Αθλητικά

Για νίκη εφορμά στο Ηράκλειο ο «Άγιαξ»

Στη μάχη των πλέι άουτ μπαίνει πάλι από σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 17.15 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ.

Δύσκολη οπωσδήποτε η αποστολή των κυανόλευκων, καθώς ο ΟΦΗ παλεύει με νύχια και με δόντια για να παραμείνει στην κατηγορία. Όμως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έδειξε ότι είναι ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου αγώνα. Στους κόλπους της ομάδας πιστεύουν ότι η διακοπή, που έγινε λόγω υποχρεώσεων του εθνικού συγκροτήματος, δε θα βγάλει τον ΠΑΣ από τον καλό αγωνιστικό παλμό που είχε. Στον τελευταίο ενάμιση μήνα είχε μόνο επιτυχίες, φτάνοντας ακόμη και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό.

Ο Αργύρης Γιαννίκης πήρε 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Δηλαδή έναν επιπλέον τερματοφύλακα και τον Εραμούσπε, που είχε ενοχλήσεις, και το αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρίσκεται. Ουσιαστικά ο ΠΑΣ πήγε πάνοπλος στο Ηράκλειο, αποφασισμένος να παλέψει με όλες τις δυνάμεις για τη νίκη, ώστε να εξασφαλίσει νωρίς και μαθηματικά την παραμονή του και με ήσυχο το κεφάλι να αφοσιωθεί στα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που αποτελούν ιστορική πρόκληση για τους Γιαννιώτες. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες από καιρό Σιόντης και Κριζμάν και για λόγους τακτικούς οι Δούμτσης, Λώλης, Γροσδάνης και Τριάδης.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στον «Η.Α.» ο δυναμικός αμυντικός Νώντας Παντελάκης δήλωσε για το σημερινό παιχνίδι: «Είναι οπωσδήποτε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί και ο ΟΦΗ καίγεται για βαθμούς. Εμείς θα πάμε στο Ηράκλειο με στόχο αποκλειστικά τη νίκη, όπως κάναμε σε όλα τα παιχνίδια. Εύχομαι να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι».

Σε ένα σύστημα 4-4-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει το σημερινό παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο άμυνας τους Κάργα, Παντελάκη, αμυντικά χαφ Ντομίνγκεθ, Κάστρο, στα άκρα τους Ελευθεριάδη, Καρτάλη και στην επίθεση Μιλιντσεάνου και Παμλίδη. Στην αποστολή είναι και οι Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Εραμούσπε, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Λιάσος, Νάουμετς και Μπρένερ.

Διαιτητής ο Γκορτσίλας

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Ευστάθιος Γκορτσίλας του συνδέσμου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης). Βοηθοί του θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας). Διαιτητής VAR Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας), AVAR ο Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Νικόλαος Αγαδάκος (Πειραιά).

Τα φετινά παιχνίδια

Στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος που έγινε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2010 στο «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ κέρδισε με σκορ 2-1. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 20’ κάνοντας το 1-0 με τον Στάρτζιον και ο ΠΑΣ ισοφάρισε 1-1 στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου με σουτ του Ελευθεριάδη. Το ματς κρίθηκε στο β’ μέρος, με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 65’ ο Νέιρα. Το παιχνίδι του β’ γύρου έγινε στα Γιάννινα την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 για την 23η αγωνιστική. Ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 με γκολ που σημείωσε στο 4’ με κεφαλιά ο Παμλίδης σε τραβέρσα του Καρτάλη.

Η προϊστορία στο Ηράκλειο

Όσον αφορά την προϊστορία, στα προηγούμενα 25 παιχνίδια που έγιναν στο Ηράκλειο, καταγράφονται 17 νίκες του ΟΦΗ, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις νίκες του ΠΑΣ. Δε συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες μπαράζ που έγιναν τη σεζόν 2000-01 στη Ρόδο και στα Γιάννινα. Επίσης, στις τέσσερις νίκες του ΠΑΣ συμπεριλαμβάνεται και αυτή που πήρε στα χαρτιά τη σεζόν 2014-15 όταν η κρητική ομάδα αποχώρησε πρόωρα από το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος