Αίθουσα Σύνταξης

«Κοινωνική αναγκαιότητα» τα περίπτερα

Με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ιδιοκτητών-Εκμεταλλευτών Περιπτέρων συναντήθηκαν η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη και ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Γκίζας.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Σίνδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον των επιχειρήσεων περιπτέρων, καθώς τα εν λειτουργία περίπτερα στον Δήμο Ιωαννιτών έχουν μειωθεί δραματικά. Όπως τονίστηκε, προκειμένου να παραμείνουν σε λειτουργία τα ελάχιστα εναπομείναντα, απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και από πλευράς δημοτικών αρχών. Επί παραδείγματι, να γίνονται μεταφορές των αδειών των μακροχρόνια κλειστών περιπτέρων στα υφιστάμενα ενεργά περίπτερα και πριν από τη διαδικασία δημοπράτησης για την εγκατάσταση νέου ενοικιαστή περιπτέρου, να δίνεται προτεραιότητα στον ήδη εγκατεστημένο ενοικιαστή.
Η Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε ότι τα περίπτερα παραδοσιακά αποτελούσαν το καίριο στοιχείο εξυπηρέτησης των αναγκών κάθε γειτονιάς, ωστόσο η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών και συνθηκών της αγοράς, τις πρόσφατες δύο δεκαετίες, ανέστειλαν την ανάπτυξή τους και ακόμη περισσότερο οδήγησαν τον κλάδο αυτόν σε μαρασμό. «Οι επιχειρήσεις αυτές είναι σίγουρο ότι έχουν κοινωνική και οικονομική αξία και ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Οι αδειοδοτούσες αρχές, όμως, όπως είναι και οι δημοτικές, στο μέτρο που τους αναλογεί, πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις με ευρεία επίγνωση της κοινωνικής αναγκαιότητας και χρησιμότητας των δραστηριοτήτων αυτών», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο