ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πρέπει να τους διώξουμε»

Δύο βεβαιότητες, μία ότι η κυβέρνηση δε θα φτάσει στο τέλος της θητείας της και οι εκλογές θα γίνουν πιο γρήγορα από το καλοκαίρι, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, χαρακτήρισαν τη συνέντευξη τύπου του αναπληρωτή τομεάρχης Διαφάνειας της διοικητικής δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλου Πολάκη, λίγες ώρες πριν την ομιλία του στα Γιάννενα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χάσει και θα γκρεμοτσακιστεί. Τον κρατάνε με τα μπαστούνια και τα δεκανίκια 3-4 επιχειρηματικοί όμιλοι για να τελειώσουν μερικά deal», τόνισε χαρακτηριστικά και αμφισβήτησε ευθέως την εικόνα των δημοσκοπήσεων, λέγοντας πως όλες είναι «πληρωμένες», καθώς τα ΜΜΕ έχουν συμφέροντα να παρουσιάζουν τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Μάλιστα, έκανε και μια εκτίμηση ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας πως «ο πάτος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 31,6% και οροφή δεν υπάρχει».
Η βεβαιότητα για πρόωρο τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από την αγανάκτηση του κόσμου από την ακρίβεια, αλλά και τα όσα βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, είτε για την εμπλοκή βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε επιλήψιμες δραστηριότητες, είτε για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Και οι πιο δύσπιστοι έχουν καταλάβει την κοροϊδία με την οποία ήρθε στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης. Είναι τόσο βαθιά η σαπίλα και η διαφθορά, που έχει ξεχειλίσει το καπάκι», υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, τον οποίο χαρακτήρισε «εισπρακτικό κοράκι», αλλά και του βουλευτή Μαγνησίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος ελέγχεται για την προσπάθεια είσπραξης 4,2 εκατομμυρίων ευρώ από τον Αναπτυξιακό νόμο. «Κι απ’ ότι φαίνεται, υπάρχει κι άλλος βουλευτής, που είναι εισπρακτικό κοράκι», πρόσθεσε, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι θα υπάρχει συνέχεια στις αποκαλύψεις.
Σε σχέση με τις υποκλοπές, ο κ. Πολάκης τις συνέδεσε με την προσπάθεια του «Μητσοτακέικου» να παίρνει μερίδιο από επιχειρηματικές συμφωνίες. «Μας άκουγε όλους. Άκουγε τους δικούς του, άκουγε εμάς, άκουγε επιχειρηματίες, άκουγε δημοσιογράφους. Για έναν και μόνο λόγο. Για να μπορεί το Μητσοτακέικο, αυτή η βαθιά διεφθαρμένη πολιτική οικογένεια της χώρας, να παίρνει θέση σε όλα τα deals και να παίρνει με πρακτικές Μαφίας το μερίδιο που της αναλογεί. Γι’ αυτό και υπάρχει η σύγκρουση με κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα, που τώρα τελευταία θυμήθηκαν ότι υπάρχει διαφθορά και υπόκοσμος στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ετούτη η φορά θα είναι αλλιώτικη»

Ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει είτε ως προοδευτική κυβέρνηση, είτε αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα προσφύγει εκ νέου στη λαϊκή ετυμηγορία.
«Στις εκλογές με απλή αναλογική θα είμαστε πρώτοι και με καλή διαφορά. Θα κάνουμε ένα ευρύ δημοκρατικό προσκλητήριο στα κόμματα, που μπορούν να συγκροτήσουν μια προοδευτική κυβέρνηση. Εάν δε συμφωνήσουμε είτε γιατί κάποιοι είναι πιασμένοι είτε γιατί κάποιοι είναι κολλημένοι, τότε υπάρχουν και οι δεύτερες εκλογές, όπου εκεί θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό καθαρή αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα των “6 σημείων”», τόνισε στη συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε ακροθιγώς στα όσα προβλέπει, δεσμευόμενος για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, παρεμβάσεις στα καύσιμα για να πέσει η τιμή τους κατά 30-40 λεπτά, κατώτατο μισθό 800 ευρώ, αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, αναδιανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και θεσμικές τομές στη δικαιοσύνη.
«Ετούτη η φορά θα είναι αλλιώτικη», σημείωσε χαρακτηριστικά και κληθείς να εξηγήσει τι έφταιξε και η προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβραβεύτηκε από τον ελληνικό λαό, απέδωσε το γεγονός στο ότι κλήθηκε να διαχειριστεί μια χρεοκοπία, στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνούσε αυτόνομα, αλλά ήταν υπό επιτροπεία, ενώ παραδέχθηκε πως σε ένα βαθμό υπήρχε και θέμα γνώσης. «Δε τα μαθαίνει κανείς από την κοιλιά της μάνας του», ήταν η χαρακτηριστική φράση που συνόδευσε την παραδοχή του.
«Έχουμε τη γνώση και την αποφασιστικότητα να σπάσουμε κάποια αποστήματα. Αν δεν το καταφέρουμε, δε θα μας συγχωρήσει ξανά ο λαός», συνέχισε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι σήμερα ο λαός έχει συγχωρέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη του, γιατί συγκρίνει. «Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι εμείς δεν κλέψαμε. Τούτοι δω έχουν λυσσάξει στο κλέψιμο», είπε και κάλεσε τους πολίτες να διώξουν αυτή την κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα.
Την ανάγκη να μπει ένα τέλος στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, επισήμανε και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μερόπη Τζούφη, εκτιμώντας και αυτή από την πλευρά της ότι οι εκλογές θα έρθουν πιο γρήγορα απ’ ότι τις αναμένουμε.
«Είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση έχει τελειώσει. Το μήνυμα έρχεται από την κοινωνία», σημείωσε, λέγοντας πως υπάρχει εναλλακτική λύση.

Σχετικά άρθρα

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση