ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με γεμάτες μπαταρίες επέστρεψε στο γήπεδο

Μετά τη διήμερη ξεκούραση, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Μετά το διήμερο ρεπό του Σαββατοκύριακου, επέστρεψαν στο γήπεδο οι παίκτες του ΠΑΣ.

Με την προπόνηση που έγινε χθες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ, ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ. Στόχος των Γιαννιωτών είναι η νίκη και η συνέχιση της καλής πορείας, καθώς όλοι θέλουν η τοπική ομάδα να τερματίσει πρώτη σε αυτούς τους έξτρα αγώνες και να καταλάβει την 7η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος. Στην πρεμιέρα των αγώνων κέρδισε στα Γιάννινα 1-0 τον Ατρόμητο με το γκολ του Εραμούσπε, μετά από καλή εμφάνιση.

Από χθες ο Αργύρης Γιαννίκης άρχισε να ετοιμάζει τους παίκτες του, δίνοντας βάρος κυρίως στο κομμάτι της τεχνικής, χωρίς να λείπουν και οι ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Μετά το ματς με τον ΟΦΗ, ακολουθεί το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα, που θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου. Έχει δε μεγαλύτερη σημασία για τον ΠΑΣ απ’ ότι αυτό με τον ΟΦΗ, καθώς οι Γιαννιώτες έχουν δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης σε έναν τελικό, όσο και αν αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο, έχοντας μπροστά τους ένα βουνό. Όμως από τη στιγμή που μαθηματικά δεν εξασφαλίστηκε η παραμονή και επειδή βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά, η προσοχή είναι επικεντρωμένη στον αγώνα της Κρήτης. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Λιάσος που ήταν με την Εθνική Ελπίδων, ξεκούραστος σχετικά, καθώς δε χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα με την Κύπρο. Δεν υπολογίζονται για το ματς του Σαββάτου οι τραυματίες Σιόντης και Κριζμάν. Για τον τελευταίο πίστευαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι στον χρόνο της διακοπής θα ξεπερνούσε το πρόβλημα στη γάμπα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, οπότε ο κροάτης επιθετικός σε έναν ακόμα αγώνα θα είναι εκτός δράσης.

Επιβεβλημένη η ξεκούραση

Εκτιμάται ότι η διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας θα ωφελήσει τον ΠΑΣ για τη συνέχεια. Ναι μεν πριν από τη διακοπή η ομάδα είχε έναν εξαιρετικό αγωνιστικό ρυθμό και υπάρχει κίνδυνος να πέσουν οι στροφές, αλλά από την άλλη οι παίκτες έβγαλαν πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα και είχαν ανάγκη από ξεκούραση. Με την ξεκούραση θα έχουν νέες δυνάμεις και μέσα από τις προπονήσεις θα ξαναβρούν τον αγωνιστικό παλμό που είχαν τον τελευταίο καιρό με σειρά καλών αποτελεσμάτων και εξαιρετικών εμφανίσεων.

Τα γήπεδα όρος του Γιαννίκη

Από τα καυτά θέματα που υπάρχουν στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα, είναι η παραμονή ή όχι του Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία και την επόμενη σεζόν, καθώς με το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, λήγει και η δίχρονη συνεργασία του πετυχημένου τεχνικού με τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Είναι ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την ομάδα, την έμαθε να παίζει σωστό ποδόσφαιρο και από τους προπονητές που ξεχώρισαν την φετινή περίοδο.

Από τη διοίκηση δείχνουν αισιόδοξοι ότι θα ανανεωθεί η συνεργασία. Όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται. Αν ο Γιαννίκης δεχτεί να συζητήσει παραμονή στην τεχνική ηγεσία, ο πρώτος όρος που θα βάλει, είναι η κατασκευή των βοηθητικών γηπέδων, για να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του και να αποφύγει τις φετινές περιπέτειες. Το θέμα γηπέδων έθιξε πολλές φορές ο κόουτς, καθώς προέρχεται από τη γερμανική σχολή ποδοσφαίρου όπου δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Συνεπώς ένας απαράβατος όρος για παραμονή Γιαννίκη είναι και αυτός, που αν δεν επιλύσει η διοίκηση, θα περιοριστούν και οι ελπίδες συμφωνίας.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος