Μετά από ενάμιση χρόνο ο κόσμος ξαναγύρισε στο γήπεδο
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με ανεβασμένο ηθικό πάει για νίκη ο ΠΑΣ

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μεθαύριο Δευτέρα, στις 5.15 το απόγευμα, θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η νίκη θα είναι το ιδανικότερο αποτέλεσμα για να δώσει άλλη μια βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση στην ομάδα. Αυτήν θα επιδιώξουν με όλες τις δυνάμεις τους οι κυανόλευκοι, που επέστρεψαν ευχαριστημένοι από τον βαθμό της ισοπαλίας που πήραν από τον Ιωνικό στο «κλουβί» της Νίκαιας. Έτσι, με αποφασιστικότητα θα μπουν στη μάχη με τον ΟΦΗ, ακολουθώντας τα πλάνα που καταστρώνονται από τον Μεταξά.

Υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με τη δυστοκία στο γκολ, που επιδεινώθηκε με τον τραυματισμό του Κόντε, αλλά γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθεί λύση εκ των έσω. Είναι ένα θέμα που απασχολεί την τεχνική ηγεσία, που ψάχνει για το καλύτερο. Ίσως ξεκινήσει βασικός ο Μιλιντσεάνου, για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να αντιληφθεί ότι τον υπολογίζει ο Μεταξάς. Ο Μολδαβός δεν κέρδισε τα τελευταία χρόνια θέση βασικού, ούτε φέτος, και είναι λογικό ότι θέλει ανέβασμα της ψυχολογίας για να μπορέσει να αποδώσει τα ανάλογα.

Η αναμέτρηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Είναι λογικό ότι οι Κρητικοί θα παίξουν με δεμένες γραμμές και με κλειστή άμυνα, αφού και η ισοπαλία τους συμφέρει. Όπως έπαιξε ο ΠΑΣ κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, κάπως έτσι θα παίξει εναντίον του ο ΟΦΗ. Για να δημιουργήσουν οι «κυανόλευκοι» φάσεις για γκολ, θα πρέπει να πατήσουν μπάλα και να έχουν καλή λειτουργία μεσοεπιθετικά. Για να βρει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις ο κόουτς με τους συνεργάτες του και τους παίκτες.

Στη χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο προπονητής του ΠΑΣ Ηρακλής Μεταξάς τόνισε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι αυτό που τους λείπει, είναι το αποτέλεσμα. Δεν είδα γενικότερα στο πρωτάθλημα καμία ομάδα εύκολη. Ίσα-ίσα βλέπω πολύ καλές μονάδες, έξυπνες κινήσεις μέσα στο γήπεδο και πρέπει να το σταματήσουμε αυτό στον αντίπαλο κι εμείς οι ίδιοι να δημιουργήσουμε κάποιες φάσεις για γκολ». Σε άλλο σημείο πάλι για το ματς με τον ΟΦΗ σημείωσε: «Θα κοιτάξουμε τον αντίπαλο, θα κοιτάξουμε να κρατήσουμε κάποιες βασικές μας αρχές. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε στα καλά στοιχεία ή τις αδυναμίες του αντιπάλου και το αν το βγάλουμε καλά ή όχι, θα φανεί στο παιχνίδι, δεν μπορώ να το γνωρίζω από πριν».
Βλέποντας με μια μικρή χρονική απόσταση το προχθεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό, που έληξε ισόπαλο 0-0, σχολίασε: «Είχαμε κι εμείς μεγάλες ευκαιρίες, είχε και ο αντίπαλος. Δεν κοιτάω μόνο το αποτέλεσμα, αλλά βλέπω και τις κινήσεις που κάνουμε μέσα στο γήπεδο» Σημείωσε ότι η ομάδα του βάσει των πλάνων που υπήρχαν, ανέκοψε τις αντεπιθέσεις του Ιωνικού, που ήταν το δυνατό σημείο του στα προηγούμενα παιχνίδια. Όμως παραδέχτηκε ότι ο ΠΑΣ δεν πήγε καλά στο επιθετικό κομμάτι, σημειώνοντας: «Θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια να το βελτιώσουμε. Είμαστε αυτοί που είμαστε και προσπαθούμε να υπηρετούμε όλα τα πλάνα, δεν είχαμε πάντα το ίδιο. Τα δουλεύουμε, το καλό είναι πώς τα παιδιά θέλουν, προσπαθούν και θα δείξουν τα αποτελέσματα στη συνέχεια. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τους βαθμούς που έχουμε και όλα τα υπόλοιπα θέλουν δουλειά. Το πότε θα είμαστε έτοιμοι, δε θα το μαντέψω. Βγαίνει από τις προπονήσεις, αυτοί που θα κάνουν καλά κομμάτια στις προπονήσεις, αυτοί θα παίξουν στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια οι αλλαγές. Προχωράμε πάντα με τις ιδέες και αυτά που μας δείχνει η προπόνηση».

