Αθλητικά

Για δύο αποτελέσματα πάει σήμερα ο ΠΑΣ

Στις 17.15 το ματς της χρονιάς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο «Άγιαξ» θα παίξει για νίκη, ενώ καλή θα είναι και η ισοπαλία.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, που μπορεί να είναι και παιχνίδι της χρονιάς, δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, στις 5.15 το απόγευμα στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας.

Με νίκη, ο «Άγιαξ» κάνει τεράστιο βήμα για την απευθείας παραμονή του στην κατηγορία. Αλλά και η ισοπαλία δε θα είναι άσχημο αποτέλεσμα, καθώς θα διατηρηθεί η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον ΟΦΗ και ο ΠΑΣ πάλι θα έχει ελπίδες απευθείας παραμονής ή, στη χειρότερη περίπτωση, να πάει σε μπαράζ αγώνα με τη 2η ομάδα της Β’ Εθνικής. Σε περίπτωση που χάσει ο ΠΑΣ, ναι μεν θα είναι έναν βαθμό πάλι μπροστά από την κρητική ομάδα και θα διατηρηθεί στη ζώνη των μπαράζ, αλλά θα χρειαστεί 4-5 βαθμούς στα επόμενα τρία παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ (εντός), Πανιώνιο (εκτός). Γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι το σημερινό παιχνίδι για τον ΠΑΣ, αλλά και για τον ΟΦΗ που, αν δεν κερδίσει, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Στην υπόθεση παραμονής, η σημερινή αναμέτρηση στο Ηράκλειο ίσως να είναι η «μητέρα» όλων των μαχών. Το γεγονός, όμως, ότι ο ΠΑΣ πάει για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία), τον κάνει να νιώθει πιο άνετος σε σχέση με τον ΟΦΗ, που τον βολεύει αποκλειστικά η νίκη.

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο, έχουν επίγνωση των δυσκολιών της σημερινής αναμέτρησης, σε μια «καυτή» έδρα. Όμως ο «Άγιαξ» τον τελευταίο καιρό είναι ανεβασμένος, ανταγωνιστικός, αξιόπιστος και παίζει καλό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας φάσεις για γκολ. Θα παραταχθεί με τη φόρα και την καλή ψυχολογία από τη σπουδαία νίκη με σκορ 2-0, που σημείωσε την περασμένη αγωνιστική. Ο Πετράκης ετοίμασε κατάλληλα την ομάδα και ζήτησε ψυχραιμία, ηρεμία στο παιχνίδι με καθαρό μυαλό, δεμένες τις γραμμές και αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια. Στον ΠΑΣ κράτησαν χαμηλούς τόνους όλη την εβδομάδα, απέφυγαν τις δηλώσεις, θέλοντας να είναι αφοσιωμένοι στο παιχνίδι και στη δύσκολη αποστολή τους.

Τα προβλήματα δε λείπουν από τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Κάστρο, Κάργας και οι τραυματίες Νεόφυτος Μιχαήλ, Λίλα, Λεό, Σιόντης. Επιστρέφουν οι Ξύδας και Σκόνδρας που αποθεραπεύτηκαν. Αναγκαστικά θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην ομάδα, καθώς τη θέση του Κάργα θα πάρει ο Σκόνδρας, του Νεόφυτου Μιχαήλ ο Βελλίδης και πιθανόν του Κάστρο ο Γιάκος ή ο Αποστολόπουλος. Σε ένα σύστημα 3-5-2, ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, στα πλάγια ως μπακ χαφ τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Σεργκελασβίλι (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Γιάκο (Αποστολόπουλο), στο κέντρο τους Νικολιά, Πάντελιτς και στην επίθεση Μάνο και Αθανασιάδη. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Παμλίδης που πήγε καλά στη Λιβαδειά. Στη διάθεση του Πετράκη είναι ακόμη οι Ευαγγέλου, Βιδάλ, Κριζμάν, Ξύδας, Βενετικίδης. Η αποστολή του ΠΑΣ αναχώρησε το πρωί αεροπορικώς για Ηράκλειο και το απόγευμα έγινε ελαφρά προπόνηση σε γήπεδο της περιοχής.

Ματς μετά από πέντε χρόνια

Ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί μετά από πέντε χρόνια με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Το τελευταίο ματς εκεί ήταν το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και έληξε ισόπαλο 1-1. Είχε προηγηθεί στο 85’ ο ΟΦΗ 1-0 με τον Νούνες και ισοφάρισε ο ΠΑΣ 1-1 στο 90’ με τον Κριστιάν Τσάβεζ. Προπονητής του ΠΑΣ ήταν ο Γιάννης Πετράκης και του ΟΦΗ ο Σα Πίντο. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και στις δύο ομάδες. Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν τότε, στον ΟΦΗ παραμένει ο Κουτσιανικούλης και στον ΠΑΣ οι Βελλίδης, Αλέξης Μιχαήλ, Τζημόπουλος. Με τον ΠΑΣ είχε αγωνιστεί και ο Λίλα, που είναι τώρα τραυματίας, αλλά και ο Κοροβέσης που είναι νυν μέλος της κρητικής ομάδας.

Οι δύο ομάδες ήταν να αγωνιστούν στο Ηράκλειο και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 για την αγωνιστική σεζόν 2014-15, αλλά το παιχνίδι ματαιώθηκε, αφού ο ΟΦΗ είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Το ματς αυτό κατακυρώθηκε υπέρ του ΠΑΣ με σκορ 0-3.

