ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Το νησί των σκύλων» στις Cine-σθηματικές βραδιές του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Την ταινία του Γουές Αντερσον «Το νησί των σκύλων» θα προβάλει το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος αύριο Τετάρτη στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, στο πλαίσιο του κύκλου δωρεάν υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών για μικρούς και μεγάλους με τίτλο Cine-σθηματικές βραδιές.

Ένας 12χρονος προστατευόμενος του τοπικού διεφθαρμένου δημάρχου, ξεκινά μόνος του την αναζήτηση του σκύλου-σωματοφύλακα του όταν, με Προεδρικό Διάταγμα, αποφασίζεται να μεταφερθούν όλοι οι σκύλοι της πόλης Μεγκασάκι σε μία αχανή χωματερή, ονόματι Νησί των Σκουπιδιών. Το stop-motion animation του Γουές Αντερσον αποτελεί ένα απολαυστικό, πανέμορφο και καυστικά πολιτικό σχόλιο πάνω στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τα κατοικίδια της ζωής μας. Τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Ακολουθούν προβολές με την ταινία «Λούκα» στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας στις 9 Αυγούστου και στην Παραμυθιά στις 23 Αυγούστου, με την ταινία «Ένας γάτος που λεγόταν Mπομπ» στον Κατσικά στις 6 Σεπτεμβρίου και με την ταινία «Η κρυφή ζωή του Γουόλτερ Μίτι» στον χώρο του ΚΕΘΕΑ (Κοραή 11) στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

«Going in Style» στην αυλή του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Cine-σθηματικές βραδιές από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος