην Ελλάδα.

Το θέμα προπονητή χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Χριστοβασίλης και μέχρι τέλος του μηνός θα έχει κλείσει το ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ψάχνει για προπονητή από το εξωτερικό, που δεν έχει δουλέψει άλλη φορά στην Ελλάδα. Ψάχνει για προπονητή τύπου Γιαννίκη, να είναι σε μικρές ομάδες του εξωτερικού, νέο, φιλόδοξο και με γνώσεις του αντικειμένου. Από τους συνεργάτες του Γιαννίκη θα μείνει στην ομάδα ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός. Τις άλλες δύο θέσεις, βοηθού και εκπαιδευτή τερματοφυλάκων, θα επιλέξει ο νέος προπονητής. Παράλληλα με το θέμα εξεύρεσης του νέου προπονητή, είναι ανοιχτό και το θέμα με τα συμβόλαια παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου 2021, όπως των Παμλίδη, Ελευθεριάδη, Κριζμάν, Χουτεσιώτη, Πανουργιά, Καρτάλη, Εραμούσπε και Μπρένερ. Οι συζητήσεις με τους δύο τελευταίους είναι σε καλό δρόμο και ενδεχομένως να συνεχίσουν και τη νέα σεζόν στον ΠΑΣ. Ο Μπρένερ θα δοθεί για έναν ακόμη χρόνο δανεικός. Στον Κριζμάν έγινε πρόταση ανανέωσης με μειωμένες αποδοχές, κάτι που ο κροάτης επιθετικός δε φαίνεται διατεθειμένος να δεχτεί, οπότε θα αποτελέσει παρελθόν. Με τον Χουτεσιώτη είναι προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα, ενώ με τους Παμλίδη και Ελευθεριάδη υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Έτσι το θέμα παραμένει ανοιχτό, με την πλάστιγγα να γέρνει στην πλευρά της αποχώρησης των ποδοσφαιριστών. Δύσκολο είναι να μείνει ο Καρτάλης, που ήταν επιλογή του Γιαννίκη από τη Γερμανία. Αν ο κόους πάει σε ελληνική ομάδα (γράφεται για Ατρόμητο), δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και ο μέσος του ΠΑΣ που έκανε φέτος εξαιρετική σεζόν.

Ίσως να υπάρξει και θέμα με τον Κάστρο, καθώς, για οικογενειακούς λόγους, θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο αρχηγός της ομάδας θα πάει αυτές τις ημέρες για διακοπές στην Κολομβία και θα απαντήσει σύντομα αν συνεχίσει ή όχι. Ναι μεν δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά επειδή προκύπτουν ειδικοί λόγοι αποχώρησης, είναι συγκαταβατική και η τοπική ΠΑΕ να του λύσει το συμβόλαιο.

Με λίγα λόγια, σε σχέση με πέρσι, θα αλλάξουν πολλά και πάλι στην ομάδα. Με νέο προπονητή και με αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της ομάδας. Το ευχάριστο είναι ότι ο κορμός παραμένει ο ίδιος, με σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Λοντίγκιν, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σάλιακας, ίσως ο Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Μιλιντσεάνου, συν τους νεαρούς εξελίξιμους παίκτες Λιάσο, Πήλιο, Λώλη, Οικονομόπουλο και Γροσδάνη, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο γκολκίπερ Αθανασίου.

Από χθες οι παίκτες είναι σε διακοπές. Οι περισσότεροι ήδη έφυγαν από την πόλη. Έμειναν μόνο όσοι βρέθηκαν τελευταία θετικοί στον κορωνοϊό και θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον χρόνο της καραντίνας. Το ραντεβού για τη νέα σεζόν θα είναι στις 20 Ιουνίου. Η προετοιμασία θα γίνει στο Καρπενήσι, ενώ ψάχνουν και για αθλητικό κέντρο στο εξωτερικό. Λόγο σε αυτό θα έχει και ο νέος προπονητής.

Γερμανία βλέπει ο Γιαννίκης, όχι Ατρόμητο

Σύμφωνα με όσα βγαίνουν από το ρεπορτάζ του Ατρόμητου, υπάρχουν συζητήσεις με τον Αργύρη Γιαννίκη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Μάλιστα, αναφέρεται, ότι εντός των ημερών οι δύο πλευρές αναμένεται να έρθουν σε οριστική συμφωνία.

Όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του προπονητή. Πιθανόν να επιστρέψει σε ομάδα της Γερμανίας. Ο Γιαννίκης, μετά τον προχθεσινό αγώνα με τον Απόλλωνα, αποχαιρέτησε τους παίκτες και σε λίγο βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χριστοβασίλης είχε ενημερωθεί πριν από δύο ημέρες για την αρνητική απάντηση του προπονητή. Εντός των ημερών, ο Αργύρης Γιαννίκης θα δώσει και συνέντευξη Τύπου στα Γιάννινα, κάνοντας έναν απολογισμό της διετίας που ήταν στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ. Έξω από τα αποδυτήρια τον περίμεναν και φίλοι της ομάδας για να τον αποχαιρετήσουν, καθώς το έργο του και η δουλειά του αναγνωρίζεται απ’ όλους.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος