Φωτογραφία: Λαμπρινή Σταμούλη
ΑθλητικάΕπικαιρότητα

Έπαιξε μονότερμα την ΑΕΛ, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε δίχτυα

Όλα τα είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΛ εκτός από το γκολ! Στην κυριολεξία έκανε "κόσκινο" τη φιλοξενούμενη ομάδα, την έκλεισε στο μισό γήπεδο παίζοντάς την μονότερμα, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ, αλλά τα πυρά ήταν άσφαιρα και έτσι μοιραία ο «Άγιαξ» έμεινε στο 0-0, πράγμα που του δημιουργεί μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθεια για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Είναι από τις περιπτώσεις που και οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Ο ΠΑΣ είχε 18 τελικές προσπάθειες, έναντι 2 των αντιπάλων, 6 σουτ εντός μεγάλης περιοχής έναντι 2, 6 σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, έναντι 0 της ΑΕΛ. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν συντριπτική, όπως και η πίεση που εξασκήθηκε στα καρέ των Θεσσαλών. Όμως, από τη στιγμή που όλα αυτά δεν μεταφράστηκαν σε γκολ και βαθμούς, δεν έχουν και ιδιαίτερη αξία. Απλά απεικονίζουν την εικόνα του αγώνα.

Ο ΠΑΣ τα είχε όλα εκτός από το γκολ. Οι παίκτες του έκαναν μεγάλη προσπάθεια για τη νίκη και στο τέλος χειροκροτήθηκαν από τους περισσότερους φιλάθλους, αλλά θα πρέπει να βρίσκουν δίχτυα. Γιατί, χωρίς γκολ και βαθμούς, δεν μπορεί να διασφαλιστεί και η κατηγορία. Και το πρόβλημα γκολ δεν είναι τωρινό -επειδή είναι βαριά τα πόδια από την πίεση και το άγχος- αλλά ήταν και  πριν. Να φαντασθείτε ότι πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ με τρία γκολ είναι ο Κριζμάν, που στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν τραυματίας! Δυστυχώς η ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ. Και δεν φταίει πάντα η ατυχία. Φταίει και η ανικανότητα στο σκοράρισμα και στο τελείωμα των φάσεων. Το πώς θα λυθεί αυτό στα επόμενα πέντε παιχνίδια, είναι θέμα πρωτίστως των παικτών και μετά του Πετράκη. Σήμερα έκανε 7-8 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ και δεν μετουσιώθηκε καμία σε γκολ.

Όσον αφορά το παιχνίδι, όπως είπαμε και στην αρχή, ήταν μονόλογος του ΠΑΣ. Η Λάρισα από την αρχή στήθηκε πίσω με διπλή ζώνη άμυνας και πρώτιστος στόχος ήταν να καταστρέψει το παιχνίδι του ΠΑΣ και να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Μπροστά και στο δημιουργικό κομμάτι ήταν εντελώς ακίνδυνη. Αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Γιακιμόσσκι από αριστερή πλάγια θέση, δεν απείλησε άλλη φορά τον ΠΑΣ. Παρόλα αυτά, κατάφερε και πήρε έναν πολυτιμότατο βαθμό που θα της εξασφαλίσει χωρίς άγχος την παραμονή.

