Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

Διπλή πανσέληνος, τέσσερις συναυλίες

Τη διπλή Αυγουστιάτικη πανσέληνο, στις 1 και 31 Αυγούστου, γιορτάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Μεγάλου Γαρδικίου και Ιτς Καλέ στο Κάστρο των Ιωαννίνων.

Οι συναυλίες διοργανώνονται από τους Δήμους Δωδώνης, Ζίτσας και  Ιωαννιτών, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωάννινων και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Τρίτη 1η Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης θα γίνει η συναυλία «μεταΜέλισσες», με την Αναστασία Μουτσάτσου και τους Alex Sid και Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης στο πλαίσιό του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης.

Την ίδια ημέρα και ώρα, στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου στο Ιτς Καλέ θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Όταν βγαίνει το φεγγάρι», με τον Ηλία Λιούγκο και τις ερμηνείες της Ευτυχίας Μητρίτσα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».

Την Πέμπτη 31η Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου θα  πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση «Υπό το Φως του φεγγαριού». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Ζίτσας.

Στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου, την ίδια ημέρα και ώρα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ιωάννα Φόρτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».

 

Σχετικά άρθρα

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Ελέα

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με τον Διονύση Τσακνή στο «Καστρί» Μεγ. Γαρδικίου