Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

«Ο Μάξιμος μας είπε γαϊδούρια μέσα στην εκκλησία!» Σοβαρό επεισόδιο με τον Μητροπολίτη καταγγέλλουν πιστοί εκκλησιαζόμενοι στην Αγία Μαρίνα!

Το επεισόδιο συνέβη τη Μεγάλη Πέμπτη με ασήμαντη αφορμή. Στην Αγία Μαρίνα ο κόσμος πίεζε στην ουρά για τη θεία κοινωνία. Οι πιστοί έχουν ήδη καταγγείλει τη συμπεριφορά του Μάξιμου στη Μητρόπολη για να λάβουν την απάντηση ότι η ένταση είναι δικαιολογημένη τέτοιες μέρες. Ο Η.Α. προσπαθεί από το πρωί να επικοινωνήσει με τη Μητρόπολη για να πάρει την άποψη και του Μητροπολίτη, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη, και ενώ στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας η προσέλευση των πιστών ήταν μεγάλη, σημειώθηκε επεισόδιο στη διάρκεια της θείας κοινωνίας. Κάποια στιγμή η πίεση του κόσμου στη σειρά και το γεγονός ότι η μεταλαβιά έπεσε από ένα μικρό παιδάκι, έκαναν τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο να πει στους πιστούς: «είστε γαϊδούρια, σας αρέσει τώρα αυτό που κάνατε;».

«Λες και ο κόσμος ήθελε να ρίξει τη μεταλαβιά κάτω. Αφού τελείωσε, ο ιερέας πήρε οινόπνευμα και έκαψε το μέρος που είχε χυθεί (η μεταλαβιά) με τα μικρά παιδιά να τρομοκρατούνται με τη φωτιά σε απόσταση ενός μέτρου από τα πόδια τους», αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας στη σελίδα του Η.Α. στο facebook.

Στην εφημερίδα την προηγούμενη μέρα είχε τηλεφωνήσει αναγνώστρια, που ήταν παρούσα στο περιστατικό, και επανέλαβε τον χαρακτηρισμό που επιφύλαξε ο Μάξιμος προς τους πιστούς. Η αναγνώστρια είχε νωρίτερα επικοινωνήσει και με τη Μητρόπολη. Οι άνθρωποι εκεί ήταν ήδη ενήμεροι για τη συμπεριφορά του μητροπολίτη και της είπανε ότι «έτσι είναι αυτές οι μέρες, δημιουργούν μια ένταση, να δείξει κατανόηση».

Αμέσως μετά τη δημοσίευση άρθρου του Η.Α. στην έκδοση της Μεγάλης Παρασκευής, που σχολίαζε το περιστατικό χωρίς να κατονομάζει τον μητροπολίτη, εφόσον οι καταγγελίες αρχικά έκαναν λόγο για «έναν από τους τρεις ιερείς που κοινωνούσαν», συμπολίτες επιβεβαίωσαν το επεισόδιο, επισημαίνοντας ότι πρωταγωνιστής δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε ιερέας, αλλά ο ίδιος ο δεσπότης.

Ο Η.Α. προσπαθεί από το πρωί να επικοινωνήσει με τη Μητρόπολη για να πάρει την άποψη και του Μητροπολίτη, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Αρνείται κάθε σχέση με το κόμμα «Νίκη» η Μητρόπολη Ιωαννίνων

Στον Ι.Ν. Αγίου Παϊσίου θα δεχθεί ευχές ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Μπαίνουν σε σειρά τα κληροδοτήματα των Αγαθοεργών

Γεωργία Χαλάτση