Αθλητικά

Γιώργος Χριστοβασίλης: Προανήγγειλε διαζύγιο με Πετράκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα σε δηλώσεις του προανήγγειλε διαζύγιο με τον Πετράκη και πλάνο για την επόμενη ημέρα της γιαννιώτικης ομάδας, ενώ υπογράμμισε ότι ο ΠΑΣ θα κινηθεί νομικά για την αναδιάρθρωση. Ο Ευριπίδης Γιάκος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης προανήγγειλε, σε δηλώσεις μετά το παιχνίδι, ότι έκλεισε ο κύκλος του προπονητή Γιάννη Πετράκη για τον ΠΑΣ. Και μάλιστα τόνισε ότι έκλεισε με άδοξο και άδικο τρόπο, γιατί η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας από αρχές Φεβρουαρίου 2014 μέχρι τώρα, δεν άξιζε αυτό το φινάλε.

Ο ΠΑΣ, αφού οριστικοποιηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης, θα ξεκινήσει τις αναζητήσεις για εξεύρεση νέου προπονητή. Αν παίξει στη Σούπερ Λίγκα 2 θα είναι προπονητής από Ελλάδα. Απ’ αυτούς προφανώς, που αλλάζουν κάθε χρόνο ομάδες και είναι στην ποδοσφαιρική επιφάνεια.

«Ο κύκλος του κ. Πετράκη έκλεισε άδοξα για την ομάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣ και συνέχισε: «Με αυτόν πήγαμε πολύ ψηλά σαν ομάδα, είναι άδικο να φεύγει χαμένος, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο». Για την παραίτηση που είχε υποβάλει ο Πετράκης στο μέσον της περιόδου, τόνισε: «Ναι είναι αλήθεια αυτό, αλλά το πρόβλημα φέτος δεν ήταν ο προπονητής. Άλλα πράγματα έφταιξαν, όπως ατυχία, τραυματισμοί, κακές διαιτησίες. Δυστυχώς κλείνει άδοξα ο κύκλος του κ. Πετράκη».
Στη συνέντευξη Τύπου ο Πετράκης απέφυγε να πει τι θα κάνει την επόμενη ημέρα, λέγοντας από λεπτότητα ότι τις αποφάσεις θα τις ανακοινώσει στη διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτός μετά την αμφισβήτηση που δέχθηκε στο πρόσωπό του, έστω από μερίδα φιλάθλων, είχε αποφασίσει την αποχώρησή του από την ομάδα. Φέτος τίποτα δεν ήταν όπως άλλες φορές. Απλά δεν ήθελε να το πει στη συνέντευξη. Όμως λίγο μετά ο Χριστοβασίλης φέρθηκε εντελώς διαφορετικά και ανήγγειλε το τέλος της συνεργασίας. Ο Πετράκης επίσης στη συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι είχε υποβάλει στη διοίκηση την παραίτησή του στο μέσον του πρωταθλήματος αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Συνέχισε, γιατί, όπως είπε, δε θέλει να εγκαταλείπεις τις μάχες. Παραμένει στην ιστορία ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας και με αυτόν στον πάγκο η ομάδα αγωνίστηκε στην Ευρώπη.

Υπάρχει πλάνο για την επόμενη ημέρα

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, σε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι, δήλωσε μεταξύ άλλων: Όπως πήγαν τα πράγματα φέτος, είχαμε πολλές ατυχίες, ήρθε κι το μοιραίο σήμερα. Θα δούμε αν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός γηπέδου. Όσο για τον κόσμο, ενώ όλα τα χρόνια ήταν μαζί με την ομάδα, σήμερα έδειξε ότι ήταν απέναντι και στην ομάδα και σε μένα προσωπικά. Εύχομαι να σκεφτούν ότι αυτό που κάνανε ήταν λάθος απέναντι στην ομάδα. Πάντα υπάρχει επόμενη μέρα. Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό, ήταν στα πλάνα μας ότι ίσως συμβεί. Οπωσδήποτε υπάρχει πλάνο και για την επόμενη μέρα.
Φέτος η ομάδα είχε το περισσότερο βάθος από τα τελευταία εννιά χρόνια. Ξεκινήσαμε με τέσσερα σέντερ φορ. Δεν αποδείχθηκε ότι μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Τελευταία στιγμή έφυγε ο Κόντε και δεν μπορέσαμε να τον κρατήσουμε. Κακώς πολλοί λένε ότι δεν είχαμε ρόστερ. Το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή της σεζόν και οι πολλοί τραυματισμοί ήταν οι κύριες αιτίες. Και μετά έρχονται και τα διαιτητικά λάθη να σφραγίσουν αυτή την κακή πορεία. Φέτος αδικηθήκαμε σε πολλά παιχνίδια, δε λέω ότι το κάνανε σκοπίμως αλλά όταν επαναλαμβάνονται, νομίζεις ότι κάτι συμβαίνει. Φέτος μας βρήκαν αδύνατους και μας ρίξανε πιο χαμηλά».

«Ο ΠΑΣ θα κινηθεί νομικά για την αναδιάρθρωση»

Όπως τόνισε για το θέμα της αναδιάρθρωσης ο Γιώργος Χριστοβασίλης στη «μικτή ζώνη», ακόμη δεν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ βάσει του ΚΑΠ, όταν λαμβάνονται αποφάσεις στα μέσα μιας σεζόν που ξεκινά από τον Αύγουστο μέχρι 30 Ιουνίου, για αυξομείωση ομάδων, εφαρμόζονται από την επόμενη σεζόν και πάνω σε αυτό το νομικό επίπεδο θα κινηθεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Αποχώρηση ανήγγειλε ο Γιάκος

Ο Ευριπίδης Γιάκος, με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ανήγγειλε την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά από έντεκα χρόνια. Δύο φορές είχε δοθεί δανεικός στη Δόξα Κρανούλας. Το συμβόλαιο του Γιάκου λήγει στις 30 Ιουνίου 2019 και προφανώς δεν υπήρξε συμφωνία για ανανέωση. Συγκεκριμένα, ενώ ο Γιάκος προχθές δήλωσε ότι θέλει να μείνει στην ομάδα, χθες ανήγγειλε την αποχώρηση: «Από μικρό παιδί ήμουν εκεί δεύτερη οικογένεια μου ο ΠΑΣ ήρθε η ώρα του αποχωρισμού μετά από 11 χρόνια δύσκολη στιγμή… σας ευχαριστώ για όλα και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα».