ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» με τον Βασίλη Γισδάκη

Μια βραδιά με τον Βασίλη Γισδάκη και τους συνεργάτες του, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια ελλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών, παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».

Ο Βασίλης Γισδάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς. Υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι. Με την αφηγηματική, παραστατική, γεμάτη ευαισθησία και ζεστασιά φωνή του και, πάνω από όλα, με την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει. Θα ακουστούν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και επιπλέον τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.
Μαζί του οι μουσικοί Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και το τραγούδι, Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί και Απόστολος Παπαπέτρος στο κοντραμπάσο.
Η εκδήλωση έχει τον τίτλο «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Μουσικές βραδιές κάτω από το φως της Πανσέληνου

Ηπειρωτικός Αγών

Μουσική από τον κινηματογράφο και όχι μόνο…