Απόψεις

Πολάκης εναντίον Στέλιου

Ο Πολάκης δεν είναι αψύς. Δηλαδή ευέξαπτος. Ο Πολάκης είναι χυδαίος. Ο ευέξαπτος δεν είναι απαραίτητα χυδαίος. Μπορεί, επίσης, κάποιος να είναι χυδαίος, χωρίς να είναι ευέξαπτος. Ο χυδαίος χαρακτηρίζεται από έλλειψη ευγένειας και διακριτικότητας και γίνεται προσβλητικός.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται ο Πολάκης με τον τρόπο αυτό. Δηλαδή χυδαία. Αψύ τον χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, γιατί, μας είπε, πως ο Πολάκης είναι από τα Σφακιά. Και όποιος είναι από τα Σφακιά είναι αψύς. Εξαιρετική θέση και αυθόρμητη. Δεν είναι όμως τίποτα άλλο παρά μια πρόχειρη και αφελέστατη κάλυψη, που κλείνει το μάτι στους όμοιους του Πολάκη. Ο πρωθυπουργός της χώρας θα πρέπει να μάθει κάποια στιγμή να χρησιμοποιεί τις σωστές λέξεις, για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει. Δεν ελπίζω πως αυτό θα γίνει ούτε από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που του επιφυλάσσει παρακάτω η ιστορία. Από τη θέση αυτή, μάλλον τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Στον αντίποδα έχουμε τη συνετή και ευγενική στάση και απάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που δέχτηκε την επίθεση και δεν κατάγεται από τα Σφακιά. Γιατί ο δρόμος, που πρέπει να ακολουθεί κανείς για να αμυνθεί απέναντι στην χυδαιότητα, είναι αυτός της ευγένειας. Είναι το καθαρό μυαλό και, στην προκειμένη περίπτωση, οι πολιτικές θέσεις.

Οι πολιτικές θέσεις του Πολάκη είναι γνωστές: θα θάψει κάποιους κάτω από τη γη και όσους δεν μπορέσει, ή δεν προλάβει, θα τους στείλει φυλακή. Από την άλλη, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει δώσει τις μάχες του για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ΑΜΕΑ. Και αυτό πρόκειται να συνεχίσει να κάνει, αν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αν στέλναμε τον Πολάκη στην Ευρωβουλή, θα γελούσε το σύμπαν. Και μετά θα έκλαιγε το σύμπαν. Τον φαντάζομαι να μιλά μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το λιγότερο που αισθάνομαι είναι ντροπή. Φαντάζομαι και τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο να μιλά στο Ευρωκοινοβούλιο και νιώθω ήδη πως τιμά τη χώρα.

Σχετικά άρθρα

«Πρέπει να τους διώξουμε»

Δε θα περιοριστεί στην ομιλία ο Παύλος Πολάκης

Ηπειρωτικός Αγών

Πολιτική εκδήλωση με τον Παύλο Πολάκη