Δηλώσεις Χριστοβασίλη για την αφαίρεση των βαθμών
Αθλητικά

Αμέτοχος ο ΠΑΣ στη σύγκρουση ΠΟΚ με ΠΑΟΚ

Ψήφισε λευκό στην ψηφοφορία για πρόεδρο στη Σούπερ Λίγκα. Επικράτησε ο Λυσάνδρου της ΑΕΚ με ψήφους 8-6.

Λευκό ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης στην ψηφοφορία για ανάδειξη προέδρου στη Σούπερ Λίγκα, θέλοντας να πάρει αποστάσεις από την αντιπαλότητα των μεγάλων ομάδων.

Από τη μια ήταν ο ΠΑΟΚ, που πρότεινε για πρόεδρο τον Μάκη Γκαγκάτση, και από την άλλη το παλιό ΠΟΚ, με ενωμένους για πρώτη φορά τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που πρότειναν για πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του Δικέφαλου Μηνά Λυσάνδρου. Τελικά κέρδισε το «μέτωπο» του ΠΟΚ, καθώς πρόεδρος στη Λίγκα εξελέγη ο Λυσάνδρου με ψήφους 8-6. Την εκλογή του νέου προέδρου στήριξαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Λαμία. Εν ολίγοις, είχαμε μια σύμπραξη του πάλαι ποτέ ΠΟΚ απέναντι από τον Δικέφαλο του Βορρά. Από την άλλη, τον Μάκη Γκαγκάτση, αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ψήφισαν οι ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη και Παναιτωλικός, πέρα βέβαια από τους ασπρόμαυρους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ψήφισε λευκό, ενώ απείχε από την ψηφοφορία ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Χριστοβασίλης θέλησε να τηρήσει ουδετερότητα, αποφεύγοντας να μπει σε κάποιο από τα δύο «άρματα», βουλώνοντας και στόματα για τις κατά καιρούς συκοφαντίες που ακούστηκαν σε βάρος του ΠΑΣ, ότι είναι… παράρτημα του ΠΑΟΚ.

Τελευταία ζαριά και ό,τι βγει

Την τελευταία ζαριά θα ρίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα στα δύο τελευταία παιχνίδια με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ΠΑΟΚ στα Γιάννινα και ό,τι κάτσει. Θα προσπαθήσει στα δύο αυτά παιχνίδια, να πάρει τουλάχιστον 4-6 βαθμούς, περιμένοντας και τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων από τα παιχνίδια του ΟΦΗ και του Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΟΦΗ θα παίξει στο Ηράκλειο με τον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Η ομάδα της Αρκαδίας παίζει Κυριακή με ΟΦΗ και μετά στην Τρίπολη με τον Πανιώνιο. Πρωτίστως με τις ομάδες αυτές υπάρχει ο ανταγωνισμός του ΠΑΣ, για το ποιος θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό ή θα παίξει στα μπαράζ με τον 2ο της Β’ Εθνικής. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και θέλει οπωσδήποτε νίκη επί του Πανιώνιου για να έχει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Ο Πετράκης, αυτές τις ημέρες, θα προσπαθήσει να ανεβάσει το ηθικό των παικτών, καθώς το κλίμα είναι βαρύ και μεγάλη η απογοήτευση του κόσμου. Μια ομάδα που το 2016 έπαιξε στην Ευρώπη και κέρδισε πολλούς φίλους, έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Και ένας υποβιβασμός θα είναι ό,τι χειρότερο για τον ιστορικό σύλλογο της Ηπείρου, καθώς θα σημάνει το τέλος μιας σημαντικής δεκαετίας με πολλές επιτυχίες. Όμως, επειδή ακόμη δεν κρίθηκε τίποτα, οι Γιαννιώτες θα δώσουν την τελική μάχη, προσδοκώντας τη λύτρωση, έστω και στην τελευταία αγωνιστική. Και όπως λένε από την ΠΑΕ, οι αδικίες από τη διαιτησία που υπέστη φέτος η ομάδα, πείσμωσαν ακόμη περισσότερο τους παίκτες, ενόψει των δύο τελευταίων αναμετρήσεων του πρωταθλήματος.

Χθες όλοι είχαν ρεπό για ξεκούραση. Επιστρέφει ο Τζημόπουλος που εξέτισε την ποινή του. Από τις κίτρινες κάρτες που δέχτηκαν οι παίκτες στο παιχνίδι με τον Αστέρα, δεν προκύπτει κάποια απώλεια. Συνεπώς, ο Πετράκης στη Νέα Σμύρνη θα έχει όλους τους παίκτες, για να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Αγανάκτηση για τη διαιτησία

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιος θα οριστεί διαιτητής στον «τελικό» της Κυριακής με τον Πανιώνιο. Θα πρέπει να αντιλήφθηκαν στην ΕΠΟ και στην επιτροπή διαιτησίας ότι ένας βασικός λόγος που ο ΠΑΣ κινδυνεύει με υποβιβασμό, είναι και η διαιτησία. Τέτοια λάθη, σαν αυτό του επόπτη Πάτρα, που ακύρωσε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης κανονικό γκολ του Κριζμάν, είναι ανεπίτρεπτα σε παιχνίδια που κρίνονται κατηγορίες. Και δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό, που έριξε τον ΠΑΣ στο καναβάτσο. Σε αρκετά παιχνίδια η τοπική ομάδα έχασε βαθμούς από φαλτσοσφυρίγματα διαιτητών και κακές υποδείξεις των βοηθών. Θυμίζουμε τα ματς στο Περιστέρι, στο Χαριλάου, στην Τούμπα, στο Αγρίνιο, στην Ξάνθη, στη Λάρισα, με ΟΦΗ και με Ξάνθη στα Γιάννινα. Σε όλους τους φίλους του ΠΑΣ έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι υπάρχει παρασκήνιο, που δε θέλει τη γιαννιώτικη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

«Μας αντιμετωπίζουν σαν χωριό!»

Εκτός από την ανακοίνωση, έντονες ήταν και οι δηλώσεις διαμαρτυρίας του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη για τη διαιτησία. «Μας αντιμετωπίζουν σαν να ήμαστε ένα χωριό με τρία σπίτια», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, ενώ στη NOVA τόνισε: «Η ομάδα μας είναι με το ένα πόδι στη Β’ Εθνική και αυτό δεν οφείλεται στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά κάπου αλλού. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί ο ΠΑΣ είναι μεγάλη ομάδα και είναι άδικο αυτό που της έχουν δημιουργήσει φέτος».

Περαστικά στον Τερεζόπουλο

Ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του είχε στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα Δημήτρης Τερεζόπουλος. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, εκφράζοντας και τις ευχές των τμημάτων υποδομών και όλης της οικογένειας της ομάδας, του ευχήθηκε περαστικά με ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης

Αποστόλης Τζελέτας

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος