Για το σημερινό παιχνίδι μίλησαν χθες σε συνέντευξη τύπου οι Αντώνης Νικοπολίδης και Γιώργος Καραγκούνης εκ μέρους των πρωταθλητών Ευρώπης το 2004, οι Γιώργος Σίμος και Ξενοφών Γήττας εκ μέρους της Επίλεκτης Ομάδας της Ηπείρου, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γοργόλης.
Αθλητικά

Λάμψη αστέρων σήμερα στα Γιάννινα

Στις 4 το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα παίξει η Εθνική του 2004 με ομάδα επιλέκτων από την Ήπειρο

Λάμψη αστέρων σήμερα στα Γιάννινα, καθώς στις 4 το απόγευμα, στο στάδιο «Ζωσιμάδες», θα γίνει φιλικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ομάδας του 2004 και ομάδας επιλέκτων ποδοσφαιριστών από την Ήπειρο, με ελεύθερη είσοδο.

Ο αγώνας αυτός είναι ενταγμένος στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό και γίνεται υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου. Ο σημερινός αγώνας έχει πανηπειρωτικό χαρακτήρα, αφού στη μικτή ομάδα της Ηπείρου θα αγωνιστούν παλαίμαχοι παίκτες και από τους τέσσερις νομούς. Έγινε μεγάλη προεργασία, με διανομή προσκλήσεων σε όλα τα σχολεία και τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της περιοχής. Στην Εθνική ομάδα που κατέκτησε το EURO 2004 είναι και οι Ηπειρώτες Αντώνης Νικοπολίδης και Γιούρκας Σεϊταρίδης. Μετά τον αγώνα, οι διεθνείς θα υπογράψουν αυτόγραφα έξω από το γήπεδο και θα φωτογραφηθούν με τον κόσμο.

Η προεργασία ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν βρέθηκαν στα Γιάννινα οι Στέλιος Γιαννακόπουλος, Αντώνης Νικοπολίδης και Άγγελος Χαριστέας, με αφορμή μια εκδήλωση, που διοργάνωσε η περιφέρεια Ηπείρου. Στόχος είναι το σημερινό φιλικό να γίνει σε γεμάτο γήπεδο, για να τιμηθούν βασικά οι διεθνείς που έκαναν περήφανη την Ελλάδα και τους Έλληνες με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά παράλληλα να λαμπρύνουν και οι εκδηλώσεις για τα φετινά «Ελευθέρια» της θρυλικής πόλης των Ιωαννίνων.

Σημαντικός είναι και ο ρόλος των ποδοσφαιριστών, που θα απαρτίζουν τη μικτή ομάδα της Ηπείρου, και ο οποίος δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχουν ρόλους σε ακαδημίες ποδοσφαίρου της περιοχής, στόχος τους είναι να φέρουν στο γήπεδο όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, προκειμένου να απολαύσουν ένα όμορφο παιχνίδι και να γνωρίσουν τους αθλητές, που σήκωσαν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 2004. Ένας επιπρόσθετος λόγος είναι και το γεγονός ότι το παιχνίδι θα γίνει με κάθε επισημότητα, με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, που θα παιανίσει η Φιλαρμονική του δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν κάτι το διαφορετικό.

Η παρουσίαση της ομάδας της Ηπείρου έγινε πριν από λίγο καιρό στα Γιάννινα, όπου βρέθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Την αποτελούν οι Ξενοφώντας Γήττας, Γιώργος Σίμος, Αθανάσιος Κουβεντάρης, Παύλος Βαρτζιώτης, Στράτος Γκαρόζης, Λάζαρος Σέμος, Μιχάλης Μπόλος, Μανώλης Λιαπάκης, Κώστας Γιαννάκης, Κώστας Ντέτσικας, Αλέκος Μπούρμπος, Αντώνης Βλάχος (από την Π.Ε. Ιωαννίνων), Παναγιώτης Γεωργίου, Γιάννης Νταλάκας (από την Π.Ε. Άρτας), Κώστα Λέντζος, Γιώργος Χριστοδούλου (από την Π.Ε. Πρέβεζας), Χρήστος Μήτσης, Αλεξ. Καρύδης (από την Π.Ε. Θεσπρωτίας). Προπονητής είναι ο Γιώργος Οικονόμου και γιατρός ο Σπύρος Σιαράβας.

