Posts

To νέο Γεφύρι της Πλάκας προχωρά!

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου πόσταρε μία φωτογραφία από τις εργασίες αναστήλωσης στο γεφύρι της Πλάκας.

Στο μεταξύ, γράφει ο κ. Παπαδημητρίου, στην Πλάκα άρχισαν να τοποθετούνται οι πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθεί  ο προσωρινός μεταλλικός σκελετός της νέας γέφυρας. Θα επακολουθήσει το ντύσιμο του σκελετού με τις πέτρες, που διασώθηκαν, η απομάκρυνση των πυλώνων και η αποκατάσταση της κοίτης του Αράχθου.

Εκτός από τον πληροφοριακό χαρακτήρα του post, μας άρεσε πολύ ο κ. Παπαδημητρίου σε απάντησή του σε σχόλιο χρήστη μοιράζεται και την προσωπική του ανάμνηση από το παλιό γεφύρι.

Επειδή η απόσταση ήταν μεγάλη, ο Μπέκας (ο πρωτομάστορας) έκανε μια καταπληκτική πατέντα. Ήπια η καμπύλη κοντά στις δύο όχθες και δεύτερη πιο έντονη καμπύλη στο μέσο της γέφυρας, που έκανε και πιο έντονη την αίσθηση του δέους (η αρχετυπική μου εικόνα για το δέος όταν τη διέσχιζα, σε ηλικία 3 έως 5 χρόνων, καβάλα σε γαϊδούρι, πριν φτάσει ο δρόμος στα Τζουμέρκα). Όσο για το κονίαμα, ας είναι καλά τα ασπράδια εκατοντάδων αυγών ! Τα περισσότερα λεφτά τα έβαλαν έμποροι από τα Κατσανοχώρια, από την άλλη πλευρά της γέφυρας δηλαδή.

Σχετικά άρθρα

Περπάτησε το Γεφύρι της Πλάκας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ηπειρωτικός Αγών

Γέφυρα Πλάκας- Φτάνει η ώρα του μεγάλου τόξου

Ξαναπαίρνει μορφή το Γεφύρι της Πλάκας