Για τον ΠΑΣ είχαμε επανάληψη του ίδιου έργου. Μια μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες του με καλό παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημά του, δεν στέφθηκε με επιτυχία. Αυτές τις εμφανίσεις αν τις έκανε πολύ πιο πριν, όταν δεν υπήρχε πίεση και άγχος, δεν θα έφτανε στη σημερινή δύσκολη θέση. Θα είχε πολύ περισσότερους βαθμούς. Τώρα είναι αναγκασμένος να παλέψει με την πλάτη στον τοίχο, να τον βοηθήσει και η τύχη (που και αυτή του γύρισε την πλάτη), μήπως και μπορέσει να ξεφύγει απ’ αυτή την περιπέτεια. Πάντως το αποτέλεσμα είναι άδικο για τον ΠΑΣ. Ήταν πολύ καλύτερος από την ΑΕΛ, είχε κατοχή μπάλας, φάσεις, ευκαιρίες, ήταν πιεστικός, αλλά χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα. Η έλλειψη νίκης και σ’ αυτή την αναμέτρηση, φέρνει την τοπική ομάδα σε πιο δύσκολη θέση, στη μάχη της παραμονής.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ζαχαριάδη. Δεν του ξέφυγαν φάσεις και, αν έκανε κάποια λάθη, ήταν επουσιώδη. Δίκαια απέβαλε τον Νούνιτς με 2η κίτρινη κάρτα. Ο πρώτος επόπτης Κωσταράς έκανε κάποια λάθη σε βάρος του ΠΑΣ, ενώ ο άλλος επόπτης Δημητριάδης ήταν καλός.

Στο τέλος του αγώνα υπήρξαν αρκετοί φίλαθλοι, όπως και οι οργανωμένοι από τη μικρή σκεπαστή, που χειροκρότησαν τους παίκτες για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Η μάχη της παραμονής συνεχίζεται. Ο δρόμος για τον ΠΑΣ είναι ανηφορικός, αλλά στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι σίγουρο αν δεν έχει κριθεί τελεσίδικα στα γήπεδα.

Το δοκάρι

11’: Δυνατό συρτό σουτ του Πάντελιτς με το αριστερό η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ.

Η αποβολή

74′: Δεύτερη κίτρινη στον Νούνιτς, κόκκινη. Την πρώτη την είδε ο επιθετικός της ΑΕΛ για διαμαρτυρία, τη δεύτερη για σκληρό μαρκάρισμα.

Οι φάσεις

16′: Σουτ του Νικολιά εξ επαφής, από κοντινή απόσταση πάνω στον Κρίστινσον.

38’: Γέμισμα του Μιχαήλ στα καρέ της ΑΕΛ, η κεφαλιά του Αθανασιάδη από καλή θέση έφυγε άουτ.

48′: Σουτ του Γιακιμόβσκι, αποκρούει ο Μιχαήλ Ν.

69′: Σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Αποστολόπουλος πολύ κοντά στην εστία και σε πλάγια δεξιά θέση, έστειλε τη μπάλα άουτ.

76’: Ο Μάνος μέσα από την περιοχή κάνει το γυριστό σουτ άουτ.

77’: Σε εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα, έπιασε καρφωτή κεφαλιά ο Παμλίδης, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και αναπήδησε πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

83’: Κεφαλιά του Παμλίδη, μετά από σέντρα του Νικολιά, μπλόκαρε ο Κρίστινσον.

86′: Κάργας σεντράρει, ο Μάνος πιάνει ένα εντυπωσιακό ψαλίδι, η μπάλα όμως άουτ.

Η διαιτησία

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας). Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας). 4ος: Μανούχος (Αργολίδας). Στο 74’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Νούνιτς.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μιχαήλ Ν, Μιχαήλ Α, Κάργας, Σκόνδρας (76’ Παμλίδης), Κάστρο (84’ Γιάκος), Πάντελιτς, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Κάστρο, Νικολιάς , Αθανασιάδης, Μπατίστ Λεό (62’ Μάνο

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας, Μπράλιτς, Σεσέροβιτς (80’ Ζίζιτς), Γκοίκοβιτς (88’ Γκόλιας), Γιακιμόβσκι, Λεοζίνιο (46’ Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Μπέρτος, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς.

Σχετικά άρθρα

Με αποστολή ανάγκης ο ΠΑΣ στη Λάρισα

Ηπειρωτικός Αγών

Πολύτιμος βαθμός με κόντρα τη διαιτησία

Κακός ο ΠΑΣ έχασε 2-1 από τη Λάρισα

Ηπειρωτικός Αγών