Διαιτητής ο Κομίνης

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο διεθνής ρέφερι Γιώργος Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας. Βοηθοί του θα είναι οι Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαΐας) και Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αττικής) και παρατηρητής ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων). Ο Κομίνης, στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, ήταν ρέφερι στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ 1-0 και ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 1-0. Είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας από το 2011, ενώ από το 2016 είναι διεθνής. Στην τρέχουσα σεζόν έχει διευθύνει 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, τέσσερα για το Κύπελλο Ελλάδος και δύο διεθνή παιχνίδια.

Η αποστολή του ΟΦΗ

Ολοκληρώθηκε χθες και η προετοιμασία του ΟΦΗ. Ο Χάιμε Βέρα ανακοίνωσε τους εκλεκτούς που θα απαρτίζουν την αποστολή. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ναμπί, Σακόρ, Δεληγιαννίδης και ο τιμωρημένος Παχατουρίδης. Από την άλλη, ο Γιακουμάκης, ο οποίος έκανε κανονικά όλη την εβδομάδα προπόνηση, μπήκε στην αποστολή, όπως και οι Σάσσι, Κουτσιανικούλης και Ντίνας. Οι παίκτες που επέλεξε ο Βέρα για το σημερινό ματς με τον ΠΑΣ είναι: Σωτηρίου, Δερμιτζάκης (τερματοφύλακες), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Παπάζογλου, Κοροβέσης, Μπράουν (αμυντικοί), Νάστος, Κυριακίδης, Οικονόμου, Μελάδο, Νέιρα (μέσοι), Ντίνας, Κουτσιανικούλης, Βουό, Γιακουμάκης, Βάζ, Σάσσι, Φερέϊρα.

Οι δηλώσεις Βέρα

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο τεχνικός του ΟΦΗ Χάιμε Βέρα δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και θα είναι πολύ ωραίο για εμάς να καταφέρουμε να νικήσουμε. Αυτό θέλουμε άλλωστε. Τα παιδιά έχουν καλή ψυχολογία, η ομάδα παίζει καλά και δημιουργεί ευκαιρίες. Από τότε που ήρθαμε στον ΟΦΗ, η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες σε κάθε αγώνα. Είναι κρίμα για εμάς όταν δεν καταφέρνουμε να βάλουμε γκολ. Πιστεύω ότι η ομάδα θα παίξει καλά. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Πρέπει να βάλεις γκολ, αλλά μερικές φορές δε γίνεται αυτό. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξουμε όπως πάντα. Γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καλή ομάδα. Δουλεύουμε πάντα για να νικήσουμε αλλά μερικές φορές δεν μπορούμε, γιατί η άλλη ομάδα παίζει καλύτερα από εμάς. Ο αγώνας του Σαββάτου είναι πολύ σπουδαίος για εμάς. Τα παιδιά έχουν καθαρό μυαλό. Μακάρι να πάμε καλά».

Γεμάτο το «Γεντί Κουλέ»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ηράκλειο, δε θα πέφτει καρφίτσα το απόγευμα στο «Γεντί Κουλέ». Η ΠΑΕ με τα εισιτήρια μοίρασε και 500 συλλεκτικά μπλουζάκια. Έκκληση στον κόσμο του Ηρακλείου να βοηθήσει τον ΟΦΗ και να πάει στο γήπεδο, έκανε και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (ΕΠΣΗ), που σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Αυτό το Σάββατο ο ΟΦΗ δίνει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουμε τον ΟΦΗ σε αυτή τη μάχη παραμονής. O πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου και η διοίκηση της ΕΠΣΗ καλούν τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου και των σωματείων της ΕΠΣΗ να βρεθεί στο πλευρό του ΟΦΗ. Το Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γεντί Κουλέ».

Ισοπαλία στον Α’ γύρο

Το παιχνίδι του α’ γύρου στα Γιάννινα έγινε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Προηγήθηκε ο ΟΦΗ 0-1 στο 54’ με τον Ποτουρίδη και ισοφάρισε 1-1 ο ΠΑΣ με τον Αθανασιάδη. Ο ΠΑΣ δεν ήταν κακός. Όμως δεν τελείωσε τις καλές φάσεις για γκολ που είχε στις αρχές του α’ ημιχρόνου και έτσι η μπάλα τον τιμώρησε, αφού με τις λίγες επιθέσεις ο ΟΦΗ σημείωσε γκολ (με την εύνοια και του διαιτητή Λάμπρου από την Εύβοια) και λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Bελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος (67′ Μυστακίδης), Παμλίδης, Ξύδας (60′ Κρίζμαν), Αθανασιάδης.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Κυριακίδης, Μεγιάδο (83′ Παπαστεριανός), Σασί (69′ Μιχόγεβιτς), Πλατέλλας (90+2′ Κοιλιάρας), Βουό.

Παίζει μόνο η Κ17

Ο αγώνας των ομάδων Νέων Κ19 ΟΦΗ – ΠΑΣ θα γίνει σε άλλη ημερομηνία, που θα ορίσει η Σούπερ Λίγκα. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα παίξει μόνο η ομάδα Κ17 του ΠΑΣ, αφού τελείωσε και το πρωτάθλημα Κ15. Αύριο Κυριακή, στις 2 το μεσημέρι, στο αθλητικό Κέντρο Epirus, o ΠΑΣ θα υποδεχτεί την Λάρισα με στόχο τη νίκη. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Λεωνίδας Τζόβας του συνδέσμου Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Με ανεβασμένο ηθικό πάει για νίκη ο ΠΑΣ

Για νίκη εφορμά στο Ηράκλειο ο «Άγιαξ»

Ηπειρωτικός Αγών

Με γεμάτες μπαταρίες επέστρεψε στο γήπεδο

Ηπειρωτικός Αγών