Αθλητικά

Έχει ελπίδες, αν κερδίσει στη Νέα Σμύρνη

Αύριο στις 19.00 το ματς με τον Πανιώνιο, με τα βλέμματα και στο Ηράκλειο για τον αγώνα ΟΦΗ - Αστέρας

Τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ, αύριο Κυριακή των Βαΐων, στις 7 το απόγευμα, για την προτελευταία αγωνιστική (29η) του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη, για να ελπίζει στην παραμονή, αναλόγως πώς θα έρθουν τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων ομάδων που κινδυνεύουν. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», μετά την ισοπαλία που έφερε στα Γιάννινα 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ εκτός έδρας επί του Παναθηναϊκού, πέρασε στην καυτή ζώνη του υποβιβασμού και ο κίνδυνος να αποχαιρετήσει τη Σούπερ Λίγκα είναι μεγάλος.

Περιμένοντας και το δικό του… θαύμα ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα τα δώσει όλα για όλα στη Νέα Σμύρνη για να πάρει τη νίκη, ώστε να διατηρήσει το δικαίωμα στην ελπίδα, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική που θα γίνει την Κυριακή του Θωμά. Τότε θα υποδεχτεί τον επίδοξο πρωταθλητή ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, αλλά για να έχει ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι, ο ΠΑΣ χρειάζεται νίκη στην αυριανή αναμέτρηση. Είναι λογικό ότι θα τα παίξει όλα για όλα, αφού από το αυριανό αποτέλεσμα θα καθοριστεί αν παραμείνουν ζωντανές ή ελπίδες παραμονής ή αν θα τελειώσουν στη Νέα Σμύρνη.

Οι κυανόλευκοι γνωρίζουν ότι πλέον ήρθε η ώρα της κρίσης. Το αυριανό αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό. Είναι φυσικό ότι θα μπουν στο γήπεδο ορκισμένοι για τη νίκη. Δύσκολη η αποστολή τους, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Πανιώνιος έχει κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή, δεν έχει το άγχος και την πίεση του ΠΑΣ, αλλά δεν είναι και ανίκητος. Από τη μέση και κάτω της βαθμολογίας, οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές. Ο ΠΑΣ, αν βρεθεί σε καλή μέρα και δεν έχει τις ατυχίες προηγούμενων αγώνων, όπου έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι, μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Όλοι είναι με σφιγμένες γροθιές και με πίστη για τη νίκη. Αν κερδίσουν τον Πανιώνιο, τότε θα παιχτεί η κατηγορία στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ανάλογα από το τι θα κάνει ο ΟΦΗ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Σήμερα έγινε η τελευταία προπόνηση στις 11 το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε αεροπορικώς για Αθήνα. Απουσιάζουν οι γνωστοί από καιρό τραυματίες Σιόντης, Λίλα, Ξύδας και Ευαγγέλου. Χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα ο Γιάκος λόγω ενοχλήσεων και, αν είναι καλύτερα, θα ακολουθήσει την αποστολή. Ο Πετράκης μίλησε πολλές φορές με τους παίκτες, για τους δώσει να καταλάβουν ότι από τη στιγμή που τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά και η υπόθεση παραμονής είναι ανοιχτή, θα πρέπει να πάνε για πραγματική μάχη με τον Πανιώνιο. Επιστρέφει ο Τζημόπουλος που εξέτισε την ποινή του. Σε ένα σύστημα 3-5-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα με τερματοφύλακα τον Νεόφυτο Μιχαήλ, στην άμυνα τους Τζημόπουλο, Κάργα, Μιχαήλ, στα άκρα ως μπακ χαφ τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Σεργκελασβίλι (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Κάστρο, στο κέντρο τους Πάντελιτς, Νικολιά και στην επίθεση Λεό, Κριζμάν. Για την επίθεση ο Πετράκης θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, γιατί στις προπονήσεις άλλαξε πολλά δίδυμα, βάζοντας σε βασικά σχήματα και τους Αθανασιάδη και Μάνο. Στη διάθεση του κρητικού τεχνικού είναι και οι Γιάκος, Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Βιδάλ, Παμλίδης.

Διαιτητής ο Παπαπέτρου

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο διεθνής ρέφερι Αναστάσιος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Κρέτσιμος (Δυτικής Αττικής), Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων). Τέταρτος διαιτητής ο Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς) και παρατηρητής ο Εμμανουήλ Ταπατζάς (Θράκης). Ο Παπαπέτρου, φέτος ήταν ρέφερι στα παιχνίδια: ΠΑΣ – Πανιώνιος 3-1, Λαμία – ΠΑΣ 1-1.

