oreino Hpeirou Mpoutsiko
Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Πάσχα με «Ορεινό Ηπείρου» στο μενού

Η ανάδειξη ενός ακόμη τοπικού προϊόντος, ξεχασμένου αλλά πολύτιμου, του κρέατος της φυλής μπούτσικο ως «Ορεινού Ηπείρου», αποτελεί τον επόμενο στόχο της σύμπραξης για την Ηπειρωτική Γαστρονομίας.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς, με επικεφαλής την Περιφέρεια Ηπείρου, συντονιστή το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με τη συμμετοχή της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων και του Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων, προωθούν για πρώτη φορά «επώνυμα» και πιλοτικά σε αυτή την φάση, το συγκεκριμένο τρόφιμό στην αγορά των Ιωαννίνων, μέσω επιλεγμένων κρεοπωλείων και μαγαζιών εστίασης την περίοδο του Πάσχα.
Ταυτόχρονα, ξεκινάει στο εργαστήριο η μελέτη των συστατικών του κρέατος ως προς τα διατροφικά του συστατικά για την ανάδειξη της αλυσίδας αξίας του.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο εγχείρημα, μετά το Κασκαβάλι Πίνδου, αναμένονται σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί τη Δευτέρα, από εκπροσώπους των φορέων.

Σχετικά άρθρα

Διατεθειμένοι να πληρώσουν για γεύση και ποιότητα

«Ορεινό Ηπείρου» για όποιον προλάβει

Στερνή μου γνώση

Θύμιος Τζάλλας