«Να βλέπουμε τους παίκτες που έχουμε»

Για το εάν επηρεάστηκαν ψυχολογικά οι παίκτες από τον τραυματισμό του Κόντε: «Δεν είμαι στο μυαλό τους να δω πόσο επηρεάστηκαν. Εμείς το συζητήσαμε με την έννοια ότι μιλάμε για αυτούς που υπάρχουν στην ομάδα και όχι αυτούς που λείπουν. Το ίδιο είπε και ο Πέδρο που ήταν μαζί μας στο ξενοδοχείο. Το να μιλάμε για παίκτες που δεν έχουμε, είναι σαν να μιλάμε για μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ. Γιατί να μιλάμε για αυτό; Πρέπει να συγκεντρωθούμε τι θα κάνουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, με τους παίκτες που θα έχουμε στο γήπεδο».

Προετοιμασία – Πιθανή ενδεκάδα

Ο ΠΑΣ συνεχίζει την προετοιμασία, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα με διπλές προπονήσεις. Αύριο θα γίνει ελαφρά προπόνηση και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή. Ο Μεταξάς δε θα έχει στη διάθεσή του και τον Γκαρντάφσκι, εκτός από τον Κόντε, που θα είναι εκτός μέχρι τέλος της σεζόν. Ο Γκαρντάφσκι ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό και κρίθηκε αναγκαίο, προς αποφυγή αποτροπής, να μην αγωνιστεί τη Δευτέρα.
Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι μεθαύριο, ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο άμυνας τους Κάργα, Εραμούσπε, αμυντικό χαφ τον Καραχάλιο, προωθημένο τον Ντομίνγκεθ, δεξί χαφ τον Σνάιντερ, αριστερό τον Μορέιρα και προωθημένους κυνηγούς Μιλιντσεάνου, Περέα. Αν πάλι ο Μεταξάς προτιμήσει να παίξει με επιθετικό δίδυμο Μορέιρα, Περέα και να μείνει στον πάγκο ο Μιλιτσεάνου, τότε θα ξεκινήσει από την αρχή ο Λώλης. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι και οι Παντελάκης, Σούλης, Μπρένερ, Λιάσος, Σιόντης, Οικονομόπουλος, Μίνα.

Διαιτητής ο Αγγελάκης

Τον αγώνα ΠΑΣ – ΟΦΗ θα διευθύνει άπειρος στη Σούπερ Λίγκα διαιτητής, ο Άγγελος Αγγελάκης του συνδέσμου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης), με βοηθούς τους Παναγιώτη – Δημήτριο Σακκά (Θεσσαλίας), Τιμολέοντα Γεωργακόπουλο (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας). Διαιτητής VAR Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας), AVAR Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής). Παρατηρητής διαιτησίας ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας). Οι διαιτητές που ορίστηκαν στα υπόλοιπα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής είναι: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Καραντώνης (Ημαθίας), Παναθηναϊκός – Βόλος Κουτσιαύτης (Άρτας), Λαμία – Παναιτωλικός Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Βαλερί Πάολο (Ιταλία), Απόλλων Σμύρνης – Ιωνικός Ευαγγέλου (Αθηνών), Ατρόμητος – Άρης Περράκης (Αθηνών).

Πέρυσι κέρδισε 1-0 ο ΠΑΣ

Την προηγούμενη σεζόν 2020-21 στη Σούπερ Λίγκα, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον ΟΦΗ στα Γιάννινα, με γκολ στο 4’ του Παμλίδη. Το παιχνίδι έγινε για την 23η αγωνιστική. Διαιτητής ο Κουμπαράκης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Παμλίδης (60′ Μπρένερ), Ελευθεριάδης (89′ Πήλιος), Καρτάλης (60′ Κρίζμαν), Λέο (78′ Λιάσος).
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64′ Λυμπεράκης), Ντε Γκουζμάν (69′ Σόουζα), Νέιρα (15′ λ.τρ. Βαφέας), Στάικος, Στάρτζεον, Γρίβας (69′ Μπαλογιάννης), Καστάνιος.

Η προϊστορία

Όσον αφορά την προϊστορία, στα 25 προηγούμενα παιχνίδια για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής με γηπεδούχο τον ΠΑΣ, καταγράφονται έντεκα νίκες του «Άγιαξ», έντεκα ισοπαλίες και τρεις νίκες του ΟΦΗ. Ένα ματς τη σαιζόν 1977-78 έγινε στην Πρέβεζα, γιατί στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τοποθετούνταν χορτοτάπητας.

Πού θα παίξουν οι ομάδες Νέων

Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ. Το παιχνίδι θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Διαιτητής ορίστηκε ο Αριστοτέλης Κωστούλας του συνδέσμου Άρτας.
-Για την 4η αγωνιστική ου πρωταθλήματος Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Άρη Θεσσαλονίκης. Η αναμέτρηση θα γίνει αύριο Κυριακή, στις 2 το μεσημέρι, στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Διαιτητής ορίστηκε ο Λεωνίδας Τζόβας του συνδέσμου Ηπείρου.

Χρηματικό πρόστιμο στην ΠΑΕ

Με χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, καθώς ανεγράφη στο φύλλο αγώνος και στην έκθεση του παρατηρητή ότι υπήρξε παραβατική συμπεριφορά από φιλάθλους.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος