ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Εχθροί εξ Αίματος» του Αρκά στο Θέατρο Κύκλος

Το θεατρικό έργο του Αρκά «Εχθροί εξ αίματος», σε σκηνοθεσία Μαρίας Κατσουλίδη, παρουσιάζει το Β' Τμήμα Υποκριτικής του Θεάτρου Κύκλος σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 9.15 το βράδυ.

Με την αφορμή ενός τροχαίου ατυχήματος , ο αλκοολικός οργανισμός βρίσκεται σε κώμα και τα ζωτικά του όργανα προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί και πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Μέσα λοιπόν από αυτό το περιστατικό, βρίσκει την ευκαιρία με ξεκάθαρα αλληγορικό τρόπο να μιλήσει για την αξία της συνοχής και της αλληλεγγύης των ανθρώπων, της συνεργασίας και το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης που θα πρέπει να διακατέχει τις σύγχρονες κοινωνίες, διότι είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε συνολική ευημερία. Με δολοπλοκίες και ίντριγκες και με στραμμένο το βλέμμα μόνο στο προσωπικό συμφέρον τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εφικτά.
Έτσι και ο ανθρώπινος οργανισμός χωρίς συνεργασία, ομόνοια και αρμονία των οργάνων του δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Όλα αυτά μ ας τονίζει στο έργο του με το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος και οξυδερκές χιούμορ που τον διακατέχει.
Παίζουν οι Κωνσταντίνος Κιτσάκης, Νεφέλη Θεμελή και Αποστόλης Τζίμας
Γενική είσοδος 3 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων 6979139705.

Σχετικά άρθρα

«Ησυχία των ζωντανών νεκρών» στο Θέατρο Κύκλος

«Κουρδισμένοι», ένα σύγχρονο παραμύθι για παιδιά και ενήλικες

Με το έργο «Οι Ηλίθιοι» γιορτάζει το Θέατρο Κύκλος