ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Με τρεις προβολές ξεκινά το Zagori Fiction Days 3

Από τα Γιάννενα ξεκινά αύριο Παρασκευή το Zagori Fiction Days 3, που περιλαμβάνει καινοτόμες, διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων, θεατρικών έργων, ντοκουμέντων, ιδεών και ταινιών σε τηλεοπτικές σειρές.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωανννιτών, θα προβληθούν, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζή», τα πρώτα επεισόδια δύο τηλεσειρών και η κινηματογραφική ταινία «18» του Βασίλη Δούβλη. Ειδικότερα, στις 11.15 το πρωί θα προβληθούν τα πρώτα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς «Ακυβέρνητες Πολιτείες», σε σκηνοθεσία Ροβήρου Μανθούλη, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ηθοποιό Γιώργο Χωραφά και τη συγγραφέα Rosalie Wallock, στις 2.30 το μεσημέρι θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, και θα ακολουθήσει συζήτησε με τον ερευνητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστα Καραβίδα, ενώ στις 4.30 το απόγευμα θα προβληθεί το «18».

Το Σαββατοκύριακο το Zagori Fiction Days 3 συνεχίζεται στη Βίτσα, όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού συγγραφής σύνοψης σεναρίου της ταινίας «18» του Β. Δούβλη σε μίνι σειρά, που δέχτηκαν να διασκευάσουν Έλληνες σεναριογράφοι.