Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος πανηγυρίζει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Χάλκινο μετάλλιο ο Μπακοχρήστος του Άκμονα Ιωαννίνων

Το τρίτο χάλκινο μετάλλιο ήρθε να δώσει στη χώρα μας στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στην άρση βαρών σε πάγκο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του σωματείου Άκμων Ιωαννίνων, που συμμετείχε στην κατηγορία των 54 κιλών, σήκωσε 165 κιλά για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκε στον Καζάκο Ντεγκτιάρεφ που σήκωσε 174 κιλά, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μπουρλόν με 165 κιλά.

Ο αγώνας του Μπακοχρήστου ήταν σχεδόν άψογος, καθώς είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες (157κ., 163κ., και 165κ.). Η τρίτη προσπάθεια ήταν αυτή που του χάρισε το μετάλλιο, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής στάθηκε άτυχος, καθώς ο Μπουρλόν ήταν μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύς (52.95, αντί 53.10) και φόρεσε αυτός το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Μπακοχρήστος για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, καθώς είχε προηγηθεί οι Αγώνες στο Ρίο.

Τι να πούμε για τον μεγάλο αυτόν αθλητή. Χίλια μπράβο Δημήτρη Μπακοχρήστο, σε ευχαριστούμε, μας έκανες περήφανους.

Συγχαρητήριες ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μπακοχρήστο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος δήλωσε: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, στον Δημήτρη Μπακοχρήστο, για τη νέα σπουδαία επιτυχία του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στην άρση βαρών σε πάγκο. Η νέα διάκριση του Έλληνα πρωταθλητή τιμά τη χώρα μας, συνέβαλε ώστε να ηχήσει, ανά τον κόσμο, ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας και δικαιώνει τον σκληρό και επίπονο καθημερινό αγώνα του για την επίτευξη των υψηλών στόχων του. Η Ελλάδα τον ευχαριστεί για το δεύτερο συνεχόμενο Ολυμπιακό μετάλλιο που φέρνει στην πατρίδα, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Δημήτρη Μπακοχρήστο μας έκανες υπερήφανους».

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Ιωαννιτών, αναφέροντας: «Είναι μία ακόμη μεγάλη στιγμή για τον τοπικό αθλητισμό, μία μεγάλη νίκη που έρχεται μετά από επιμονή, σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη για τον αγώνα που έδωσε και σε όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου για τη συνεχή προσπάθεια που κάνουν και την μεθοδική δουλειά τους».

Ξεχωριστή ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα». «Δημήτρη, αποτελείς φωτεινό παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει συγχαίροντας τον αθλητή για τη νέα μεγάλη επιτυχία, καθώς και τον σύλλογο του και όλους όσους τον στηρίζουν καθημερινά, προκειμένου να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα

Και στο Τόκιο Λιάγκου και Μπακοχρήστος