Απόψεις

Ποιος τελικά κρατάει το φτυάρι;

Ο Γεωργιάδης δεν είναι παιδεραστής. Η ηλικία συναίνεσης για σεξουαλική επαφή στην Ελλάδα είναι τα 15 έτη. Ο νόμος δηλαδή δεν ορίζει αυτομάτως ως παιδί έναν ανήλικο. Ο Γεωργιάδης είναι κατηγορούμενος γιατί πλήρωσε 16χρονο προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση του για να κάνουν σεξ. Είναι επίσης αθώος, μέχρι να κλείσει η υπόθεσή του με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Η πολύ σοβαρή καταγγελία για τον Γεωργιάδη είναι ότι όχι απλώς πλήρωσε ανήλικους, αλλά έκανε χρήση υπηρεσιών κυκλώματος trafficking. Για αυτή την κατηγορία πρέπει να μάθουμε την αλήθεια γιατί πέραν των άλλων, ο Γεωργιάδης είναι πολιτικό πρόσωπο. Η κατηγορία αυτή όμως, δεν εξετάστηκε καν στο δικαστήριο που δεν έχει άμεση γνώση των πραγματικών περιστατικών, και αρκέστηκε σε αναπαραγωγή μαρτυριών από δημοσιογράφους. H δίκη φαίνεται να είναι παρωδία. Σε μία χώρα στην οποία δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Σώρρας έχει 600 δισεκατομμύρια, ας είμαστε επιφυλακτικοί.

Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι γνωρίζουμε την υπόθεση ελάχιστα. Υποτίθεται ότι γι’ αυτό φταίνε τα συστημικά μέσα που την έθαψαν για να βοηθήσουν τον Μητσοτάκη. Η αφήγηση αυτή ανήκει στους Τσίπρα/Βαξεβάνη. Το Μαξίμου είπε ότι ο Γεωργιάδης είναι παιδεραστής, ο Βαξεβάνης ότι τον καλύπτει ο αρχηγός της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα, η υπόθεση δεν πήρε έκταση, ακριβώς γιατί την αφηγείται το συγκεκριμένο δίδυμο. Οι ιστορίες που μας έχουν πει μέχρι σήμερα ο Τσίπρας με τον Βαξεβάνη είναι φουλ ΣΥΡΙΖΑ, μπάζουν από παντού, και τελικά δεν βγάζουν πουθενά: novartis, τηλεοπτικές άδειες και πάει λέγοντας.

Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν υιοθετήσεις αυτούσια την αφήγηση του διδύμου, είσαι υποστηρικτής των φαρμακευτικών και των καναλιών της διαπλοκής. Το να υποστηρίζεις το Mega μπορεί να είναι και τίτλος τιμής, να έχεις όμως διαφορετική άποψη για τον Γεωργιάδη, αποτελεί κίνηση υψηλού ρίσκου. Θα καταλήξεις να παρουσιάζεσαι ως υπερασπιστής κυκλωμάτων παιδεραστίας, τυφλωμένος από το πάθος σου για τον Μητσοτάκη. Αυτά δεν είναι παίξε γέλασε, ειδικά σε μία χώρα που όντως βασιλεύει σιωπή, όχι όμως για τον Γεωργιάδη, αυτός βγήκε στα μανταλάκια, αλλά για το γεγονός ότι ένας στους δύο Έλληνες άνδρες κάνουν χρήση υπηρεσιών trafficking.  Είναι ένα ακόμη κλασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης αφήγησης: η κοινωνική διάσταση αφαιρείται από τα φαινόμενα που περιγράφει, ώστε η ιστοριά να γίνει προσωπική και να πληγεί ο αντίπαλος.

Αν λοιπόν ο Βαξεβάνης με τον Τσίπρα θέλουν ειλικρινά να μάθουν γιατί η ιστορία θάφτηκε, θα πρέπει να αναρωτηθούν αν τελικά παίζει ρόλο ότι την αφηγήθηκαν στο ελληνικό κοινό οι ίδιοι. Ας κοιτάξουν τα χέρια τους, και τότε θα δούνε το φτυάρι που κρατάνε οι ίδιοι.

Σχετικά άρθρα

Οι νομπελίστες με τα καλάσνικοφ

Θύμιος Τζάλλας

Γιατί ξαναζούμε το 1990;

Θύμιος Τζάλλας

Οι κλώνοι του Αλέξη Τσίπρα

Θύμιος Τζάλλας