Ποιοι θα παίξουν με την Εθνική

Κομπλέ θα είναι στα Γιάννινα η Εθνική του 2004 με όλους τους αστέρες της εποχής. Η μαγική βραδιά της 4ης Ιουλίου στο «Νταλούζ» της Πορτογαλίας, θα αναβιώσει το απόγευμα στα Γιάννινα. Όπως ανακοινώθηκε χθες από την περιφέρεια Ηπείρου, θα αγωνιστούν σήμερα στα Γιάννινα οι Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Κώστας Κατσουράνης, Γιάννης Γκούμας, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Χαριστέας, Παντελής Καφές, Βασίλης Λάκης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ντέμης Νικολαΐδης, Τραϊανός Δέλλας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Βενετίδης, Μιχάλης Καψής, Γιώργος Γεωργιάδης, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Θα κοουτσάρει ο Γιάννης Τοπαλίδης, βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ σε εκείνη την πορεία προς τον θρόνο του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου και τεχνικής ηγέτης σήμερα της Δόξας Δράμας.

Τι είπαν περιφερειάρχης και διεθνείς

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα Γιάννινα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή που είναι μαζί μας για να μας θυμίσουν όλες αυτές τις ωραίες στιγμές και πως όλα γίνονται με αγώνα. Κανένας δε σου δίνει ποτέ τίποτα. Όταν αγωνίζεσαι, πετυχαίνεις και αυτό που στην αρχή φαίνεται ακατόρθωτο. Κι αυτό πρέπει να βάλουμε ως πυξίδα σήμερα στην Ελλάδα για να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα». Ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γοργόλης είπε πως το παιχνίδι γίνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. «Θυμόμαστε τους αγώνες που έχουν δώσει οι άνθρωποι στο παρελθόν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Επίσης, θα πρέπει να θυμόμαστε τους αθλητικούς άθλους και μια ιστορική στιγμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου», ανέφερε.

Από την πλευρά των διεθνών, ο Αντώνης Νικοπολίδης κάλεσε τον κόσμο στο γήπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε καλή ηλικία και σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να πούμε συγχαρητήρια στην περιφέρεια Ηπείρου και σε όποιον βοήθησε για να γίνει αυτό το παιχνίδι. Ξέρετε είναι πολύ δύσκολο να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς και είδους. Η περιφέρεια έκανε ό,τι μπορούσε. Για εμάς είναι τιμητικό να είμαστε ένα κομμάτι των εκδηλώσεων μιας ιστορικής μνήμης, όπως η απελευθέρωση των Ιωαννίνων». Ο Γιώργος Καραγκούνης συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα Ιωάννινα σήμερα για έναν πολύ όμορφο αγώνα. Ελπίζουμε να είναι μια πραγματική γιορτή. Είναι σημαντικό στις μέρες μας, που ειδικά τα νέα παιδιά βλέπουν παιχνίδια με βία στην τηλεόραση, να υπάρχει μια διαφορετική εικόνα».

Από την πλευρά της Μικτής Ηπείρου μίλησαν οι Γιώργος Σίμος και Ξενοφώντας Γήττας. «Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και η επιτυχία των παιδιών (Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου) νομίζω ότι έχουν ένα κοινό, ότι ενωμένοι ένα έθνος – μια ομάδα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Να μείνουμε σε αυτό. Και να καλέσουμε τα παιδιά, τις οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο», ανέφερε ο Γ. Σίμος, ενώ ο Ξ. Γήττας δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλο τον κόσμο που αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι μαζί μας,. Οι άνθρωποι που μας έκαναν το 2004 να βγούμε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια να πανηγυρίσουμε. Ένα επίτευγμα που δύσκολα μπορεί να ξαναγίνει στον ομαδικό αθλητισμό. Αυτό που πέτυχε η περιφέρεια Ηπείρου είναι σημαντικό για όλους εμάς».

Μετάδοση από τη NOVA1

Το σημερινό παιχνίδι θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι NOVAsports1. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο τη μετάδοση του αγώνα, αλλά θα υπάρξει ολόκληρη εκπομπή από τα Γιάννινα πριν και μετά το παιχνίδι. Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει από τις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί με τον απόηχο του αγώνα με ζωντανές συνεντεύξεις και στιγμιότυπα από τα Γιάννινα.

Σχετικά άρθρα

«Ελευθέρια» των Ιωαννίνων 1968

Λουκία Τζάλλα

Καπλάνειος, ζητείται ευαισθησία

Νέο ανέλπιστο δώρο 1,2 εκ. ευρώ από Μαυροπάνο!

Ηπειρωτικός Αγών