Χωρίς Μπανανά ο Πανιώνιος

Ο προπονητής του Πανιώνιου Άκης Μάντζιος δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο με κάρτες Μπανανά. Σήμερα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και θα ανακοινωθεί η αποστολή. Στόχος του Πανιωνίου είναι η νίκη επί του ΠΑΣ, για να βελτιώσει και τη βαθμολογική θέση του. Ο Πανιώνιος φέτος στη Νέα Σμύρνη κέρδισε τις ομάδες Άρη με 1-0, Παναιτωλικό με 3-0, Λαμία με 1-0, Αστέρα Τρίπολης με 1-0, Παναθηναϊκό με 2-0, Ξάνθη με 1-0, Λάρισα με 1-0. Έφερε ισοπαλίες με τις ομάδες ΟΦΗ (2-2), Ατρόμητο Αθηνών (2-2), Λεβαδειακό (1-1) και έχασε από ΠΑΟΚ με 0-1, Ολυμπιακό 0-1, ΑΕΚ 0-2, Απόλλωνα Σμύρνης 0-1.

Νίκη του ΠΑΣ στον α’ γύρο

Στο παιχνίδι του α’ γύρου, που έγινε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 3-1. Ήταν η νίκη με το μεγαλύτερο σκορ, από τις λίγες που σημείωσε φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Άγιαξ» προηγήθηκε στο 51’ 1-0 με τον Νικολιά και ισοφάρισε 1-1 ο Πανιώνιος στο 82’ με τον Ντουρμισάι. Όμως, ο Γιάκος με δύο καταπληκτικά γκολ στο 83’ και 87’ έγραψε το 3-1. Διαιτητής ο Παπαπέτρου.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Μιχαήλ, Λίλα (67’ Σιόντης), Νικολιάς, Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (89’ Σκόνδρας), Μπουκουβάλας, Κρίζμαν, Παμλίδης (90’+1’ Βιδάλ), Αθανασιάδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ, Τσιλούλης (85’ Οικονομίδης), Μασούρας, Παπαγεωργίου (80’ Αλμπεργκ), Κούρντι, Ντομίγκες, Κόρμπος, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Σπιριντόνοβιτς (75’ Σίντι Αλι), Ντουρμισάι.

Η μάχη της παραμονής

Απέμειναν ακόμη δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος και η μάχη των ομάδων για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα διαμορφώνεται ως εξής:
ΛΑΡΙΣΑ (31 βαθμοί): ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός).
ΞΑΝΘΗ (29 βαθμοί): Απόλλων Σμύρνης (εντός), Άρης (εκτός).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (29 βαθμοί): ΟΦΗ (εκτός), Πανιώνιος (εντός).
ΟΦΗ (28 βαθμοί): Αστέρας Τρίπολης (εντός), Ατρόμητος (εκτός).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (27 βαθμοί): Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (21 βαθμοί): ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (10 βαθμοί): Ξάνθη (εκτός), Λαμία (εντός).

Δευτέρα με Ολυμπιακό η Κ17

Ξεκινά μεθαύριο (Μεγάλη Δευτέρα) στο Αγρίνιο η τελική φάση του πρωταθλήματος Νέων Κ17 με τη συμμετοχή πρωταθλητών και δευτεραθλητών των δύο ομίλων, προκειμένου να αναδειχτεί ο πρωταθλητής Ελλάδας. Ο ΠΑΣ θα παίξει στις 5 το απόγευμα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Παναιτωλικού, με διαιτητή τον Μιχαήλ Ματσούκα (Αιτωλοακαρνανίας). Στον ίδιο γήπεδο, αλλά στις 2 το μεσημέρι, θα προηγηθεί ο άλλος ημιτελικός ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός με διαιτητή τον Ιωάννη Πάνο (Ηπείρου). Οι νικητές των ημιτελικών θα παίξουν στον τελικό που θα γίνει πάλι στο Αγρίνιο τη Μεγάλη Πέμπτη και ώρα 13.00. Η αποστολή του ΠΑΣ θα αναχωρήσει αύριο το απόγευμα για το Αγρίνιο με στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο. Και το ότι έφτασε στην τελική φάση των «4» είναι μεγάλη επιτυχία για τους παίκτες και τον προπονητή Νίκο Μπαδήμα.

Η Κ20 παίζει με Πανιώνιο

Για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ19, ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, τον Πανιώνιο. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της Γλυφάδας, με διαιτητή τον Θεόδωρο Πουλόπουλο του συνδέσμου Πειραιώς.

Σχετικά άρθρα

Με ανεβασμένο ηθικό πάει για νίκη ο ΠΑΣ

Για νίκη εφορμά στο Ηράκλειο ο «Άγιαξ»

Ηπειρωτικός Αγών

Με γεμάτες μπαταρίες επέστρεψε στο γήπεδο

Ηπειρωτικός Αγών