ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Προσεγγίζοντας καλλιτεχνικά την έκσταση

«Έκσταση» είναι το θέμα της έκθεσης, που παρουσιάζεται στην γκαλερί «3Portes» (Αραβαντινού 5) από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου, με τις δύο ημερομηνίες να είναι μάλιστα σημαδιακές, καθώς τα εγκαίνια έγιναν με το «Φεγγάρι του ελαφιού» και ολοκληρώνεται στο «Μπλε φεγγάρι».

Η Eva Borne από την Ελβετία, η Sophie Fardella από τη Γαλλία και οι Σοφία-Χρυσάνθη Τούμπουρα και Χριστίνα Παπαϊωάννου από την Ελλάδα παρουσιάζουν τέσσερις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, στις οποίες το συναίσθημα της έκστασης αποτελεί επίσης μια αισθητική έννοια και ένα σύγχρονο ζήτημα.
Η Eva Borner είναι απόφοιτος της Σχολής Τέχνης και Σχεδιασμού της Βασιλείας. Βρίσκεται στην καρδιά της ελβετικής σκηνής για πάνω από 15 χρόνια. Το έργο της έχει αποτελέσει αντικείμενο σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, όπως στην γκαλερί Karin Sutter στη Βασιλεία, PING PONG Art Basel 2023 στο Salon Mondial, Basel 2022 Swatch Art Peace Hotel, MAXXI Museo Nazionale, Rome 2021, επίσης στο The Swatch Art Peace Hotel, Σανγκάη ως καλλιτέχνης σε Residence το 2013 στην 56η Μπιενάλε της Βενετίας το 2015, στη Stimultania στο Στρασβούργο και στο Hegenheim, Régionale 17, στην 6η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα καθώς και στην Πάφο της Κύπρου, Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2017.
H Σοφία-Χρυσάνθη Τούμπουρα (aka Toubourra) ζει και εργάζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες (πτυχίο, μεταπτυχιακό) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Καλές Τέχνες στην ΑΣΚΤ, σκηνοθεσία στο ΜΕΤ Film School του Λονδίνου και μουσική παραγωγή στο Berklee της Βοστώνης. Είναι ιδρύτρια του project space and platform Openshowstudio (2010), στην Αθήνα και του Magic Bezesteni (2021) στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Χριστίνα Παπαϊωάννου, γεννημένη στην Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (2014), όπου ζει και εργάζεται. Το 2019 έλαβε το βραβείο MATAROA για νέους καλλιτέχνες στην 4η Art Thessaloniki Contemporary Art Fair. Έχει εκθέσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Λονδίνο και Μαγιόρκα, και δουλειά της βρίσκεται σε ιδιωτικές συλλογές. Τον Μάιο του 2022 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Let the Lion talk» σε επιμέλεια του ιστορικού Τέχνης Θανάση Μουτσόπουλου (Sianti Gallery) και τον Σεπτέμβρη του 2023 πραγματοποιεί την πρώτη της ατoμική παρουσίαση στην AG18 Gallery στη Βιέννη.
Η Sophie Fardella γεννήθηκε στο Παρίσι. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Παρίσι και στην Αθήνα και μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα (Ελβετία, Γαλλία, Δανία, Κύπρο, Ν. Κορέα). Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και δραστηριοποιείται στα Γιάννενα.

Το ωράριο λειτουργίας της γκαλερί έχει ως εξής:
Δευτέρα, Τετάρτη: 10:00-14:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00
Σάββατο: 11:00-15:00
Κυριακή: Κλειστά

Σχετικά άρθρα

“Heart of Darkness” στην Γκαλερί 3Portes

«Ο άνθρωπος της άμμου και το διαλυτό ψάρι» στην Γκαλερί 3Portes